Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

10 Van de grootste bouwprojecten ter wereld


Waar denk je aan als je denkt aan de grootste bouwprojecten ter wereld? Als je luchthavens, kanalen en metro's hebt geraden, ben je op de goede weg. En natuurlijk zijn er industriële complexen en hulpprogramma-projecten. Maar sommige van de huidige projecten die de lijst maken, zullen je misschien verrassen, zoals het internationale ruimtestation ISS en een entertainmentpark waardoor Disney World op Mickey Mouse lijkt.

 • 01

  Al Maktoum International Airport, Dubai

  Midden-Oosten, Verenigde Arabische Emiraten, Dubai, luchthaven nieuwe Al Maktoum

  Andere luchthavens bereiden u niet voor op de schaal van Al Maktoum International Airport in Dubai, die zich uitstrekt over meer dan 21 vierkante kilometer. De faciliteit is ontworpen om tegelijkertijd 200 breedrompvliegtuigen te besturen. De tweede uitbreidingsfase van de luchthaven alleen al heeft een geschatte kostprijs van meer dan $ 32 miljard. Oorspronkelijk gepland voor voltooiing in 2018, is de laatste uitbreidingsfase vertraagd, zonder definitieve einddatum.

 • 02

  Jubail II, Saoedi-Arabië

  Jubail Industry City, Saudi Midden-Oosterse Cultureia.

  Jubail II is een 22 jaar durende industriële stadsproject dat zijn tweede fase in 2014 begon met een uitbreiding van $ 11 miljard. Na voltooiing omvat het ten minste 100 industriële installaties, een ontziltingsinstallatie van 800.000 kubieke meter, kilometers spoorwegen, wegen en snelwegen, en een olieraffinaderij die minstens 350.000 vaten per dag produceert. Het volledige project is gepland om in 2024 te worden voltooid.

 • 03

  Dubailand, Dubai

  Dubailand, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

  Walt Disney World kan drie keer in het Dubailand-complex passen. Met 278 vierkante kilometer heeft de $ 64 miljard Dubailand zes onderdelen: pretparken, sportlocaties, ecotoerisme, gezondheidsfaciliteiten, wetenschappelijke attracties en hotels. Het heeft ook 's werelds grootste hotel, met 6.500 kamers en een winkelcentrum van 10 miljoen vierkante meter. Het project is gepland voor voltooiing in 2025.

 • 04

  Internationaal ruimtestation, ruimte

  Internationaal Ruimtestation

  Het ISS cirkelt om de 92 minuten over de aarde. Gecreëerd door een consortium van 15 landen en vijf ruimteagentschappen, heeft het ISS momenteel geplande bouwkosten van meer dan $ 60 miljard. De uiteindelijke kosten van het ruimtestation en de geplande uitbreidingen zouden meer dan $ 1 biljoen kunnen bedragen, waardoor het een habitat kan worden voor maximaal een miljoen mensen buiten de planeet.

 • 05

  Zuid-Noord Water Transfer Project, China

  China, Qinghai

  Het noorden van China herbergt bijna 50 procent van de Chinese bevolking, maar heeft slechts ongeveer 20 procent van de waterbronnen van het land. Om deze onevenwichtigheid te verhelpen, heeft China de bouw van drie enorme kanalen gefinancierd, elk meer dan 600 mijl lang en met water naar het noorden van de drie grootste rivieren van China. Het project heeft een 48-jarig bouwschema. Wanneer voltooid, levert het jaarlijks 44,8 miljard kubieke meter water.

 • 06

  London Crossrail Project

  Crossrail-metro in Londen.

  'S Werelds eerste ondergrondse treinsysteem blijft groeien en voegt 26 mijl aan tunnel toe die 40 stations zal verbinden. De geschatte kosten van constructie zijn $ 23 miljard. Het project is gepland voor afronding in fasen, waarbij de eerste nieuwe lijn, de Elizabeth-lijn, naar verwachting in 2019 in gebruik zal worden genomen, gevolgd door de resterende lijnen.

 • 07

  Hogesnelheidsspoorweg, Californië

  Treinen op Spoorwegspoor met Stad op Achtergrond

  Ren Morales / EyeEm / Getty Images

  Het werk aan de hogesnelheidstrein van Californië begon in 2015 en is gepland voor voltooiing in 2029. Het verbindt acht van de tien grootste steden in de staat en reikt van San Diego in het zuiden tot San Francisco in het noorden. Het project zal in twee fasen worden voltooid: Fase 1 zal Los Angeles met San Francisco verbinden; Fase 2 zal de verbindingen met San Diego en Sacramento uitbreiden. De trein zal 100 procent elektrisch zijn en volledig worden aangedreven door hernieuwbare energie en in staat zijn om snelheden tot 200 mijl per uur te halen.

 • 08

  Chuo Shinkansen, Japan

  Binnen Sellafield: Vijver 5

  Officieel wordt de Lineaire Chuo Shinkansen genoemd, de nieuwste hogesnelheidstrein van Japan brengt reizigers van Tokyo naar Nagoya -286 kilometer-in 40 minuten, met snelheden tot 505 kilometer per uur. Deze etappe van de hogesnelheidstrein staat gepland voor 2027. Een latere fase verlengt de lijn naar Osaka. Ongeveer 86 procent van de lijn Tokyo-Nagoya zal ondergronds zijn en een uitgebreide tunnelconstructie vereisen. Deze maglev (magnetische levitatie) trein is de snelste trein ter wereld.

 • 09

  Beijing Airport, China

  China, Beijing, Beijing Capital Airport. Een deel van het nieuwe Terminal 3-gebouw opende februari 2008, het op een na grootste gebouw ter wereld.

  De internationale luchthaven van Beijing zal uiteindelijk de Al Maktoum International Airport van Dubai overtreffen in termen van kosten, totale vierkante mijlen en passagiers- en vliegtuigcapaciteit. De eerste fase van de luchthaven was op tijd klaar voor de Olympiade van 2008. Verdere uitbreiding is gepland voor voltooiing in 2025. Terminal 1, ontworpen door Zaha Hadid, bevat een aantal duurzame ontwerpconcepten in een futuristische gebouwschil.

 • 10

  Great Man-made River Project, Libië

  Truck met enorme pijp

  Libië werkt sinds 1985 aan het project "Great Man-made River" (GMR). Het is het grootste irrigatieproject ter wereld. Na voltooiing zal het meer dan 350.000 acres bouwland irrigeren en het beschikbare drinkwater aanzienlijk verhogen in de meeste stedelijke centra van Libië. De waterbron voor het project is het ondergrondse Nubian Sandstone Aquifer System. Het project is gepland voor voltooiing in 2030.


 • Video Van De Auteur: Kijkje in hoogste en duurste woontoren van New York

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - De voor- en nadelen van het nemen van restaurantreserveringen

  ✔ - Een restaurant zoeken om ruimte te huren

  ✔ - 25 Soorten kopiëren, schrijven en technisch schrijven


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!