Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

4 Manieren om kleine bedrijven geloofwaardigheid te bouwen en waarom u dat zou moeten doen


Of u nu een fysieke winkel, een virtueel adviesbureau of iets daartussenin heeft, alle bedrijven moeten eerlijkheid en geloofwaardigheid tonen om het vertrouwen van klanten te winnen. En merkvertrouwen is vereist om verkoop te realiseren.

Geloofwaardigheid lijkt veel op respect; het moet verdiend worden. Het kost tijd om de basis te leggen voor vertrouwen en consistentie om het uit te bouwen tot een solide reputatie gebaseerd op geloofwaardigheid. Hier zijn enkele manieren om de geloofwaardigheid van uw kleine onderneming te vergroten.

1. Verfijn uw communicatieve vaardigheden

Communicatie is de basis voor het vestigen van geloofwaardigheid. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u effectief de visie van uw bedrijf communiceert, dat uw publiek begrijpt wat u onderscheidt van de concurrentie en dat u uw merkberichten - zowel uw persoonlijke merk als uw bedrijfsmerk - bij elk van uw marketingactiviteiten.

Bovendien wordt geloofwaardigheid opgebouwd door effectieve dagelijkse communicatie met uw werknemers. Dit wordt bereikt door een uitstekende luisteraar te zijn en de communicatielijnen open te houden met die in uw team.

2. Oefen wat je predikt

"Doe wat ik zeg, niet zoals ik", werkt niet als het gaat om geloofwaardigheid. Je kunt jezelf niet als een geloofwaardige leider vestigen als je niet bereid bent om het gesprek te voeren. In plaats van alleen de woorden te zeggen waardoor mensen je als betrouwbaar beschouwen, is het een normale gewoonte om je bedrijf op die manier te runnen.

Het moet vanzelfsprekend zijn dat je eerlijk over de hele linie moet zijn om je geloofwaardigheid als eigenaar van een klein bedrijf op te bouwen. Als u al uw communicatie met klanten, verkopers en werknemers oprecht en eerlijk houdt, kunt u uw betrouwbaarheid als eigenaar van een bedrijf vaststellen.

3. Behoud objectiviteit

Wat is de waardepropositie van uw bedrijf? Soms is wat wij, als bedrijfseigenaren, zien als de waarde die onze producten en diensten bieden, niet echt wat onze doelgroep het meeste waardeert. Regelmatig contact opnemen met uw team of adviseurs om ervoor te zorgen dat u objectief blijft en eerlijk tegenover uzelf bent over wat uw bedrijf op tafel brengt.

Het helpt ook om objectief te blijven over de breedte van uw expertise. Zelfs als je een expert bent in jouw vakgebied, heb je nog steeds kansen voor groei. Als je toegeeft dat er dingen zijn die je niet kent en je zegt dat je bereid bent om te werken aan het vinden van de antwoorden, kun je meer geloofwaardigheid krijgen als iemand die zich inzet voor groei en ontwikkeling.

4. Betrek uw doelgroep

U voert uw bedrijf niet uit in een bubbel zonder externe interactie, dus u kunt ook helemaal geen geloofwaardigheid opbouwen. Vraag uw klanten om feedback, verzamel en deel testimonials en - belangrijker nog - gebruik de feedback die u ontvangt om uw bedrijf te verbeteren.

Je kunt je publiek ook betrekken en de geloofwaardigheid vergroten door je expertise te delen om anderen te helpen. Een eenvoudige manier om dit te doen is via sociale media. Door inhoud te delen, vragen te beantwoorden en je publiek te engageren op sociale mediasites zoals Twitter en Facebook, kun je je als een betrouwbare expert op jouw gebied helpen.

Tegenwoordig wordt een groot deel van de geloofwaardigheid van kleine bedrijven online gebouwd of vernietigd door online aanwezigheid van het bedrijf, online recensies die door klanten zijn ingediend en sociale media. Dit betekent dat u consequent moet zijn in het opbouwen van geloofwaardigheid van uw merk, zowel online als offline. Zodra u uw merk als geloofwaardig en betrouwbaar kunt vestigen, bent u onderweg.


Video Van De Auteur: Webinar: Starten als zzp'er

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Accountingtips voor startups voor kleine bedrijven

✔ - Must-Have-eigenschappen in een Small Business-mentor

✔ - 14 Handige tools voor het schrijven van een businessplan


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!