Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

20 Soorten hogescholen schrijven

College-informatie voor potentiële schrijvers


Er zijn veel mogelijke schrijfvakken voor degenen die weten dat ze een universitair diploma en een carrière op schrift willen. Zowel de verscheidenheid aan beschikbare majors als de diepgang van de opleidingen zijn opmerkelijk, en dit is goed nieuws voor toekomstige schrijvers en studenten van welk genre dan ook.

Terwijl ze hun schrijfgraad beginnen na te streven, moeten potentiële schrijvende majors rekening houden met het conventionele advies over het selecteren van een universiteit en een programma. Zaken als geografie en grootte zijn inderdaad belangrijk. Maar het belangrijkste kenmerk om na te denken, is wat voor soort schrijven je in de toekomst hoopt te doen. Als je twijfelt over het gebied of type schrijven dat je wilt doen, bekijk dan deze informatie over verschillende schrijfgenres.

Als je eenmaal een idee hebt van je favoriete genre, ben je klaar om een ​​specifieke schrijf-major- en schrijfopleiding te kiezen die voor jou werkt.

Daarnaast vraag je je misschien af ​​of je zelfs een universiteitsgraad nodig hebt om schrijver te worden. Dit hangt ook af van het soort schrijven dat je wilt doen, maar over het algemeen kan een major in schrijven en een hbo-opleiding de carrièrekansen enorm vergroten.

Hier zijn de 20 schrijfvakken voor studenten op zoek naar een schrijfopleiding, samen met een paar voorbeeldprogramma's en links naar hogescholen en andere bronnen.

 • 01

  Schrijven (algemeen)

  man met rode afstuderen cap

  Er zijn heel algemene schrijfgraden beschikbaar; dat wil zeggen, men kan groot zijn in gewoon "schrijven". Bijvoorbeeld, Grand Valley State University in Michigan biedt een schrijfrichting die resulteert in een Bachelor of Science (BS) of Bachelor of Arts (BA) diploma, afhankelijk van de door jou gekozen concentratie.

  Een major voor algemeen schrijven biedt waarschijnlijk verschillende schrijflessen in verschillende genres en bereidt je voor op veel verschillende specialiteiten binnen je carrière als schrijver. Het programma van GVSU lijkt het u mogelijk te maken uw ervaring een beetje aan te passen door een "module" te selecteren waarmee u zich kunt concentreren op een specifieke niche of specialiteit.

 • 02

  Professioneel schrijven

  De professionele schrijftaal is vergelijkbaar met een algemene schrijfopleiding zoals hierboven, hoewel waarschijnlijk zonder de meer creatieve elementen die beschikbaar zijn, zoals werk in poëzie of creatief schrijven. Dit is een carrière-georiënteerd schrijfprogramma, en het meest aanbevelenswaardig voor aspirant-freelance schrijvers.

  Michigan State University, biedt een BA in Professioneel Schrijven aan binnen hun afdeling Schrijven en Retoriek. Studenten kiezen uit drie verschillende specialisaties: digitaal / technisch schrijven (dit zou perfect zijn voor de aspirant freelance schrijver), schrijven voor non-profitorganisaties of bewerken en publiceren.

  Veel andere hogescholen bieden deze major ook aan. Bijvoorbeeld, Miami University en Purdue tout soortgelijke programma's.

 • 03

  Technisch schrijven

  Technisch schrijven, wetenschappelijk schrijven en zakelijk schrijven zijn de "gebruikersvriendelijke" loopbanen: het zijn carrières die erop gericht zijn ingewikkelde informatie vriendelijk te maken voor de gebruikers.

  Technisch schrijven omvat vereenvoudigde tekst over gecompliceerde of gespecialiseerde onderwerpen voor gebruikers die het nodig hebben. Je lessen kunnen zich richten op het begrijpen van je eindgebruiker (publiek). Je leert ook verschillende samenstellingsformaten te produceren, zoals white papers, handleidingen, montage-instructies. en technologie ondersteunt.

  Arizona State University biedt een BS in Technical Communications. Daarnaast zou je misschien een gecombineerde major in technisch schrijven en een andere discipline willen overwegen, zoals de BS van Michigan Tech of BA in wetenschappelijke en technische communicatie.

 • 04

  Wetenschap en medisch schrijven

  De carrièrekansen voor wetenschap en medisch schrijven nemen toe, net als andere gezondheids- en STEM-carrièregebieden. Wetenschapseducatie, wetenschapsjournalistiek, wetenschappelijke communicatie en medisch schrijven zijn allemaal legitieme standalone majors voor aspirant-schrijvers:

  • MIT biedt een master op graduate niveau in wetenschappelijk schrijven, net als Johns Hopkins. Lehigh biedt een undergrad degree in science writing.
  • BU biedt een graad in wetenschapsjournalistiek.
  • UCSC biedt een belangrijke rol in wetenschappelijke communicatie.
  • Medisch schrijven majors lijken te zijn beperkt tot graduate programma's, zoals die aan de Universiteit van Chicago en de Universiteit van de Wetenschappen in Philadelphia.

 • 05

  Zakelijk schrijven

  Hoewel u zakelijke schrijven het vaakst onderwezen in business colleges als onderdeel van bedrijfsadministratie programma's kunt vinden, zijn er standalone majors beschikbaar. Een daarvan is dit bedrijf dat major schrijft binnen het programma Interdisciplinaire Studies aan Baruch College, een onderdeel van het CUNY-onderwijssysteem.

  Deze schrijfmijl zou ideaal zijn voor mensen die het ambacht willen oefenen in een zakelijke omgeving.

 • 06

  Creatief schrijven

  Een BA behalen in creatief schrijven geeft je de twee dingen die je het meest nodig hebt als schrijver: oefenen en feedback geven. Hoewel creatief schrijven mogelijk het domein is van aspirant-auteurs, kunnen freelance-schrijvers ook hun brood verdienen door creatief te schrijven. Dit is een schrijfmijl die in het hele land gemakkelijk verkrijgbaar is, inclusief deze BA in Columbia of deze in Emory.

 • 07

  Engelse / Engelse literatuur

  Deze major lijkt de standaard te zijn wanneer meer gespecialiseerde programma's niet beschikbaar zijn.

  Een major in het Engels dwingt je te schrijven en vervolgens te herschrijven. Die voortdurende oefening kan je schrijfvaardigheden verbeteren en je tekortkomingen in schrijven blootleggen. Een vereiste redactieklasse is ook nooit verloren gegaan bij een freelance schrijver. Tot slot leert een Engelstalige major je ook om kritisch te lezen en grondig onderzoek.

 • 08

  Journalistiek

  De degelijke vaardigheden die een graad van journalistiek vergezellen, zijn een groot verkoopargument. Natuurlijk, als u specifiek voor kranten en tijdschriften wilt schrijven, is dit uw belangrijkste. Dit programma is alomtegenwoordig, maar studenten kunnen ook speciale journalistieke graden volgen, zoals deze Masters in Art Journalism aangeboden aan de Universiteit van Syracuse.

 • 09

  Publishing

  Er is een op zichzelf staande major in publishing die op veel universiteiten wordt aangeboden, maar deze majors lijken te zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het werken voor uitgevers en zijn niet specifiek op schrijvers gericht. De meeste grote uitgeverijen schijnen echter behoorlijk wat bewerkingsinstructies te hebben, zodat ze nuttig kunnen zijn bij het starten van een freelance schrijf- of freelance bewerkingscarrière.

  Als je nog steeds geïnteresseerd bent in dit programma, kijk dan eens naar Emerson, Hofstra, Pace en Portland State University.

 • 10

  taalwetenschap

  Een undergrad-diploma in de taalkunde zal een student-schrijver echt in de kleinste details van onze taal duwen. Je zult leren om woorden en syntaxis te manipuleren op een zeer grondige en specifieke manier, die je schrijven ongetwijfeld zal boeien.

  Taalkunde is een van de meer algemeen beschikbare undergrad-programma's, maar voor meer specialisatie, bekijk de BA in Writing and Linguistics van Georgia Southern University.

 • 11

  Vrije kunsten

  Een algemene graad in de studies over vrije kunsten of geesteswetenschappen bestrijkt een breed scala van onderwerpen en zal onderzoeks- en schrijfvaardigheden versterken, terwijl je ook een aantal specifiekere materiedeskundigheid krijgt om mee samen te werken. Nogmaals, dit is een eenvoudig programma om te vinden in veel geografische gebieden.

 • 12

  Opleiding

  Aangezien een groot deel van de opleiding in het onderwijs zich bezighoudt met de ontwikkeling van pedagogie en curriculum, en met de ontwikkeling van geschreven materialen, heb ik het hier opgenomen als een mogelijke keuze voor schrijvers die zich willen specialiseren in schrijven voor school- en referentiemarkten.

  Dit is een vruchtbare loopbaan. Onderwijs schrijven is een van de niches waar ze altijd aan het inhuren zijn! Er zijn ook veel bewerkingsmogelijkheden beschikbaar bij bedrijven voor de ontwikkeling van leerplannen en leerboeken.

 • 13

  Retorica / Retorica

  U kunt nadenken over retoriek als u wordt aangetrokken door het analyseren van woorden en tekst, en hoe compositie en spraak worden gebruikt om anderen te beïnvloeden, verdere agenda's op te stellen, verhalen samen te stellen of beleid te maken.

  Dit zou een ideale major zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van rechten, beleid, politiek, non-profit, sociale rechtvaardigheid of aanverwante onderwerpen.

  Colleges die deze major aanbieden zijn Berkeley en Bates.

 • 14

  Theater / Cinema Studies

  Als u specifiek geïnteresseerd bent in scriptschrijven, scenarioschrijven, filmkritiek of kunstjournalistiek, dan wilt u misschien theater- of bioscoopvirtualen overwegen die wat cursussen in deze onderwerpen bevatten. Bioscoopstudies kunnen met name worden ondergebracht in een grotere media-afdeling of media-studieprogramma.

  BU heeft een opleiding in film- en mediastudies en in scenarioschrijven.

 • 15

  Communicatie / massacommunicatie

  Algemene communicatiegraden zijn beschikbaar, evenals meer specifieke graden zoals massacommunicatie, media of mediacommunicatie.

  Communicatiestudies zijn soms algemener van aard, van televisie tot politiek tot technische onderwerpen, dus zorg ervoor dat je aangeeft wat je echt wilt in je programma, of zoek naar programma's die concentraties bieden binnen de major, zodat je je kunt concentreren op het schrijven van aspecten.

  Media- of mediacommunicatieprogramma's (hieronder ook in meer detail besproken) zijn vaak eufemismen voor of gericht op journalistiek (hierboven behandeld) of marketing / advertentieprogramma's (hieronder behandeld). Dat zijn veel onderwerpen en genres; kies je majoor zorgvuldig!

 • 16

  Digitale communicatie

  In tegenstelling tot de meer algemene communicatieprogramma's die hierboven zijn beschreven, zijn digitale communicatieprogramma's vaak gericht op mobiele, online of interactieve communicatie.

  Veel schrijvers die zich daar willen specialiseren in het schrijven van websites of sociale media en communicatie. Zorg ervoor dat u gerelateerde majors in "nieuwe media" of "opkomende media" bekijkt (die hieronder worden behandeld).

  Als digitale communicatie uw keuze is, kijk dan hier bij BS van NYU in Digital Communications.

 • 17

  Media / nieuwe media / nieuwe media / sociale media

  Degenen die specifiek willen schrijven voor online, interactieve of mobiele platforms zullen deze relatief nieuwe programma's en graden willen bekijken.

  Hoewel een meer algemene mediagraad waarschijnlijk vele aspecten van communicatie of massacommunicatie zal omvatten (hierboven beschreven), zal het ook de opkomende mediamarkt omvatten.

  Als u echter een programma wilt dat specifieker is en uitsluitend gericht is op sociale media, opkomende media, enzovoort, kunt u SNHU's BS in Marketing overwegen, dat zich concentreert op sociale media of BU's MA in opkomende media.

 • 18

  afzet

  Marketing is een redelijk veilige keuze voor schrijvers die zich willen concentreren op het maken van kopieën, het maken van copywriting of bepaalde soorten media / nieuwe media. Het is ook een uitstekende keuze voor schrijvers die liever werken in een bedrijfsomgeving. Voor freelance schrijvers zal deze major je helpen om een ​​aantal lucratieve clientèle te boeten.

  Undergrad degrees in marketing zijn redelijk eenvoudig te vinden. Maar sommige hogescholen, zoals Webster University, bieden een specialisatie in schrijven of copywriting.

 • 19

  Advertising

  Schrijvers die zich willen concentreren op een carrière in copywriting, zijn niet beperkt tot een marketingdiploma. U kunt ook advertentiecursussen bekijken, zoals het programma voor dubbele advertenties en copywriting van deze Canadese school.

 • 20

  Publieke relaties

  Een PR-diploma leert de schrijver in u om berichten te beheren en effectief te communiceren met klanten en het publiek - beide vaardigheden die freelancers en andere schrijvers dagelijks gebruiken.

  Bovendien, PR cursussen is zwaar in het schrijven van instructie. Je kunt bovendien je schrijfdoelen ondersteunen door te minoren in een schrijfvak terwijl je aan een PR-opleiding werkt.


 • Video Van De Auteur: Delier en dementie: overeenkomsten en verschillen

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Regeling voor import van China

  ✔ - Hoe de beste retailblog te schrijven

  ✔ - Begrijp de taal van restaurants


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!