Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

14 Lucky Charms om je te motiveren en te inspireren


Geluksbrengers: sommige mensen zweren bij hen en anderen denken dat ze gek zijn. Maar ongeacht of het mogelijk is Lady Luck te beïnvloeden met een konijnenpoot of een knuffelig varken, geluksbrengers kunnen je houding beïnvloeden en kunnen heel leuk zijn. En als je plezier hebt en je positiever voelt, kan je houding je ook gelukkiger maken! Dus als je al geen favoriete geluksschat hebt, bekijk dan deze populaire symbolen om te zien of deze je inspireren.

 • 01

  Lucky Four-Leaf Clover Charms

  Een klavertjevier vasthouden

  Klavertjevieren met vier vleugels zijn een oud Iers symbool van geluk. De Kelten geloofden dat een klavertje vier kon helpen om feeën te zien en hun onheil te vermijden, waarvan werd gedacht dat het een algemene bron van pech was.

  De vier bladeren moesten mystieke krachten hebben die geloof, hoop, liefde en geluk vertegenwoordigden. Een andere legende heeft ze staan ​​voor roem, rijkdom, gezondheid en trouwe liefde.

  Er zijn veel variaties op klavertjes die vier bladeren hebben, maar de gelukkigen komen van de witte klaverplant, ook wel Trifolium repens genoemd.

  Echte klavertjes met vier bladen zijn zeldzaam, met slechts ongeveer één op de 10.000 planten met de gelukkige bladeren. Een Scientific America-video over het vinden van klavertjes met vier bladen biedt bewezen manieren om je kansen te verbeteren.

  Als u weet dat u een echte klavertjevier hebt gevonden, let dan op de ene bijsluiter die kleiner is dan de andere drie. Als alle vier de folders dezelfde grootte hebben, kijk je waarschijnlijk naar de verkeerde variëteit aan klaver.

  Als u een geluksbrenger met vier bladen wilt hebben, hoeft u niet veel tijd te besteden aan het wandelen door velden met klaver. Er zijn veel leuke ambachten waarmee je ze zelf kunt maken.

 • 02

  Lucky Horseshoe Charms

  Lucky Horseshoes

  Hoefijzers zijn een van de meest populaire gelukkige bijgeloofen, waarbij verschillende legendes worden toegeschreven aan het geven van hun geluksmachten.

  Een legende zegt dat hoefijzers geluk hebben omdat ze van oudsher van ijzer zijn gemaakt. Ondeugende feeën konden de aanraking van ijzer niet verdragen, dus schrokken ze weg van huizen die ermee waren versierd.

  Een andere legende schrijft gelukkige hoefijzers toe aan Saint Dunstan, een historische figuur die stierf in 988 AD. Volgens de legende kreeg Dunstan, die smid was, de opdracht van de duivel om zijn paard te schoffelen. In plaats daarvan spijkerde Dunstan een hoefijzer aan de voet van de duivel en weigerde het te verwijderen en de pijn van de duivel te verzachten totdat hij een garantie kreeg dat de duivel wegbleef van elk huis met een hoefijzer op de deur. Dus, elk huis met een hoefijzer had gegarandeerd geluk.

  Wat de achtergrond van de legende ook is, hoefijzers vormen een leuk geluksymbool om aan de deur van je huis of computerkamer te hangen (zorg er gewoon voor dat de punten naar boven gericht zijn, zodat het hoefijzer kan vollopen met geluk). Of gebruik hoefijzerstickers om uw computer te versieren (zorg ervoor dat u de ventilatielatten niet afdekt).

 • 03

  Lucky Dice (Fuzzy of Anders) Charms

  Shaq met fuzzy dobbelstenen

  Gezien hoeveel kansspelen met dobbelstenen worden gespeeld, is het geen verrassing dat ze een symbool van geluk zijn geworden. Maar in vergelijking met enkele van de gelukkige charmes op deze lijst, zijn fuzzy dobbelstenen een relatief recente uitvinding.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog vlogen jachtpiloten missies met verschrikkelijke kansen om weer thuis te komen. Ze zouden hun geluksbrengers meebrengen in de hoop dat ze de kans op een veilige terugkeer in hun voordeel zouden laten vallen. Gokspullen zoals kaarten en, ja, dobbelstenen waren populair aan boord van de gevechtsvliegtuigen.

  Kenmerkend voor de WO II-traditie, begon Deccofelt Corp met het op de markt brengen van fuzzy dobbelstenen om aan de achteruitkijkspiegels van auto's te hangen in 1959, en een rage was geboren.

  Als je fuzzy dobbelstenen als je talisman wilt gebruiken, kun je jezelf een paar naaien of een heleboel felgekleurde dobbelstenen kopen en ze op een warme manier lijmen op je monitor of op de rand van je bureau.

 • 04

  Lieveheersbeestjes als bedankjes voor geluk

  Zeven vlekonzelieveheersbeestje, Coccinella-septempunctata, op blauwe bloesem voor groene achtergrond

  Lieveheersbeestjes zijn wereldwijd populaire insecten en veel culturen geloven dat ze geluk brengen. In Duitstalige landen worden ze letterlijk 'lucky bugs' genoemd: 'Glueckskaefer'

  Hoe kan een lieveheersbeestje je gelukkiger maken? Sommige culturen zeggen dat als een lieveheersbeestje op je landt en je het niet afveegt, je geluk zal verbeteren. Anderen zeggen dat als een man en een vrouw tegelijkertijd een lieveheersbeestje zien, ze verliefd zullen worden. in België was een lieveheersbeestje dat over de hand van een meisje kruipt, een teken dat ze binnenkort zou trouwen. Een groot aantal lieveheersbeestjes in de lente was een aanwijzing voor boeren dat er een goede oogst zou zijn.

  En alle lieveheersbeestjes zijn niet gelijk gemaakt in de geluksafdeling; hoe dieper de kleur rood is en hoe meer vlekken ze hebben, hoe meer geluk je hebt!

  Als je meer geluk wilt hebben, wees dan voorzichtig rond deze vrolijk uitziende insecten, want het doden van een lieveheersbeestje kan je ongeluk brengen.

  Lieveheersbeestjes zijn schattig en ze kunnen uitstekende gelukssymbolen zijn. Sommige ideeën voor het charmeren van lieveheersbeestjes zijn onder meer het maken van een schattige lieveheersbeestje voor je computer, het schilderen van rotsen om eruit te zien als lieveheersbeestjes, of plezier maken met andere lieveheersbeestjes.

 • 05

  Lucky Number Seven Charms

  Slotmachine Lucky Triple 7 bestaat uit kleurrijke dobbelstenen

  Opgroeien, je hebt misschien gehoord dat zeven het gelukkigste nummer was, maar heeft iemand je verteld waarom? Het getal zeven is verbonden met geluk, met perfectie, en met het opdoen van kennis in vele culturen door de geschiedenis heen.

  Een reden hiervoor kan zijn dat het getal zeven speciale wiskundige eigenschappen heeft. De oude Grieken noemden 7 "het perfecte getal", de som van 3 (driehoek) en 4 (vierkant), die perfecte vormen zijn. Zeven komt ook op een aantal prominente plaatsen voor:

  • Er zijn 7 dagen van de week.
  • Er zijn 7 kleuren in de regenboog.
  • Er zijn 7 planeten zichtbaar voor het blote oog.
  • De 7e zoon van een 7e zoon zou speciaal begaafd en gelukkig zijn.
  • 7 is een winnende worp in veel kansspelen.

  Hoe kun je de gelukkige zeven als geluks charme adopteren? Als het getal u niet opwindt, kunt u een groep van zeven gelukssymbolen maken: zeven kleine kristallen, bijvoorbeeld, of zeven lieveheersbeestje-charmes.

 • 06

  Lucky Number Eight Charms

  Lage hoekmening van nummer op de muur

  Nu, als je in China was opgegroeid, zou je waarschijnlijk zeggen dat nummer 8 het gelukkigste nummer is, en de reden daarvoor is veel duidelijker dan bij nummer 7. In het Chinees klinkt het woord voor nummer 8 een heel erg zoals het woord voor welvaart. Dus zijn gelukvretende eigenschappen zijn een soort woordspel.

  Het nummer 8, met zijn twee sierlijke bochten, is ook een uitgebalanceerd nummer. Evenwicht en harmonie zijn essentiële ingrediënten voor een gelukkig leven.

  Als nummer 7 je niet op prijs stelt als een geluksbrenger, dan zou misschien nummer 8 beter bij je stijl passen.

 • 07

  Lucky Rabbit Foot Charms

  Close-up van konijnenvoeten

  Lucky rabbit foot sleutelhangers, of het nu echt of faux, zijn populaire symbolen van geluk. Maar wist je dat de traditie eigenlijk afkomstig is van hoodoo-magie?

  De oorspronkelijke legende zegt dat de linkerachterpoot van een konijn dat 's nachts op een kerkhof wordt gevangen, de kwade magie kan afweren.

  Gelukkig hoeven we niet zoveel moeite te doen om de voetbedelaar van een leuk konijn te inspireren. Er zijn nep-konijnenpoten te koop als je een levend konijn niet wilt schaden. Je kunt ook zelf een geluksvestkonijn naaien of leren hoe je je eigen geluksvogels kunt tekenen.

 • 08

  Meer Lucky Animal Charms

  Goudvis die in een aquarium zwemt.

  Konijnen zijn niet de enige dieren die als geluksbrenger worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • In feng shui wordt gezegd dat goudvis geluk en welvaart trekt. Draken en paarden worden ook als gelukkig beschouwd.
  • In Duitsland worden gelukkige varkens ("Glücksschwein") vaak gegeven als tokens om vrienden en familie een gelukkig en gelukkig nieuwjaar te wensen.
  • Schildpadden en schildpadden worden ook als gelukkig beschouwd vanwege hun lange levensduur.
  • Oude Egyptenaren beschouwden de mestkever als een geluksvogel.
  • In Korea wordt de zwaluw beschouwd als een teken van succes dankzij het verhaal van Heungbu en Nolbu. Volgens het verhaal beloonde een mus een vriendelijke daad met voorspoed.

  Met zo'n breed scala aan keuzes, is het vrij eenvoudig om een ​​favoriet dier te vinden om als een geluksbrenger te dienen.

 • 09

  Rainbow Good Luck Charms

  Toneelmening van Regenboog over Weg en Grasrijk Gebied

  Regenbogen worden als gelukkig beschouwd vanwege de legende die zegt dat als je graaft aan het einde van een regenboog, je een pot met goud zult vinden.

  Regenbogen zijn grote gelukssymbolen voor fans van sweepstakes. Ze hebben niet alleen een geweldig verhaal achter de rug, maar ze zijn ook mooi en vrolijk. Als u iets nodig heeft om u gemotiveerd te houden om deel te nemen aan prijsvragen, wat is dan beter dan een heldere en kleurrijke regenboog?

 • 10

  Lucky Coin Charms

  Sluit omhoog van de mens die stuiver van straat opnemen

  Er is een beroemd gezegde over geluksmunten:

  Vind een cent, haal hem op en de hele dag zul je veel geluk hebben!

  Sommige mensen zeggen dat niet elke cent die op de grond ligt geluk heeft, maar dat geluksmuntjes zichtbaar moeten worden gevonden. Persoonlijk denk ik dat elk gratis geld dat ik vind rondslingeren geluk heeft!

  Wist je echter dat penny's niet de enige geluksmunten zijn? Chinese I-Ching-munten worden bijvoorbeeld ook als geluk beschouwd en worden vaak als gelukscadeaus op Chinees Nieuwjaar en voor bruiloften gegeven.

  Pennies en I-Ching-munten kunnen mooie decoraties voor je kantoor maken, terwijl je een beetje extra geluk toevoegt aan je prijsvragen.

 • 11

  Lucky Bamboo Charms

  Close-up van Lucky Bamboo tegen witte achtergrond

  Lucky bamboo is technisch gezien helemaal geen bamboe, maar een naast familielid genaamd Dracaena. Het is een winterharde, langlevende plant, die mogelijk de gelukkige eigenschappen verklaart.

  Hoe meer stengels een lucky bamboo plant heeft, hoe meer geluk het zou moeten brengen. Van een plant met drie stengels wordt gezegd dat hij de eigenaren geluk, rijkdom en een lang leven bezorgt. Maar sommige planten hebben zelfs meer stengels, waarvan wordt gezegd dat ze meer soorten geluk meegeven.

 • 12

  Dromenvanger Geluk Bedels

  Dromenvanger

  Dreamcatchers komen uit Indiaanse overlevering. Ziet eruit als een web of net dat over een lus is gespannen en is versierd met heldere kralen en veren, en er wordt gezegd dat ze slechte dromen opvangen als ze een huishouden binnenkomen.

  Door de verontrustende dromen vast te leggen, maken ze de eigenaar gelukkiger, evenwichtiger en gelukkiger. Bovendien zien ze er ook best cool uit.

  Hang een droomvanger in je kantoor om ongeluk weg te houden. Of koop een paar dreamcatcher-oorbellen of een dreamcatcher-ketting om geluk te brengen, waar je ook gaat.

 • 13

  Boze ogen om pech te weren

  Kwade oog charmes

  Hoewel je iemand het boze oog kan geven als ze je ergeren, nemen mensen kwaadaardige blikken veel serieuzer. Meestal veroorzaakt door jaloezie, zou het geven van iemand met een slecht oog alle vormen van lijden veroorzaken, waaronder geestesziekten en lichamelijke kwalen. Al duizenden jaren gebruiken mensen boze-oog-talismannen, of Nazur, om de pech veroorzaakt door deze vloeken af ​​te weren.

  De kwade oog geluksbrenger neemt verschillende vormen aan. Sommige culturen gebruiken een hand met een oog in het centrum voor bescherming. Anderen gebruiken eenvoudige blauwe of groene kralen. Maar sommige van de meest populaire en mooie boze oog-talismannen komen uit Turkije. Ze gebruiken glazen kralen met afwisselend blauwe en witte cirkels om zichzelf meer geluk te geven.

  Om je eigen boze oogcharme te creëren, kun je sieraden met het boze oogpatroon kopen of je eigen nazur maken door rotsen te schilderen of een boze-oogamulet uit klei te maken.

 • 14

  Eikels als gelukssymbolen

  Afbeelding van een gelukkige eikel tussen twee vingers

  Afbeelding (c) Alicia Llop / Getty Images

  Vanwege zijn associatie met de Noorse god Odin wordt de nederige eikel ook beschouwd als een symbool van geluk. Odin hing zichzelf aan een eik om kennis te vergaren, dus de eikel is symbool voor wijsheid.

  De Noormannen geloofden ook dat eikels goddelijke bescherming konden brengen en ze in de ramen van hun huizen konden plaatsen om de bliksem af te weren.

  Tijdens de Noorse invasie, zouden de Engelsen eikeltjes in hun zakken dragen, misschien in de hoop dat ze hun veroveraars meer sympathie voor hen zouden maken.

  Zoals het gezegde 'grote eiken van kleine eikels groeit' aangeeft, duiden eikels ook op vruchtbaarheid, jeugd en welvaart.

  Eikels maken leuke gelukssymbolen die je bijblijft, omdat ze zo vaak voorkomen in de herfst. Ze zijn leuk om te verzamelen en nog leuker om te versieren. Spuit ze goud en zilver of gebruik eenvoudig acrylverf om ze een prachtige kleur te geven.

 • 15

  Wilt u meer geluk?

  Als je nog meer manieren wilt om geluk te brengen in je leven, bekijk dan deze afspeellijst vol gelukkige liedjes of deze inspirerende citaten over geluk en winnen.

  Als je wat extra tijd hebt, kun je een goed boek over geluk lezen of deze 8 beproefde methoden uitproberen om meer geluk te hebben.

  Bovenal, leg niet al uw geloof in geluk. Wees slim, geduldig en volhardend en je geluk zal zeker veranderen.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Camping World - Tailgate Kick-Off Sweepstakes (Verlopen)

  ✔ - Rock and Romance Cruise - 2019 Cabin Giveaway (Verlopen)

  ✔ - PowerTV - Horsepower Wars 10K Drag Shootout Giveaway (Verlopen)


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!