Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

4 Sleutelfactoren die het potentiële succes van een franchise bepalen


De gedachte je eigen baas te zijn, je eigen lot in de hand te houden en een deel van de Amerikaanse droom te realiseren door middel van bedrijfseigendom, is een aantrekkelijk vooruitzicht voor velen van ons. Velen van ons weten echter niet precies hoe of waar te beginnen. Een van de wegen naar eigendom van kleine bedrijven is investeren in een franchise.

Het verkrijgen van een franchise, het proces van het kopen van een licentieovereenkomst voor een specifiek product of een specifieke service van een franchisegever, kan een goedkope manier zijn om een ​​eigen bedrijf te beginnen. In feite kan franchisenemer de kosten en risico's die gepaard gaan met het openen van een bedrijf sterk verminderen.

Anders dan het alleen doen, zijn typisch alle ondersteunende systemen die nodig zijn om een ​​succesvol bedrijf te hebben, inbegrepen bij de aankoop van een franchise. De componenten die vereist zijn in een bedrijfsplan zoals financiering, marketing, bedrijfsvoering, strategie en trainingsplannen zijn opgenomen in een franchisecontract. Het proces van het ontwikkelen van een product of dienst om daadwerkelijk uw bedrijf te starten, is aanzienlijk gestroomlijnd.

Als je eenmaal wat onderzoek hebt gedaan, neem dan de tijd om de grondbeginselen van franchising te begrijpen en besluit dat het tijd is om een ​​duik te nemen in het eigendom van bedrijven door een franchise te kopen. Je moet beslissen welke franchisemogelijkheid je het grootste potentieel biedt om te slagen. Welk type franchise moet u overwegen? Welke factoren moet u overwegen? Welke vragen moet je beantwoorden om een ​​weloverwogen beslissing te nemen?

Hier zijn een aantal belangrijke factoren die uw besluitvormingsproces moeten stimuleren.

1. Merkherkenning

Het grootste voordeel dat een franchise kan hebben, is een gevestigd merk. Dit geeft u een klantenbestand dat uw product of dienst al wenst. Doorgaans duurt het jaren voordat een klant / klantenbestand is opgebouwd en de meeste bedrijven hebben moeite om terugkerende klanten te ontwikkelen. Met een bekende franchise krijgt u vanaf de eerste dag merkherkenning en loyale klanten, waardoor de kans op succes groter wordt.

De sleutel tot succes is hier leren hoe u een bestaande merkbekendheid kunt benutten voor een brede aantrekkingskracht, terwijl u uw franchise net voldoende onderscheidt om klanten aan te trekken die mogelijk op het hek zitten. Dit kan vaak worden bereikt met boven en buiten klantenservice praktijken.

2. Industrie

De meesten van ons willen graag iets doen waar we van houden of waar we een passie voor hebben, om van een hobby onze carrière te maken en onze eigen baas te zijn. Helaas laten budgetten ons gewoonlijk niet toe. Het goede nieuws is dat er industrieën zijn met lage toegangskosten. U moet bevestigen dat de beschikbare franchisemogelijkheden, het budget en uw gewenste type werk allemaal aan de verwachtingen voldoen.

Als een franchisemogelijkheid die u overweegt zich in een branche bevindt die nieuw voor u is, wilt u de tijd nemen om onderzoek te doen naar de sector zelf. Dit moet worden overwogen dan wat de franchise-eigenaar u biedt; onafhankelijk onderzoek is de beste manier om de sector te evalueren.

3. Winstgevendheid

U moet ervoor zorgen dat u kunt verifiëren dat het bedrijf de financiële resultaten zal behalen die nodig zijn om uw levensonderhoud op korte termijn te ondersteunen en op lange termijn financiële zekerheid te creëren. Verifieer met andere franchisenemers dat hun omzet- en winstdoelstellingen worden behaald. Je gaat een aanzienlijke investering doen en risico nemen en je wilt een substantieel rendement behalen.

Nadat u de winstgevendheidgegevens aan de franchisekant hebt bevestigd, moet u uw eigen financiële analyse uitvoeren om te bepalen of u over het benodigde kapitaal beschikt om de franchise te kopen en verwacht u voldoende inkomsten binnen te halen om de bedrijfskosten en de kosten te dekken. vergoedingen die u de franchise-eigenaar verschuldigd bent en dan nog steeds kunt profiteren.

4. Duurzaamheid

Naast dat u financieel levensvatbaar bent, moet uw franchise overleven. Zoek naar franchises die al meer dan tien jaar actief zijn of een enorm groeipotentieel hebben. Uw doel is om een ​​bedrijfseigenaar te zijn en financiële zekerheid voor de lange termijn te behalen, dus een zeer trendy of zeer seizoensgebonden franchise kan een uitdaging zijn als u op zoek bent naar succes op lange termijn.

Hoewel er nog andere dingen te overwegen zijn, zoals de wettelijke voorwaarden van de franchiseovereenkomst, de vereiste investering en het winstpotentieel, helpen de hierboven genoemde overwegingen u om een ​​franchisemogelijkheid vroeg in het proces te kwalificeren.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De Four D's van een Business Exit-strategie

✔ - Nadelen van thuiswerken

✔ - Voorbeeld factuur Template met GST en PST belastingen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!