Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

12 Waarschuwingsborden van Sweepstakes Scams om u te helpen veilig te blijven


Een sweepstakes-prijs winnen is een droom die uitkomt. Die droom kan echter snel veranderen in een nachtmerrie als je het verschil niet kent tussen een legitieme winstmelding en een zwendel op sweepstakes. De gevolgen van vallen voor sweepstakes scams kunnen ernstig zijn, resulterend in financieel verlies, intimidatie door oplichters, en worden toegevoegd aan lijsten van makkelijke doelen. Door de waarschuwingssignalen van een oplichterij op sweepstakes te leren herkennen, kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van prijsfraude.

Aan de andere kant zijn er enkele dingen die ongebruikelijk lijken, maar die alledaags zijn voor sweepstakes-meldingen. Meer informatie over enkele ontredderende dingen die geen tekenen van oplichting zijn voor meer informatie.

 • 01

  Sweepstakes Scams willen dat u betaalt om de prijs te ontvangen

  Phishing-creditcard voor informatie

  Legitieme sweepstakes zullen u nooit vragen vergoedingen te betalen om deel te nemen of om een ​​prijs te ontvangen. U moet nooit van te voren behandelingskosten, servicekosten of andere soorten kosten betalen om alles te ontvangen dat u hebt gewonnen.

  Sweepstakes-belastingen worden rechtstreeks aan de IRS betaald, samen met uw reguliere belastingaangifte, behalve voor zeldzame uitzonderingen, zoals het betalen van havengelden of hotelbelastingen. Iedereen die je vraagt ​​om belastingen op prijzen rechtstreeks aan hen te betalen, voert een oplichting uit.

 • 02

  Sweepstakes Scams Gebruik gratis e-mailaccounts

  Pictogrammen op een computerscherm

  Het is mogelijk dat een aantal kleinere, legitieme sweepstakes-sponsors je op de hoogte stellen met een gratis e-mailadres. Maar als je een win-bericht ontvangt waarin wordt beweerd dat je van een groot bedrijf bent zoals Publishers Clearing House of Microsoft, maar de e-mail is aangekomen van een gratis account zoals Hotmail of Gmail, kun je er zeker van zijn dat je met een sweepstakes-zwendel werkt.

  Soms zullen zwendelartiesten het e-mailadres vervalsen, zodat het lijkt alsof het afkomstig is van een legitiem bedrijf, zelfs als het dat niet is. Hier volgen enkele tips voor het herkennen van een phishing-e-mail.

 • 03

  Sweepstakes Scams Zeggen dat je wedstrijden hebt gewonnen Je herinnert je je niet

  Herinneringslint gebonden aan vinger

  Je kunt alleen sweepstakes winnen die je invoert. Als u een winmelding ontvangt van een weggeefactie waarvan u zich niet herinnert dat u hem hebt ingevoerd, is dit een rode vlag. Misschien ben je er wel geweest en weet je het gewoon niet meer, maar voordat je reageert, neem even de tijd om wat aanvullend onderzoek te doen.

  Als u uw sweepstakes-items ordent met mappen, kunt u eenvoudig controleren of u daadwerkelijk die sweep hebt ingevoerd.

  Een andere manier om te controleren of uw gewonnen prijs legitiem is en geen oplichterij, is het telefoonnummer op te zoeken voor de sponsor van de sweepstake en vervolgens uw winsten te bellen en te verifiëren. Gebruik geen telefoonnummer dat is vermeld in uw verdachte winmelding, tenzij u kunt controleren of het legitiem is van een andere bron, zoals een telefoonboek.

 • 04

  Sweepstakes Scams Stuur je een grote cheque met je Win Notice

  Extra grote cheque van een miljard dollar, zittend in de brievenbus van het huis

  Om mensen voor de gek te houden door te denken dat een scam op sweepstakes legitiem is, sturen veel oplichters valse cheques samen met hun valse winmeldingen. Het innen van frauduleuze cheques is een misdaad en je zou aansprakelijk kunnen zijn voor boetes en zelfs het sluiten van je bankrekening, en ook het verliezen van je geld. Zie Scams controleren: wat ze zijn en hoe ze te vermijden voor meer informatie.

  Onthoud, legitieme sweepstakes vereisen beëdigde verklaringen voor het verzenden van prijzen die op meer dan $ 600 worden gewaardeerd.

 • 05

  Sweepstakes Scams Instrueren u om geld te verspillen

  Teken van de neon het blauwe dollar op zwarte achtergrond

  Criminelen houden ervan om diensten zoals Western Union te gebruiken om illegale fondsen te ontvangen, omdat het bijna onmogelijk is om na te gaan wie het geld heeft ontvangen. Western Union-overschrijvingen worden behandeld als contant geld en u kunt elk geld dat u hebt bediend om oplichters te zien, afscheid nemen. In de enkele gevallen waarin u geld aan een sponsor moet betalen, hoeft u geen draaddienst te gebruiken.

  Een nieuwe draai aan dit scam-signaal van sweepstakes: oplichters vragen hun slachtoffers nu om geldpakketkaarten te kopen bij winkels zoals Walmart. Met deze kaarten kun je geld overboeken door simpelweg hun aantal uit te lezen, en als je het eenmaal hebt gedaan, is er weinig tot geen kans om je geld terug te krijgen.

 • 06

  Sweepstakes Scams Druk je aan om snel te handelen

  Zakenman die een klok vooraan zijn gezicht houdt

  Sweepstakes oplichters hebben een zeer goede reden om te willen dat je snel handelt: ze willen ervoor zorgen dat ze hun geld ontvangen voordat hun cheque terugkaatst of je leest een artikel als dit en beseft dat je wordt bedrogen.

  Als je het gevoel hebt dat je onder druk wordt gezet om een ​​beslissing te nemen voordat je de tijd hebt om ervoor te zorgen dat de overwinning legitiem is, moet je heel achterdochtig zijn. In sommige gevallen kan een sponsor een snel antwoord nodig hebben (bijvoorbeeld als ze dat weekend kaartjes weggeven voor een concert), maar je moet altijd minimaal een paar uur de tijd hebben om de melding te onderzoeken. Als er geen goede reden is om snel een prijs te accepteren, dan is het waarschijnlijk een zwendel op sweepstakes.

 • 07

  Sweepstakes Scams Vraag om bank- of creditcardgegevens om uw prijs te ontvangen

  Man thuis online winkelen met creditcard

  Legitieme sweepstakes sturen geen winst door directe storting, noch hoeven ze geld van uw bank af te halen of informatie te verifiëren met uw creditcardnummer. De enige gevoelige informatie die een legitieme sponsor van sweepstakes nodig heeft om uw winst te verwerken, is een sofinummer. Het vragen om een ​​bankrekeningnummer of creditcardnummer is een grote rode vlag waarmee je te maken krijgt met een sweepstakes-zwendel en je moet deze informatie nooit overdragen.

 • 08

  De "Win" is van een loterij (met name een buitenlandse loterij)

  Markeringen op loterijticket, close-up

  Het is onmogelijk om een ​​loterij te winnen zonder een kaartje te kopen, en zelfs in dat geval zou je de winnende nummers in een krant, op internet of op tv moeten vinden en vergelijken met je ticket. De loterij neemt geen contact met je op om je te vertellen dat je hebt gewonnen. Als je win-melding zegt dat je een loterij hebt gewonnen, kun je er zeker van zijn dat het echt een sweepstakes-zwendel is.

  Win-aankondigingen van buitenlandse loterijen zijn nog meer achterdochtig. Niet alleen hebben buitenlandse loterijen dezelfde beperking als binnenlandse loterijen, maar het is ook illegaal om tickets voor buitenlandse loterijen over internationale grenzen te verkopen. Dus, tenzij je in het buitenland bent en een lot hebt gekocht, zijn buitenlandse loterijmeldingen frauduleus.

 • 09

  Sweepstakes Scams Ken je naam of andere info niet

  Geachte heer

  Veel scams op sweepstakes sturen duizenden en nepmails of e-mails naar elk adres dat ze kunnen bemachtigen, vaak zonder de namen te kennen van de mensen met wie ze contact opnemen. Als je win-bericht een generieke aanhef als "Geachte heer," heeft, is dit een goede indicatie dat je te maken hebt met een sweepstakes-zwendel.

 • 10

  Sweepstakes Scams Pose As Government Organizations

  Executive wordt gearresteerd

  Om meer legitiem te lijken, doen sommige sweepstakes scams zich voor als ze afkomstig zijn van overheidsorganisaties zoals de FTC of de "National Sweepstakes Board" (die niet echt bestaat).

  Echte sweepstakes-sponsors sturen hun win-meldingen echter rechtstreeks naar de winnaars. Overheidsorganisaties zijn niet betrokken bij het toekennen van prijzen voor sweepstakes, evenmin geven federale marshals de prijzen uit. Als je niet direct te maken hebt met een bedrijf dat de weggever sponsort of beheert, word je opgelicht.

 • 11

  Sweepstakes Scam Notificaties arriveren per bulkpost

  Brievenbus op houten deur gevuld met letters

  Wanneer legitieme sweepstakes-sponsors win-meldingen verzenden, gebruiken ze eersteklas postdiensten of diensten zoals FedEx of UPS om meldingen te verzenden.

  Sweepstakes scamartiesten willen echter de meeste mensen targeten tegen de laagste kosten om hun winst hoog te houden. Ze verlagen hun kosten door bulkpost te gebruiken voor hun mailings.

  Elke winmelding die per bulkpost binnenkomt, moet met veel argwaan worden behandeld.

 • 12

  Sweepstakes Scams bevatten veel typefouten

  Cookie cutter letters (mis) spelling MESSY als MESZY

  Elk bedrijf kan een kleine fout maken bij het uittypen van een winmelding. Schokkende fouten in spelling, grammatica en interpunctie zouden echter rode vlaggen in je hoofd moeten veroorzaken.

  Veel sweepstakes scams komen van buiten de Verenigde Staten en Canada en zijn gemaakt door mensen met een slechte beheersing van de taal. Wees zeer voorzichtig met win-aankondigingen die veel fouten bevatten, vreemde of hoogdravende taal gebruiken en anderszins "uit" klinken.


 • Video Van De Auteur: 175th Knowledge Seekers Workshop June 8, 2017

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - TruckClaws - Boliviaanse avonturen-sweepstakes (verlopen)

  ✔ - Gratis Computer Sweepstakes - Win een laptop of een gratis computer

  ✔ - Folgers - Can Do Sweepstakes


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!