Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

4 Tips om de marges in uw winkel te vergroten


Ik had een gesprek met een winkelier, die zo enthousiast was over hoe goed een weekend-verkoopevenement was gegaan. Ze verdubbelden de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. Toen ik hem vroeg wat de brutomarges jaar op jaar waren (YOY), had hij geen idee. Terwijl we ons in de cijfers verdiepen, hebben we dit gevonden:

verkoopBruto winstmargeBrutowinst
2015$28,00025%$7,000
2014$14,00049%$6,800

Dus terwijl zijn weekend een groot succes was van een omzet, was het een groot verlies voor het bedrijf.

De prijsverlagingen zorgden ervoor dat de brutowinst daalde en om nog erger te maken, deze winkel was een op de commissie gebaseerde omgeving, dus zijn compensatiekosten waren dubbele YOY, maar hij heeft slechts $ 200 meer bruto winst om ervoor te betalen.

Betekent dit scenario dat u nooit een verkoop moet uitvoeren? Absoluut niet. Het geeft u echter een ontnuchterend beeld van het effect dat verkopen op uw marges kunnen hebben. Met dat in gedachten, volgen hier drie tips om je te helpen marges te behouden terwijl je je innerlijke behoefte aan een verkoopevenement in je winkel vervult.

Gebruik Closeouts

Elke leverancier heeft een lijst met inventaris waarvan ze wensen dat ze dat niet deden (net als jij.) Als je closeouts koopt, krijg je een item voor wel 50% minder dan normaal voor jou. Hiermee kunt u het artikel op de plank zetten met de normale verkoopprijs en het dan verkopen voor minder, maar uw marges nog steeds maken. We kochten bijvoorbeeld elk jaar een bepaald artikel bij het afsluiten. Normaal kostte het ons $ 50, en we verkochten het voor $ 100.

Toen we het bij de neus hadden, hebben we het nog steeds gemarkeerd als $ 100, hoewel we er maar $ 25 voor betaalden. We hebben het echter voor 40% op de markt gebracht en we konden ze niet in de schappen houden. Als je hier mee loopt, was dat nog steeds $ 35 aan brutowinst per verkocht item.

Gebruik bundels versus directe markdowns

Een van de manieren waarop veel winkeliers succesvol zijn geweest is om een ​​BOGO te draaien of Koop 1 Get 1!

evenement. Het is een vreemde psychologie voor de klant, maar het werkt. Mensen zullen meer koopwaar kopen met dit soort ventilatieopeningen, ook al is de korting hetzelfde. U kunt bijvoorbeeld 25% korting op uw hele winkel uitvoeren en elke persoon 1 item laten kopen. Of u kunt een Buy 1 Get 1 50% korting krijgen (dezelfde korting), maar zij kochten twee items versus die.

Betaal de omzetbelasting

Toen Texas voor het eerst een BTW-vakantie instelde voor terug naar school, was het net of je een tweede kerst kreeg. Sterker nog, we hebben dat weekend meer gedaan in de verkoop dan tijdens het Black Friday-weekend van dat jaar. Het verbazingwekkende was dat mijn marges beter waren. Zie je, de staat Texas zei dat ze tijdens een driedaagse periode in augustus afzien van de omzetbelasting op bepaalde goederen (allemaal in mijn winkel). Het betekent dat de klant effectief 8,25% op zijn aankoop heeft bespaard. ELKE verkoop die ik ooit in mijn winkel had, had een grotere korting dan dat - de klant reageerde. In hun gedachten spaarden ze een ton op. (Opmerking: zorg ervoor dat u de regels in uw land begrijpt voor het uitvoeren van een verkoopevenement zoals dit. Niet in alle statussen is dit toegestaan.)

Cash is Better than Dead Inventory

Nu lijkt deze laatste tip misschien in tegenspraak met de anderen, maar hoor me eruit.

Een van de verontrustende dingen is hoe gehecht we lijken te worden tot onze inventaris. We kopen een artikel en weten dat het een grote winnaar wordt en dat we er twee maanden geen hebben verkocht. Het is beter om een ​​afwaardering in te stellen en verder te gaan met het vrijmaken van de cashflow om die SKU te vervangen door een nieuwe die zal worden omgezet. Maar we wachten, en we nemen een kleine afwaardering en dan een beetje meer. Zes maanden later hebben we met succes 2 van de 8 van die SKU verkocht die we hebben. In de tussentijd zijn we niet op voorraad geweest op een andere SKU die we inmiddels drie keer hadden kunnen verkopen, maar we konden het ons niet veroorloven om te kopen omdat we het geld niet hadden.

Als je een dode inventaris hebt - dood het - en je en je winkel en je klanten uit ieders ellende haalt.


Video Van De Auteur: 1 Simpele Tip Om De Betrouwbaarheid Van Je Website Te Verhogen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Gemakkelijke manieren voor restaurants om geld te besparen

✔ - 5 Top-rated constructie-inschatting van software-opties

✔ - Waar hout logs te koop zoeken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!