Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

10 Gegarandeerde manieren om meer als freelancer aan te rekenen

Een strategische aanpak om meer aan te rekenen voor uw tijd, als een aannemer.


Meer kunnen kosten aanrekenen is de droom van elke freelancer.

Maar hoeveel u waard bent, wat u moet in rekening brengen en hoe u uw tarieven kunt verhogen, zijn enkele van de moeilijkste bedenkingen die een freelancer voortdurend doormaakt bij het runnen van hun eigen bedrijf.

We zouden het moeten weten. Toen we voor het eerst een freelance content marketeer werden, was het voor mij verre van duidelijk wat we moesten vragen voor onze diensten. We hebben een lange periode van vallen en opstaan, interne kritiek doorgemaakt en mezelf vergeleken met andere, meer gevestigde concurrenten die aanzienlijk meer tijd hadden verdiend.

Uiteindelijk bereikten we een punt waarop we niet alleen zeer zeker onze waarde als freelancer kennen, maar we weten ook wat er nodig is (en wanneer) om mijn tarieven te verhogen. Dit leren vergde veel tijd, moeite en we kunnen eerlijk zeggen dat het niet iets is dat je echt kunt 'achterhalen'.

Naarmate de tijd vordert, ontdek je je sterke punten, groei je die vaardigheden die het grootste rendement opleveren, bouw je een sterker portfolio aan klantwerk en blijf je als freelancer in je ruimte je merkwaarde vergroten. Als je het goed doet, wanneer je besluit om een ​​freelance bedrijf te starten, heb je al een heel specifieke niche gekozen in termen van de soorten klanten en diensten die je aanbiedt, wat je enorm zal helpen bij het opbouwen van een krachtig bedrijf. reputatie binnen uw ruimte.

Dat alles terzijde, als het gaat om het instellen en verhogen van uw tarieven, moet u ergens beginnen. Of je nu net bent begonnen als freelancer en wilt zorgen dat je aan het opladen bent wat je waard bent, of dat het eindelijk tijd is om je huidige tarieven te verhogen, dit is voor jou.

Op basis van onze ervaring die onze freelance-tarieven meerdere keren verdubbelt, zijn hier onze tien gegarandeerde manieren om meer als freelancer aan te rekenen.

Weten wat de moeite waard is

Het kennen van je waarde als freelancer komt altijd neer op het begrijpen van de basis van vraag en aanbod. Wat kan je levering, gebruikmakend van uw vaardigheden en middelen, dat is de markt eisen? Bovenop dat noodzakelijke fundament van vraag en aanbod, hoe verhouden jouw vaardigheden en middelen zich tot die van je concurrenten? Ben je ergens in het midden van je vakgebied? Naar de top? Bodem? Weten waar je eerlijk in je branche past qua expertise, zal je helpen om realistisch te blijven voor zover het gaat om wat je als freelancer aan het in rekening brengen bent.

De fout die veel freelancers maken, is het opsplitsen van wat u levert, uw services, in een lijst met individuele taken of functies die u aan uw klant presenteert. de reden dat dit zo'n grote fout is als een freelancer is omdat je als freelancer niet alleen gedesintegreerde taken of functies verkoopt, je bent het oplossen van complexe problemen en het verkopen van zakelijke oplossingen voor je klanten. De totale waarde van deze oplossingen is groter dan de som van de afzonderlijke delen.

Met de services die u levert, kan uw klant geld verdienen en / of besparen. Deze bijdrage in het voordeel van hun bedrijf moet de basis zijn voor uw waarde als freelancer.

De juiste klanten kiezen

Zoveel mogelijk klanten willen krijgen is misschien verleidelijk, vooral als je nog in de beginfase bent van het laten groeien van je bedrijf. Maar je moet leren nee zeggen en je tijd en middelen toewijzen aan de projecten die voor jou het meest waardevol zijn. Dit omvat het kiezen van de juiste klanten, die resulteren in de grootste winst op lange termijn en u helpen uw persoonlijk merk op te bouwen in de richting waarin u wilt verhuizen. Zelfs als nieuwkomer in uw branche, moet u een aantal normen stellen voor welke soorten van klanten waarmee u wilt werken.

Voor zover mogelijk moet uw doel het opbouwen van langdurige klantrelaties zijn, alleen al om het feit dat het verwerven van nieuwe klanten tussen 5 tot 25 keer duurder kan zijn dan het behouden van bestaande. Herhaal klanten die u regelmatig werk kunnen bieden, is het brood en boter van een duurzame freelance-onderneming. Verzorg deze relaties zoveel mogelijk, totdat deze niet meer geschikt is voor uw bedrijfsdoelen.

Afgezien van het kiezen van klanten die duidelijk en respectvol communiceren wat ze willen en betalingsbeloften houden, moet je op zoek naar klanten die projecten hebben die het soort vaardigheden vereisen dat jij, maar geen andere, of op zijn minst zeer weinig, concurrenten bezit. Hoe meer u unieke waarde aan uw klanten kunt bieden, des te meer ze ertoe zullen aanzetten om nog lang met u samen te werken.

Uw klanten begrijpen

Inzicht in uw klant is van cruciaal belang als u wilt kunnen rekenen boven de industriestandaard prijzen of als u uw tarieven wilt verhogen. Hoe meer u weet over uw klanten, hun problemen en hun behoeften, hoe meer u kunt doen om hoogwaardige oplossingen te creëren die het belang van het geldgesprek overstijgen.

Als freelancer moet je in ieder geval een stap verder gaan dan wat je klant eigenlijk wil, en wat ze echt nodig hebben (in termen van hoe je hen kunt helpen om zinvolle positieve resultaten te behalen in hun bedrijf). Als u bijvoorbeeld een webinhoudschrijver bent, wordt u niet alleen ingehuurd om tekst te produceren, maar wordt u echt ingehuurd om uw klant meer bezoekers naar zijn website te trekken, betere klik- en succespercentages te behalen (en uiteindelijk meer klanten te winnen) ). Dit is de waarde die u aan uw klant levert.

Door deze waarde te verhogen en de kwaliteit van uw werk te verbeteren, kunt u het opladen meer rechtvaardigen.

Uw persoonlijk merk en reputatie opbouwen in uw ruimte

Het hebben van een sterk persoonlijk merk en een goede reputatie bepaalt in hoge mate de prijs die u kunt vragen omdat dit duidt op ervaring, geloofwaardigheid, professionaliteit en kwaliteit. Het opbouwen van uw persoonlijke merk en reputatie kan net zo beginnen als het plaatsen van een gast, het doen van interviews of het samenwerken met andere meer gevestigde freelancers in uw ruimte - of met herkenbare blogs en publicaties. Dit omvat het up-to-date houden van uw website en sociale-mediakanalen en een afspiegeling van uw samenwerkingen.

Zorg voor een actieve online aanwezigheid, presenteer uw werk in een portfolio en maak waar mogelijk gebruik van referenties om geloofwaardigheid en ervaring aan uw doelgroep kenbaar te maken.

Wowing Your Potential Clients with a Incredible Outreach Strategy

Een effectieve outreachstrategie is waar u een zinvolle verbinding met uw klanten en klanten opbouwt in plaats van ze te laten zien. De reden dat je een ongelooflijke outreachstrategie nodig hebt, is dat mensen de neiging hebben om aanbevelingen van derden te vertrouwen over wat mensen of bedrijven over zichzelf zeggen.

Door uw klanten te engageren, langdurige relaties op te bouwen en hen het verhaal van uw merk te laten vertellen, kunt u uw potentiële klanten imponeren, de waargenomen waarde van uw services verhogen en meer in rekening brengen. Bekijk wat deze 15 experts te zeggen hebben over het ontwikkelen van een succesvolle outreachstrategie.

Een onmiskenbaar goed voorstel schrijven

Het creëren van een geweldig freelance projectvoorstel is een eerste aansporing tot het winnen van de klanten die je wilt. Maar het voorstel is ook het primaire voertuig dat u gebruikt om de waarde van uw services te communiceren en moet daarom worden gebruikt zodat u hogere tarieven in rekening kunt brengen.

Helaas weten de meeste freelancers deze mogelijkheid niet te benutten, omdat ze niet weten hoe ze een goed voorstel moeten opstellen. Meld u aan voor deze freelance-voorstelcursus en leer hoe u een onmiskenbaar geweldig voorstel schrijft.

Uitstekende klantenservice hebben

Als freelancer is klantenservice een gebied waarop u zich echt kunt onderscheiden van de rest en uw concurrentie kunt verslaan. Klantenservice begint in het stadium van het bereiken van potentiële klanten. Geweldige klantenservice vanaf het begin, verhoogt uw mogelijkheden om een ​​hoger tarief in rekening te brengen en door die hoge standaard tot aan de levering te handhaven, laat u uw klanten tevreden en wilt u meer, zodat u weer samen zaken kunt doen.

Gebruik maken van prijzenpsychologie

Speel met prijsperceptie om uw freelance-tarieven te verhogen. Dit omvat het gebruik van kader- of verankeringstechnieken om uw prijs in een gunstiger daglicht te plaatsen. Verdedig uw prijzen niet door te verwijzen naar zaken als uw persoonlijke uitgaven of belastingen. Probeer in plaats daarvan de situatie opnieuw te formuleren door de voordelen die u oplevert te beschrijven en de waarde die u voor uw klant creëert, en laat dit dienen als de motivatie voor het tarief dat u in rekening brengt.

Verankering is een andere techniek waarbij u de eerste bent die de prijs suggereert en daarmee het "anker" voor de onderhandelingen vormt. Uiteraard is het uw doel om een ​​zo hoog mogelijke prijs te verankeren. Maak gebruik van dit soort tricks om meer geld te vragen voor je diensten.

Leer nieuwe vaardigheden die meer waarde voor klanten zullen toevoegen

Het leren van nieuwe, relevante vaardigheden is een geweldige manier om je freelance-tarieven te verhogen. Nieuwe vaardigheden kunnen troubleshooting, communicatie of business managementvaardigheden zijn. U hoeft geen bedrijfsdiploma te behalen, maar u moet kennis opdoen over bedrijfsfundamenten of de werking van het bedrijf van uw klant en zijn industrieën. Hierdoor bent u beter uitgerust om de problemen van uw klanten te identificeren en op te lossen en waardevollere oplossingen te creëren.

Vertrouwen uiten

Of je het nu leuk vindt of niet, vertrouwen is een indicator van je vaardigheden en kwaliteiten als freelancer. Als u geen vertrouwen heeft in uzelf en uw vermogen om uitstekende resultaten te leveren voor uw klant, hoe kunt u dan verwachten dat iemand anders in u gelooft?

Angst en onzekerheid zullen je kwetsbaar achterlaten bij onderhandelingen, waardoor klanten gemakkelijker gebruik van je kunnen maken, waardoor je akkoord gaat met prijzen die niet gunstig voor je zijn, waar je niet van houdt of waar je niet comfortabel mee bent. Wanneer je vertrouwen begint te zaaien en rustig maar assertief onderhandelt over de voorwaarden die je wilt, kun je aanzienlijk hogere tarieven vragen.


Video Van De Auteur: Alle SEO Kosten Uitgelegd (Techniek, Teksten en Linkbuilding)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat te doen met een geweldig bedrijf of productidee

✔ - 10 Kleine fouten bij het opstarten van kleine bedrijven

✔ - Voordat u Small Business Accounting Software koopt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!