Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

10 Tekenen van een oneerlijk verzekeringsagent


Hoewel de meeste verzekeringsagenten en -makelaars hardwerkende, rechtopstaande personen zijn, zijn er een paar gewetenloos. Hoe weet u of uw verzekeringstussenpersoon oneerlijk is? Hier zijn 10 tekenen dat uw agent of makelaar mogelijk iets illegaals doet.

I. Uw agent is overdreven agressief en dwingt u onmiddellijk een polis te kopen.

  • Pas op voor een agent die je pusht om een ​​beleid te kopen voordat je tijd hebt gehad om je opties te overwegen. Hij of zij kan beweren dat "deze deal niet lang zal duren" of dat er een prijsstijging dreigt. Een ethisch medewerker zal je niet proberen te overhaasten door het besluitvormingsproces. Integendeel, de agent zal de alternatieven die voor u beschikbaar zijn uitleggen en u aanmoedigen deze volledig te evalueren.

II. De agent citeert een premie die erg laag lijkt of die veel lager is dan uw vorige premie.

  • Er is een oud gezegde dat, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het waarschijnlijk ook zo is. Dit geldt voor verzekeringspremies. Hoewel de verzekeringskosten van de ene naar de andere verzekeraar kunnen variëren, vallen premies meestal binnen een redelijk bereik. Wees argwanend ten aanzien van een premie die te laag lijkt.

III. Uw agent heeft geen referenties of een geldig fysiek adres.

  • Vraag uw agent om zijn of haar licentienummer en controleer of de licentie actief is door contact op te nemen met de verzekeringsautoriteit van uw land. In veel landen kunt u de licentiestatus van een agent controleren op de website van de verzekeringsregulator. Zorg ervoor dat de agent een geldig fysiek adres heeft, geen postbus. Hij of zij moet ook een zakelijk telefoonnummer en e-mailadres hebben. Vermijd elke agent die uitsluitend communiceert via zijn of haar mobiele telefoon of persoonlijk e-mailadres.

IV. Uw agent voegt bedekkingen toe aan uw beleid die u niet heeft aangevraagd, niet wilt of niet goedkeurt.

  • De meeste makelaars en agenten verdienen commissies van verzekeraars op de premies die u betaalt. Commissies zijn gebaseerd op een percentage van de premie en variëren per bedrijfstak. Hoe meer premie u betaalt, hoe meer commissie de agent verdient. Een gewetenloze agent kan proberen meer premie te genereren door dekkingen toe te voegen aan uw polis die u niet heeft aangevraagd en niet wenst. Controleer nieuw beleid om ervoor te zorgen dat ze alleen de dekkingen bevatten die u hebt aangevraagd. Onderzoek alle premieaanvragen die u ontvangt van uw agent of verzekeraar nadat de polis is verstrekt.

V. Wanneer u om hulp vraagt ​​bij het indienen van een claim, verzoekt uw agent u om de waarde van beschadigde eigendommen op te blazen of om vergoeding te vragen voor uitgaven die u niet heeft gedaan.

  • Een agent die je aanmoedigt om op claimformulieren te liegen, vraagt ​​je om samen te spannen om verzekeringsfraude te plegen. Doe het niet! In plaats daarvan meldt u de agent bij de verzekeringsafdeling of het fraudebureau van uw staat.

VI. Uw agent heeft u gerekruteerd via een ongevraagd telefoontje of e-mail.

  • Vrijwel alle agenten doen een vorm van marketing om nieuwe klanten aan te trekken. Er is niets mis met een agent die e-mail of de telefoon gebruikt om nieuwe zaken te werven. Toch moet je op je hoede staan ​​voor elke agent die je ontmoet via een directe uitnodiging tot je hem grondig hebt doorgelicht. Vraag de agent om referenties te verstrekken.

VII. U hebt uw polis betaald, maar geen beleidsdocumenten ontvangen.

  • Sommige gewetenloze agenten verzamelen premies van klanten, maar houden dan het geld in plaats van het door te sturen naar de verzekeraar. Neem contact op met uw verzekeraar als u uw premie heeft betaald maar uw polis of verlengingsdocumenten niet binnen een redelijke tijd (30 dagen of langer) hebt ontvangen.

VIII. Wanneer uw agent een aanvraag indient bij verzekeraars, geeft de aanvraag een onjuiste voorstelling van uw bedrijf weer, worden verliezen weggelaten of worden andere flagrante onnauwkeurigheden weergegeven.

  • Een agent die graag op premie is, kan op uw verzekeringsaanvraag liggen om de overnamevoorschriften van de verzekeraar te omzeilen of om uw bedrijf aantrekkelijker te maken voor de verzekeraar. Uw agent kan bijvoorbeeld "geen eerdere verliezen" weergeven op de toepassing wanneer u daadwerkelijk twee eerdere claims hebt gehad. Wanneer de verzekeraar de waarheid ontdekt, zullen de geloofwaardigheid van zowel u als uw agent worden vernietigd. Als u vermoedt dat uw agent onjuiste informatie over een aanvraag heeft ingediend, waarschuw dan de verzekeraar of uw overheidsinstantie.

IX. Uw agent vraagt ​​u om premies te betalen door cheques te schrijven die aan hem of haar zijn betaald.

  • Stuur uw premiebetalingen rechtstreeks naar de verzekeraar. Maak geen cheques betaalbaar aan de agent. Als u een cheque of een ander type betaling bij de agent laat, moet u een ontvangstbewijs krijgen.

X. De classificatiebeschrijvingen die op uw aansprakelijkheids- of werknemerscompensatiebeleid voorkomen, geven uw bedrijfsactiviteiten niet nauwkeurig weer.

  • Sommige agenten of makelaars zullen uw activiteiten in een toepassing opzettelijk verkeerd classificeren. Stel dat u een algemeen aansprakelijkheidsbeleid zoekt voor een dakbedekkingsbedrijf dat u bezit. Uw agent dient namens u een aanvraag in bij de XYZ-verzekeringsmaatschappij. XYZ verzekert dakdekkers niet, dus uw agent classificeert uw bedrijf als gipsplaat en wallboardinstallatie. Als alternatief helpt uw ​​agent u een aanvraag in te dienen voor een werknemerscompensatiebeleid. Hij biedt aan om uw premie te verlagen door de helft van uw werknemers te misclassificeren als onafhankelijke contractanten. In ruil voor deze "gunst" vraagt ​​de agent een terugslag van $ 10000.

Als u vermoedt dat uw agent of makelaar oneerlijk is, waarschuw dan uw verzekeraar en uw nationale overheid.


Video Van De Auteur: I Built a Gas Powered Wish Scooter

Gerelateerde Artikelen:

✔ - POS-systemen voor voorraadbeheer

✔ - Gevaren van cyberaanvallen voor kleine bedrijven

✔ - Hoe een belastingaftrek voor bedrijven online in te dienen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!