Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

10 Manieren om Word of Mouth voor uw bedrijf te krijgen


Mond-tot-mond kan het beste zijn, omdat je gesneden brood hebt als je een klein bedrijf hebt - of zoals het doseren van hemlock aan je potentiële klanten. Welke metafoor van toepassing is, hangt af van wat voor soort mond tot mondreclame je bedrijf verspreidt.

Mond aan mond is belangrijker dan ooit in onze online-georiënteerde samenleving. Online reviews zijn beschikbaar voor alles van artsen tot hondenlopers, en volgens een onderzoek van BrightLocal hebben bijna 9 van de 10 consumenten online beoordelingen van lokale bedrijven gelezen en 72% van de consumenten zei positieve recensies te gebruiken om te bepalen of een bedrijf betrouwbaar was.

Dus wat kunt u doen om die goede mond-tot-mondreclame te krijgen en te behouden? Hier zijn tien manieren om positieve mond-tot-mondreclame te ontwikkelen.

 • 01

  Zorg voor een goede klantenservice

  Medewerker klantenservice negeert lijn

  Darryl Estrine / Getty Images

  Ik ben een groot voorstander van goede klantenservice omdat het een van de weinige manieren is waarop kleine bedrijven kunnen concurreren met grotere bedrijven, vooral bedrijven die zich richten op lage prijzen. Ik heb veel artikelen geschreven over hoe kleine bedrijven goede klantenservice kunnen bieden, maar er is geen echt geheim van.

  Hoe belangrijk is klantenservice voor mond-tot-mondreclame? Volgens een onderzoek door ClickFox, meer dan de helft van ontevreden klanten zullen hun vrienden en familie vertellen over slechte ervaringen met klantenservice, en 32% zal hun zaken elders doen.

  Toon uw klanten dat zij belangrijk voor u zijn en behandel hen met de hoffelijkheid, respect en interesse waar u op hun plaats in hoopt. Luister naar klachten van klanten, leer van hen en train uw werknemers dienovereenkomstig. Volg deze praktijken consequent, of u nu een winkel of een website runt, en positieve mond-tot-mondreclame zal zeker volgen.

 • 02

  Maak het gemakkelijk voor uw klanten om contact met u op te nemen

  Vrouw op telefoon

  PhotoAlto / Frederic Cirou / Getty Images

  Slechte communicatiepraktijken verdrijven niet alleen de klant die je probeerde te bereiken, maar ook de andere mensen die hij vertelt over zijn frustrerende ervaring. Verondersteld dat zakelijke telefoons die gewoon overgaan en rinkelen en zelfs geen verbinding maken met een antwoordapparaat of die verbinding maken met volledige voicemailboxen, huisdieren zijn van mij.

  Even irritant zijn websites die geen gemakkelijk toegankelijke contactinformatie of de juiste openingstijden bieden. En laat me niet eens beginnen met mensen die thuisbedrijven runnen en hun zakelijke telefoon laten beantwoorden door hun kinderen of luide muziek afspelen of de televisie schetterende op de achtergrond als je belt.

  Als u positieve mond-tot-mond reclame wilt, moet uw klein bedrijf bereikbaar zijn. Beantwoord uw e-mails onmiddellijk en ontvang alle benodigde telefoondiensten, inclusief voicemail en doorschakelen. En zorg ervoor dat uw zakelijke telefoon op de juiste manier wordt beantwoord op een manier die het bedrijfsleven stimuleert, niet ontmoedigen. Een opfriscursus nodig? Lees Telefoonantwoordtips om zaken te winnen.

 • 03

  Een positief beeld behouden

  Gelukkige arbeider in een fietswinkel

  Heldenafbeeldingen / Getty Images

  Voor eigenaren van kleine bedrijven betekent dit dat u moet onthouden dat u nooit bent uitgeschakeld en dat u alle mensen met beleefdheid en respect moet behandelen - niet alleen de klanten die voor u staan. Wees niet een van die idioten die mensen in het verkeer afsnijdt tijdens het besturen van een voertuig met een website en een bedrijfslogo dat erop is afgebeeld of een van die schokken die tijdens de wedstrijd tegen de voetbalfluiter schreeuwt. Mensen vertellen graag andere mensen over de rukken die ze onlangs zijn tegengekomen en je gedrag is van invloed op je kleine bedrijf.

  Het loont de moeite om je bedrijfsplan te PAKKEN legt meer uit over het presenteren en onderhouden van het soort afbeelding dat helpt bij het laten groeien van positieve mond-tot-mondreclame.

 • 04

  Schone en aangename omgeving zijn een must - zelfs op internet!

  Man zonder broek aan in rommelig kantoor

  Loungepark / Getty Images

  In mijn stadje werd mij eens verteld dat in een bepaald restaurant de eigenaar op een dag op de wc zat en de aardappelen schilde. Of dit een waargebeurd verhaal is of niet, ik ben sindsdien nooit meer in dat restaurant geweest; Ik kan het niet helpen, maar zie het als vies en onhygiënisch. Zie hoe slecht mond-tot-mondreclame werkt?

  Goede mond-tot-mondreclame reist ook. Mensen zullen anderen vertellen hoe georganiseerd uw schappen zijn, in welke staat uw ontspanningsruimtes zich bevinden of hoe aangenaam uw wachtkamer is.

  Als u een goede mond-tot-mondreclame wilt hebben over uw kleine bedrijf, moet u nadenken over wat een aangename klantervaring in uw geval vormt en moet u ervoor zorgen dat alle elementen die aan een dergelijke ervaring kunnen bijdragen, in hun beste vorm zijn.

  Op het web betekent dat dingen als het hebben van zoekfuncties en site-organisatie die items gemakkelijk te vinden maken en zichtbare informatie over bestellen en verzenden en retourneren.

 • 05

  Vraag naar testimonials en laat ze opvallen

  Kassier en gast bij de kassa

  Heldenafbeeldingen / Getty Images

  Testimonials van tevreden klanten (korte schriftelijke verklaringen die uw service, producten of beide prijzen) zijn krachtige aanbevelingen en kunnen u echt mond-tot-mondreclame geven. Maak er een gewoonte van om erom te vragen. Zoals ik in Hoe vraag ik naar verwijzingen wijs, is de tijd die u vraagt ​​om doorverwijzingen ook een uitstekend moment om een ​​klant om een ​​testimonial te vragen.

  Zodra u getuigschriften ontvangt, moet u ervoor zorgen dat u ze optimaal gebruikt, ze op uw website plaatst, op uw Facebook-pagina, in uw advertenties, in uw winkel... waar ze zichtbaar zullen zijn voor het publiek en een positief beeld van uw kleine onderneming geven.

 • 06

  Geef lessen of seminars

  Zakelijke studenten in de klas

  Monty Rakusen / Getty Images

  Hoewel het geven van lessen of seminars enige planningstijd en moeite kost om uit te voeren, kan mond-tot-mondreclame uw polikliniek over de oppositie heen brengen. Het kan ook heel goed aansluiten bij andere mond-tot-mond-strategieën, zoals het krijgen van positieve publiciteit.

  De twee geheimen tot succes voor het geven van lessen of korte cursussen die ik in de loop van de jaren heb verzameld, zijn om iets te selecteren dat voor uw klanten interessant is, maar dat beperkt genoeg is om beheersbaar te zijn en om uw tijd zeker te besteden, zodat uw presentatie of natuurlijk past mooi in de toegewezen slot. Je wilt niet dat mensen ontstemd weggaan omdat ze helemaal niet hebben gekregen waar ze voor kwamen of alleen maar iets ervan hadden.

 • 07

  Betrek klanten op sociale media

  Man en vrouw die aan lunchpauze werken

  CaiaImage / Getty Images

  Vergeet niet dat mond-tot-mondreclame alles te maken heeft met mensen die goede dingen over uw kleine bedrijf zeggen. En sociale media is waar velen van hen nu praten. Uw kleine onderneming moet in die ruimte zijn. Het is niet moeilijk om een ​​Twitter-account in te stellen of een bedrijfspagina op Facebook te maken.

  Maar merk op dat andere mensen praten over uw bedrijf. Als je iedereen herhaaldelijk vertelt wat je geweldige producten of diensten zijn, ga je absoluut niets doen voor je mond-tot-mondreclame.

  Ontwikkel in plaats daarvan een strategie voor sociale media waarmee u klanten kunt betrekken en hen kunt verleiden goede dingen over uw kleine bedrijf te zeggen.

 • 08

  Bewaak uw online reputatie

  Kleine bedrijven die accounts voor sociale media beheren

  Westend61 / Getty Images

  Omdat veel van de gesprekken over uw bedrijf en uw merk online plaatsvinden, moet u weten wat daar wordt gezegd. Het is dus belangrijk om uw online reputatie te controleren en te zien welke mond-tot-mondreclame over u wordt verspreid.

  Bepaalde sociale-mediatoepassingen hebben specifieke hulpmiddelen om u hierbij te helpen. Twitter Search, bijvoorbeeld, laat je zoeken naar een merk- of productnaam. U kunt vervolgens zien in welke RSS-feeds uw zoekitem wordt weergegeven door de RSS-feed voor die vraag toe te voegen aan uw RSS-lezer, zoals Google reader of Bloglines.

  Er zijn ook onafhankelijke online hulpmiddelen voor het monitoren van reputaties, zoals Social Mention, waarmee u dagelijks gratis e-mailmeldingen over uw kleine bedrijf kunt ontvangen. Trackur en StepRep zijn slechts twee voorbeelden van het groeiend aantal bedrijven dat online reputatiemonitoring aanbiedt voor een prijs.

 • 09

  Ontvang positieve publiciteit voor uw kleine onderneming

  Vrouw leest papier

  HeroImages / Getty Images

  Positieve publiciteit is geld op de bank voor uw bedrijf. Of het nu gaat om een ​​foto van u die een cheque overhandigt aan een goed doel in de plaatselijke krant of een tweet die een tennistoernooi vermeldt, uw bedrijf sponsort, publiciteit plaatst uw kleine bedrijf in de voorhoede van de hoofden van mensen en maakt hen veel meer geneigd om goed woord te verspreiden van de mond erover.

  Dus wanneer ze een loodgieter nodig hebben, denken ze bijvoorbeeld aan Pete's Plumbing (jouw bedrijf), in plaats van een andere loodgieter of helemaal geen loodgieter. En wanneer hun buurman een loodgieter nodig heeft en niet weet wie te bellen en vraagt ​​of ze er een kennen, raad eens? Uw bedrijf wordt opnieuw vermeld.

 • 10

  Draag zichtbaar bij aan uw gemeenschap

  Vrouw het aanmelden zich bij bouwwerf

  HeroImages / Getty Images

  Sociale verantwoordelijkheid, gemeenschapsopbouw - hoe je het ook noemt, goed doen kan alleen maar goede dingen doen voor je mond-tot-mondreclame. Sponsoring van gemeenschaps- of charitatieve evenementen is een manier om dit te doen. Een andere is om een ​​actieve rol te spelen in maatschappelijke organisaties, zoals zittend op een ziekenhuis, school of andere besturen. Wees een persoon die bereid is om te werken om dingen gedaan te krijgen en gemeenschapsorganisaties te ondersteunen en anderen zullen het opmerken.

  Grote bedrijven zoals Target en Coca-Cola doneren maar liefst 2% van hun inkomsten aan liefdadigheidsorganisaties - waarom? Omdat het de reputatie van het bedrijf verbetert en goed is voor het bedrijfsleven.

  Woord van mond is iets dat gaat gebeuren, of je het nu aandacht schenkt of niet. Maar het kan zo'n krachtige marketingstrategie zijn voor uw kleine onderneming dat het dom lijkt om het te negeren. Waarom niet afstemmen op wat mensen zeggen over uw kleine bedrijf en de verspreiding van positieve mond-tot-mondreclame versnellen door bovenstaande strategieën toe te passen? Het enige dat kan gebeuren, is dat u een groter klantenbestand krijgt en dat is goed voor het bedrijfsleven.


 • Video Van De Auteur: My Horibal Speling

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Redenen om uw bedrijf te integreren

  ✔ - De actiemethode helpt Creative Entrepreneurs Excel

  ✔ - Hoe u uw grootste, meest cruciale doelen kunt bereiken in 2018


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!