Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

10 Keer een verhuurder kan een huureenheid betreden

Wanneer en waarom een ​​verhuurder een huurderswoning kan betreden


Het verkrijgen van toegang tot het appartement van een huurder is een wettelijk recht van elke verhuurder. Er zijn echter alleen bepaalde redenen waarom een ​​verhuurder het wettelijke recht heeft om binnen te komen. Hier zijn tien keer een verhuurder heeft het recht om binnen te komen huurder en de procedures die moeten worden gevolgd om toegang te vragen.

10 redenen waarom een ​​verhuurder kan huren

Onder de huurderswet van de verhuurder kan de verhuurder de huureenheid van een huurder betreden voor kwesties die verband houden met:

 • Het onderhoud van het pand.
 • De verkoop of verhuur van het onroerend goed.
 • Veiligheid of gezondheidsproblemen.
 • Bij toekenning van het wettelijke recht door een rechtbank.

Hier zijn tien voorbeelden van situaties waarin een verhuurder een wettelijk recht heeft om het appartement van een huurder binnen te gaan:

1. Om de eenheid te inspecteren

Voorafgaand aan de verhuizing van een huurder heeft de verhuurder het recht om de eenheid te inspecteren om de toestand van de eenheid te bepalen. Dit wordt ook wel een doorloopinspectie genoemd.

2. Voer reparaties uit

Een verhuurder is verantwoordelijk voor het houden van het pand in een bewoonbare staat. Dit omvat het maken van gewone reparaties, noodzakelijke reparaties en reparaties die specifiek door de huurder zijn aangevraagd.

3. Decoraties, aanpassingen of verbeteringen

Een verhuurder heeft het recht om een ​​eenheid van een huurder binnen te gaan om esthetische wijzigingen of verbeteringen aan de eenheid aan te brengen. Het toevoegen van een wasmachine en droger aan een eenheid die er niet eerder een had, is een voorbeeld van een verbetering.

4. Grote pakketten afleveren

Als de huurder een pakket heeft ontvangen dat te groot is om in de normale mailbox van de huurder te passen, heeft de verhuurder het recht om het pakket zelf aan de huurder af te geven.

5. Diensten verlenen

Dit omvat noodzakelijke diensten of die zijn overeengekomen of gevraagd door de huurder.

6. Om het appartement te tonen

De verhuurder heeft het recht om de eenheid van de huurder binnen te gaan om het appartement van de huurder te tonen. Dit zou kunnen betekenen dat de woning wordt getoond aan toekomstige huurders, werkelijke huurders die in de unit wonen zodra de huidige huurder vertrekt, potentiële kopers, daadwerkelijke kopers, taxateurs, hypotheekhouders, reparateurs of aannemers.

7. Onder rechterlijk vonnis

Een verhuurder kan de eenheid betreden indien toegang wordt verleend door een rechtbank.

8. Huurder heeft het pand verlaten

Als de huurder de unit heeft verlaten, heeft de verhuurder het recht om binnen te komen. De verhuurder zal alle bezittingen die achtergelaten zijn moeten verwijderen en het appartement klaar moeten stomen voor toekomstige huurders.

9. Huurder heeft gezondheids- of veiligheidscodes geschonden

In situaties waarin de huurder gezondheids- of veiligheidscodes schendt, heeft de verhuurder het recht om de unit binnen te gaan om de situatie te verhelpen.

10. Om uitzetting of uitwerpingskennisgeving uit te vaardigen

Een verhuurder kan de eenheid binnengaan wanneer hij wordt vergezeld door een wetshandhavingsambtenaar om een ​​proces van procesorder uit te vaardigen met betrekking tot de uitzetting.

Intimidatie is illegaal

De verhuurder mag nooit misbruik maken van het voorrecht om de woning van de huurder binnen te gaan of de eenheid proberen binnen te dringen om de huurder lastig te vallen. Voorbeelden van intimidatie zijn onder meer het afsnijden van noodzakelijke diensten of het herhaaldelijk betreden van de huur van een huurder zonder voorafgaande kennisgeving.

Wanneer kan de verhuurder binnenkomen?

 • Redelijke uren:

Een verhuurder is verplicht om alleen tijdens "redelijke uren" een huurdereenheid in te voeren. Deze uren kunnen per staat enigszins variëren, maar over het algemeen zijn de normale openingstijden van 9 A.M tot 6 P.M. zou een acceptabele tijd zijn voor een verhuurder om binnen te komen.

 • Uitzonderingen:
  • Noodsituaties - Als er een noodgeval is, kan een verhuurder op elk gewenst moment de eenheid van de huurder betreden. Voorbeelden van noodsituaties zijn:
   • Een gaslek in het pand
   • Een vuur
   • Overstromingen in het pand
   • Een natuurramp die direct gevaar voor de huurder kan opleveren
  • Reparaties aangevraagd door de huurder- Als een huurder specifiek de verhuurder heeft gevraagd om iets in zijn of haar eenheid te repareren of te onderhouden, kan de verhuurder de unit binnengaan tijdens extra uren. De verhuurder kan op elk uur van de dag het appartement betreden, zolang de verhuurder en huurder beiden akkoord gaan met deze keer.
  • Normale services uitvoeren - Wanneer een verhuurder geplande services moet uitvoeren die zijn gespecificeerd in de leaseovereenkomst, kunnen deze gewoonlijk tijdens normale kantooruren tussen 9 A.M. de eenheid van de huurder betreden. en 6 P.M. Deze diensten kunnen ongediertebestrijding of het veranderen van airconditioning- of ovenfilters omvatten.

Is kennisgeving vereist?

Verhuurders zijn meestal verplicht om de huurder 24 uur van tevoren op de hoogte te stellen voordat hij de eenheid van de huurder betreedt, ongeacht de reden van binnenkomst. Deze vereiste kan worden opgeheven voor evenementen zoals:

 • Spoedgevallen
 • Uitroeiing
 • Regelmatig gepland onderhoud
 • Voor gezondheids- en veiligheidsovertredingen
 • Verlaten van de eenheid
 • Onder rechterlijke bevelen

In deze situaties moet de verhuurder echter nog steeds zichzelf en de reden voor toegang tot de unit aankondigen voordat hij / zij binnenkomt.

Kan een huurder de deursloten vervangen?

Nee, het is een huurder niet toegestaan ​​de deursloten van zijn of haar eenheid te veranderen, tenzij hij of zij eerst de verhuurder raadpleegt en de verhuurder toestemming heeft gegeven om dit te doen. Zelfs als toestemming wordt verleend, heeft de huurder meestal een bepaald aantal dagen om de verhuurder een set sleutels te geven die de nieuwe sloten kunnen openen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De basisprincipes van vrijwilligersoriëntatie en -training

✔ - 5 Fouten in onroerend goed Groothandels die u moet vermijden

✔ - Wie huurt freelance artiesten in en vindt vacatures


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!