Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

30 LinkedIn-tips voor netwerken voor kleine bedrijven


LinkedIn is een krachtig online professioneel netwerkplatform met meer dan 450 miljoen wereldwijd geregistreerde gebruikers. Elke seconde zijn er meer dan twee nieuwe aanmeldingen en er zijn elke maand meer dan een miljoen unieke bezoekers. Je weet waarschijnlijk al dat LinkedIn populair is onder het werkzoekende publiek. De waarheid is dat er meer dan 40 miljoen studenten en recent afgestudeerden van de universiteit op LinkedIn zijn. U vraagt ​​zich dus misschien af ​​of LinkedIn specifiek is toegesneden op mensen in de markt voor een traditionele baan, of dat u - als eigenaar van een klein bedrijf - het netwerk kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien.

Het korte antwoord is ja, op voorwaarde dat je een aantal LinkedIn-best practices voor kleine bedrijven volgt. Maak je geen zorgen. De onderstaande lijst is behoorlijk lang, maar je hoeft niet elk van deze tips te implementeren om een ​​toename van je LinkedIn-netwerkkracht te zien. Kies slechts een paar van je favoriete ideeën om te starten en voeg na verloop van tijd meer toe aan de mix.

Tips om uw openbare profiel op LinkedIn te verbeteren

LinkedIn biedt verschillende manieren om uzelf en uw bedrijf te benadrukken, waarbij de primaire methode uw persoonlijke openbare profiel is. Je profiel is niet alleen openbaar voor iedereen die op LinkedIn zoekt, maar ook voor openbare zoekprogramma's zoals Google, Yahoo! en Bing, waardoor u de mogelijkheid krijgt om een ​​nieuwe zoekvriendelijke manier toe te voegen om uzelf te promoten. De onderstaande tips helpen u uw profiel te laten verschijnen in relevante onderzoeksresultaten en uw vermogen om online te vinden te vergroten.

 1. Gebruik een profielfoto: Kies de best mogelijke profielfoto. Idealiter betekent dit een professionele headshot, maar als dat niet mogelijk is, zorg dan dat je een foto gebruikt die er professioneel uitziet. LinkedIn is zeker niet de plek voor je strandfoto's!
 2. Voltooi uw profiel: Neem de tijd om uw profiel te voltooien, omdat uw profiel hierdoor wordt weergegeven in de zoekresultaten. Om je profiel te vervolledigen, moet je ervoor zorgen dat je je branche, locatie, huidige positie (met een beschrijving), verleden posities, onderwijs, ten minste drie vaardigheden, ten minste 50 verbindingen en, natuurlijk, je profielfoto toevoegt.

 1. Maak een samenvatting van de macht:Schrijf een samenvatting die de aandacht trekt terwijl u uw persoonlijke brandingverklaring deelt. Concentreer u op wat u onderscheidt en onderscheidt u van uw leeftijdsgenoten.
 2. Pas uw URL aan: Maak een aangepaste openbare profiel-URL die uw persoonlijke of kleine bedrijfsmerk verbetert. Uw URL kan 5-30 letters of cijfers bevatten, dus wees creatief en maak een URL die u gemakkelijk kunt onthouden.
 3. Maak het persoonlijk: Wanneer u begint met het uitnodigen van verbindingen met andere mensen, neem dan een paar minuten de tijd om elk van uw LinkedIn-verbindingsberichten aan te passen. Dit maakt je verbindingen persoonlijker en minder als een getallenspel.

 1. Gebruik goedkeuringen: Bepaal welke bekrachtigingsbevestigingen op je pagina worden weergegeven door de volgorde te wijzigen, niet-gerelateerde vaardigheden te verwijderen, categorieën te verbergen en zo nodig aanbevelingen van specifieke gebruikers te verwijderen.
 2. Zoek naar aansluitmogelijkheden: Controleer wie uw profiel bekijkt om potentiële nieuwe verbindingen te vinden. Als je profiel is ingesteld op openbaar, kunnen anderen ook zien wanneer je naar hun profielen kijkt.
 3. Automatische verzending overslaan: Niet alles wat u op Twitter of Facebook plaatst, is geschikt voor LinkedIn. Vermijd de verleiding om updates van andere sociale netwerken direct naar uw LinkedIn-pagina te sturen.

 1. Gebruik aanbevelingen: Vraag uw klanten om aanbevelingen op LinkedIn. Deze getuigenissen fungeren als krachtige verwijzingen naar mond-tot-mondreclame die iedereen die uw pagina bezoekt kan zien.
 2. Verstuur InMail: Gebruik privéberichten genaamd InMail om contact te maken met LinkedIn-leden die zich niet in uw netwerk bevinden. Deze zeer gerichte en gepersonaliseerde berichten worden geleverd met 100% deliverability en zijn een geweldige manier om verbinding te maken met nieuwe mensen.
 3. Publiceer op LinkedIn: Als u een externe blog voor kleine bedrijven hebt, gebruikt u uw LinkedIn-pagina als een publicatieplatform voor uw Small Business-blog. U kunt zelfs long-form content publiceren op uw LinkedIn-pagina zodra u uw blog hebt toegevoegd en publicatiemogelijkheden hebt.

Tips om uw LinkedIn-bedrijfspagina te verbeteren

Een LinkedIn-bedrijfspagina is een waar eigenaren van kleine bedrijven hun bedrijf, producten en services, vacatures en meer kunnen presenteren, en het is een geweldige manier om contact te maken met uw publiek. Volgens LinkedIn-statistieken hebben leden 50% meer kans om te kopen van een bedrijf waar ze mee samenwerken op Linkedin.

Zodra u een bedrijfspagina aanmaakt, kan elk LinkedIn-lid uw pagina volgen, zodat zij uw pagina-updates in hun activiteitenstroom zien. Dit staat los van je persoonlijke profiel en een geweldige manier om een ​​meer zakelijk gericht publiek te bereiken. De onderstaande tips helpen u uw bedrijfspagina te maximaliseren.

 1. Gebruik het tabblad Start: Haal het meeste uit uw tabblad Start, waarmee u een overzicht van uw bedrijf kunt geven. Dit is de plaats waar u het verhaal kunt beginnen dat bezoekers door de rest van uw pagina zal leiden.
 2. Voeg afbeeldingen toe: Afbeeldingen hebben het potentieel om meer aandacht te genereren dan alleen tekst, maar u moet ervoor zorgen dat u de juiste afbeeldingen gebruikt. Uw bannerafbeelding op uw pagina is bijzonder belangrijk. Mis deze kans niet om impact te maken.
 3. Plaats updates: Gebruik updates op uw bedrijfspagina die zijn gericht op het opbouwen van relaties. De beste updates zijn authentiek, relevant en kort.

 1. Probeer gesponsorde inhoud: Verander uw updates in gesponsorde inhoud om er meer oog voor te krijgen. Gebruik afbeeldingen of video om betrokkenheid te vergroten en focus op iets dat uw publiek zal waarderen, zoals advies, opleiding, tips of interessante feiten.
 2. Gebruik sleutelwoorden: Gebruik gerichte SEO-zoekwoorden in de inhoud van uw bedrijfspagina en in uw updates om ervoor te zorgen dat deze worden weergegeven in de zoekresultaten. Dit kan een krachtige manier zijn om uw paginavolgend te laten groeien.
 3. Dwarsverbinding: Koppel uw bedrijfspagina aan uw bedrijfswebsite en -blog en vice versa om crosspromoties aan te bieden en om uw online aanwezigheid gemakkelijker te vinden te maken. U kunt zelfs een knop Volgen op uw website toevoegen om het voor sitebezoekers gemakkelijk te maken om met u op LinkedIn te communiceren.

 1. Plaats vacatures: Als u vacatures binnen uw bedrijf hebt, gebruikt u het tabblad Carrières om de miljoenen werkzoekenden via LinkedIn te bereiken.
 2. Bouw een vitrine: Maak een showcasepagina om uw bedrijfspagina uit te breiden. Met een grotere heldenafbeelding en een ontwerp met twee kolommen, kunt u een zeer boeiende pagina maken die is gericht op een specifiek onderdeel van uw bedrijf. U kunt maximaal 10 Showcase-pagina's maken voor uw bedrijfspagina.
 3. Deel het: Promoot uw bedrijfspagina op andere plaatsen, zoals uw website, e-mailhandtekening, nieuwsbrieven en op uw visitekaartje. Maak het gebruikelijk om uw bedrijfspagina toe te voegen aan elke plaats waar u uw andere sociale netwerken promoot.

 1. Reclame maken: Overweeg het gebruik van LinkedIn-advertenties om vacatures, producten en services te promoten, of evenementen die u organiseert in uw bedrijf.
 2. Gebruik statistieken: Analyse bekijken en gebruiken die bij uw bedrijfspagina hoort. U kunt gegevens over uw updates, volgers en bezoekers bekijken om te zien hoe uw publiek uw pagina aanspreekt en in de loop van de tijd verbeteringen aan uw strategie aanbrengen.

Tips om LinkedIn-groepen effectiever te gebruiken

Er zijn momenteel meer dan 2 miljoen LinkedIn Groups, die op het thema gerichte plaatsen bieden om inhoud te delen, antwoorden te vinden, berichten te plaatsen en te bekijken, zakelijke contacten te leggen en zich te profileren als experts uit de sector. LinkedIn-groepen bieden eigenaren van kleine bedrijven een geweldige kans om nieuwe verbindingen te smeden, hun merken te versterken en hun producten en diensten te promoten.

 1. Kies je groepen verstandig: Je bent beperkt tot het deelnemen aan 50 groepen op LinkedIn, en dit kan een uitdaging zijn met zo veel om uit te kiezen. Wanneer u uw groepen selecteert, zoek dan naar grote groepen die actieve lidmaatschappen hebben.
 2. Neem regelmatig deel aan: Zoek naar mogelijkheden om bij te dragen aan discussies, relevante inhoud te delen en contacten te leggen met andere leden.
 3. Houd u aan de regels: Volg groepsregels die door elke groepseigenaar zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet uit een groep wordt verwijderd, waardoor u de kans verliest om met potentiële klanten en collega's in contact te komen.

 1. Overdrijf niet: Concentreer u op netwerken en het opbouwen van relaties, niet om uw bedrijf te promoten. Houd uw promotietactieken op uw bedrijfspagina en gebruik groepen waarvoor ze bedoeld zijn - relevante netwerkbesprekingen.
 2. Visuals gebruiken: Ga verder dan tekstgesprekken door afbeeldingen, infographics, downloads, video's en andere boeiende inhoud aan uw groepsgesprekken toe te voegen.
 3. Waarde toevoegen: Deel uw expertise in groepen door vragen te beantwoorden, bij te dragen aan gesprekken en discussies aan te gaan. Hoe meer interactie er is, hoe meer u de basis legt voor relaties.

 1. Verbindingen initiëren: Als je discussies met mensen in je discussiegroepen begint, stuur je uitnodigingen om op LinkedIn te verbinden om je netwerk te laten groeien.
 2. Start je eigen groep: Nodig collega's uit om deel te nemen aan discussies die relevant zijn voor uw doelgroep. Als eigenaar van een groep heeft u de mogelijkheid om veel nuttige informatie te verzamelen die uw bedrijf zal helpen.

Zoals ik hierboven al zei, hoeft u niet al deze ideeën onmiddellijk aan te pakken om een ​​verandering te zien in de manier waarop uw bedrijf van LinkedIn kan profiteren. Begin met een paar en voeg er meer aan toe naarmate u meer vertrouwd raakt met het gebruik van het platform. Zodra je deze tips onder de knie hebt, kun je het LinkedIn Small Business Marketing Playbook gebruiken voor nog meer manieren om LinkedIn te gebruiken om je kleine bedrijf te promoten.


Video Van De Auteur: Workshops 55plus linkedin expertise.wmv

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Eenvoudige manieren om uw kleine bedrijf te verbeteren

✔ - Hulpmiddelen voor kleine bedrijven om de productiviteit te verhogen

✔ - Goedkoopste domeinnaamregistreerders


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!