Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Veel voorkomende redenen voor onverwachte eBay-kosten

Wat te doen als je onverwachte kosten van eBay hebt


Onverwachte kosten zijn altijd frustrerend, zelfs (of in sommige gevallen vooral) wanneer ze van eBay komen. eBay-kosten kunnen jou raken, of je nu een regelmatige eBay-gebruiker bent of niet. Er zijn een paar veelvoorkomende redenen waarom eBay verkopers rekent, en je moet bekend zijn met hen. Maar als u onverwachte kosten ziet, moet u uitleg en in sommige gevallen een terugbetaling vragen.

Ten eerste zijn hier vijf veelvoorkomende redenen voor onverwachte eBay-kosten.

Je hebt een veillijst geplaatst

Wanneer je een object te koop aanbiedt op eBay, wordt er meestal een aanbieding of invoegprijs in rekening gebracht, ook als je item niet wordt verkocht. Als je eBay-vermeldingen met een waarde van meer dan een dollar hebt gepost, verwacht je dat ze in rekening worden gebracht in overeenstemming met de eBay-tarievenstabel.

U heeft een nieuwe creditcard toegevoegd aan uw PayPal-rekening

Wanneer je een nieuwe creditcard toevoegt voor gebruik op eBay, zie je een autorisatietarief van één dollar. Dit is niet echt een vergoeding of een vergoeding, het is gewoon een manier voor hen om uw creditcard te machtigen. Het geld wordt niet van uw account verwijderd, maar een dag of twee bevroren om ervoor te zorgen dat het account geldig is.

Het is oplichterij

Als je onlangs een factuur of een verklaring per e-mail hebt ontvangen die van eBay lijkt te zijn maar om betalingen vraagt ​​waarvan je denkt dat je die niet verschuldigd bent, kun je eenvoudig een phishing- of spoof-e-mail ontvangen. Laat eBay op de hoogte van de phishing-poging, maar het moet vanzelfsprekend zijn dat je niet direct met verdachte e-mails in aanraking wilt komen.

Je wordt gefactureerd voor eBay-services en / of terugkerende aanbiedingen

Abonnementen op sommige eBay-services en dingen zoals automatisch geplande of terugkerende aanbiedingen kunnen periodieke kosten in rekening brengen, zelfs als u zich recentelijk niet bezighoudt met eBay-activiteiten.

eBay heeft een factuurfout gemaakt

Hoewel het enigszins ongewoon is, gebeurt het wel. Als u denkt dat dit met u is gebeurd, moet u zeker actie ondernemen om de situatie recht te zetten.

Onverwachte kosten corrigeren

Ga rechtstreeks naar eBay; Klik niet op een inloglink in een e-mail die u heeft ontvangen voor het geval de e-mail een oplichting is. Log in op je eBay-account en bekijk je accountactiviteit onder je huidige saldo. Als u de onverwachte beschuldigingen waarover u zich zorgen maakt niet ziet, was elke melding die u ontving waarschijnlijk nep.

Als je onverwachte kosten ziet die je niet begrijpt en die niet worden behandeld door een van de veel voorkomende redenen voor onverwachte kosten die hierboven worden genoemd, vraag dan om opheldering van eBay.

Let op: als je niet eens een eBay-account hebt en nog nooit eBay hebt gebruikt, is de kans groot dat je een nepmail hebt ontvangen waarin wordt beweerd dat je van eBay bent om persoonlijke informatie van je te stelen. Geen paniek. Neem in plaats daarvan contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en kijk of de kosten daadwerkelijk aan u in rekening zijn gebracht. Als dat niet het geval is, gooit u gewoon de betreffende e-mail of kennisgeving weg; het is nep, je bent niets verschuldigd en er zijn geen repercussies.

Als je daarentegen nooit eBay hebt gebruikt en er zijn eBay-kosten op je creditcard- of bankafschrift, ben je mogelijk het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Bestraf de aanklacht bij uw financiële instelling en werk met hun fraude-afdeling om vandaaruit te gaan.


Video Van De Auteur: The AirPod Killer (Air by crazybaby NANO)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Onafhankelijke retailer zijn

✔ - Hoe een commerciële exportfactuur voorbereiden

✔ - Hoe Costco's internationale uitbreiding zich verspreidt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!