Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Voorbeelden van het maken van merkverhalen met "achtergrondverhalen"


Iedereen houdt van een goed verhaal: verhalen zijn een essentieel onderdeel van contentmarketing. Kinderen schreeuwen om hen en roddelige mensen gedijen op hen. Verhalen zijn de valuta van gedeeld erfgoed.

In de antieke geschiedenis zaten mensen rond het vuur om hun sjamaan of wijze vrouw een verhaal te vertellen over de oorsprong van de stam.

Verhalen zijn de manier waarop we informatie van generatie op generatie overbrengen. Ze dateren van vóór de taal, ze verdragen het. Ze bevatten essentiële elementen waarmee elke persoon zich kan identificeren. Ze leren ons over onszelf. Het is niet anders vandaag.

Als leverancier van voedsel, dranken en eetwaren kun je hierop voortbouwen. U kunt het merk van uw product positioneren op een belangrijk verhaal, een mythe of een persoonlijk verhaal waarmee u de kenmerken, voordelen en attributen van de merken kunt overbrengen. Hiermee worden essentiële iconische elementen van het verhaal, de mythe of het verhaal aan het product gekoppeld.

Heeft mijn merk een verhaal?

Elk merk moet er een hebben. Wees getuige van de uitbreiding van de lokale voedselbeweging naar 'erfgoed'-rassen van landbouwhuisdieren en erfgoedzaden. Door terug te grijpen naar vervlogen tijden, heeft deze beweging impliceerd dat deze rassen en zaden authentieker, voedzamer of lekkerder zijn. We zien steeds meer merken die hun "achtergrondverhaal" zorgvuldig verwoorden en het in hun merk inbouwen.

Wat is een achtergrondverhaal?

Merriam-Webster definieert het als:

"Een geschiedenis of achtergrond gemaakt voor een fictief personage in een film of televisieprogramma.

Vergelijkbare achtergrondinformatie over een echte persoon of een ding dat een vollediger begrip ervan bevordert. "

Hier zijn 5 manieren om u te helpen uw verhaal te beschrijven en te beschrijven en voorbeelden van ondernemers die hun verhalen hebben gebruikt om hun merken te vervaardigen.

 • 01

  Traceer je afkomst in je verhaal

  Studio shot van amandelen

  Trek de draad terug naar de vroegste glimp van waar en wanneer u begon te denken aan het goudklompje van een idee dat u het idee voor dit product heeft gebracht.

  Toen David en Deborah Meniane zich realiseerden dat ze een uniek product hadden waar de markt dol op zou zijn, staken ze hun stamboom in en pikten de persona van hun bedrijf rechtstreeks uit zijn vestigingen. Victoria's Kitchen, die Amandelwater produceert, is gebaseerd op de Franse grootmoeder van David, die Almond Water voor haar gezin maakte. Haar afbeelding siert de etiketten en haar recepten vormen de basis van het product. Deborah zei: "Wanneer we Almond Water aan onze vrienden zouden geven tijdens barbecues of verjaardagsfeestjes, zouden mensen er altijd verliefd op worden. Onze vrienden vroegen ons vaak of we wat konden maken om mee naar huis te nemen. had echt iets speciaals. "

 • 02

  Laat je verhaal visualiseren waar je was

  Bier dat tegen een donkere achtergrond wordt gegoten

  In het theater wordt het genoemd mise-en-scène, letterlijk bedoeld om het toneel te zetten. Terwijl je "zag waar je was", wat waren de elementen die "je op die plaats zetten"? Wat hebben ze tegen je gezegd dat belangrijk is om over te brengen? Was er een significante persoon, plaats of vonk? Als je deze essentiële elementen vindt, heb je je toetssteen gevonden.

  Voor hun tabel tap cold drinksystem, David Stein en Jason Drum wendde zich tot het moment van inspiratie die hun Beer Tubes creatie gedreven. "Na een nacht bowlen, genoten twee vrienden, David Stein en Jason Drum, van een drankje na het spelen:" Het was een hete zomeravond en het eens ijskoude biertje werd warm in de kruik. Omdat we altijd op zoek zijn om de problemen van de wereld op te lossen, is onze discussie snel overgegaan op manieren waarop we bier voor langere tijd koel konden houden.

  We hadden een drank-'tube-achtig'-concept gezien (tapbier geserveerd in grote vaten) en realiseerden dat deze buizen, als ze goed geïsoleerd waren, het bier van begin tot eind koud konden houden. Vanaf hier kwamen we op het idee van een zelfbedieningstafelkraan door het ontwerp te verbeteren en de buis in een Bowling Ball-basis te plaatsen. "

  Ze namen letterlijk hun ervaring mee van waar ze waren en wat ze deden om hun product en hun bedrijfslogo te ontwerpen.

 • 03

  Voel de gevoelens en schrijf over emoties

  Gieten rode wijn

  Communicatie gaat over emotie. Zoek de emotie op zoals een methode-acteur zijn motivatie voor de scène vindt. Emotie is de hoeksteen van Aspirational Marketing en het verhaal van uw merk.

  Voor hun eerste gezamenlijk geproduceerde wijn, Peter Deutsch van Deutsch Family Wine & Spirits, die al meer dan 30 jaar distributeurs en importeurs van wijn zijn, en Jim Nantz, bekroond sportcommentaar van Emmy bekend van het Masters-toernooi, naar de Final Four en de Super Bowl voor het CBS Television Network sinds 1985, tikte op hun passie voor wijn.

  Deutsch legt uit: "Serendipity bracht ons op een avond bij elkaar in een restaurant in Connecticut, waar we allebei toevallig aan het dineren waren. Ik was onlangs klaar met het lezen van Jim's best verkochte boek," Always By My Side ", en ging over om mezelf voor te stellen. om zijn langdurige verlangen om deel te nemen aan de wijnhandel te vermelden. We ontdekten al snel dat we een passie voor wijn en een diep respect voor onze vaders deelden, die allebei als onze persoonlijke mentors dienden. Door de tijd en vele brainstormsessies, hebben we besloot dat het in deze fase van ons leven een roeping was om iets nieuws te proberen.

  "We realiseerden ons dat we konden samenwerken en iets bijzonders konden bouwen. Onze gemeenschappelijke deugden bonden ons als zakelijke partners," zei Deutsch. "Dit is de eerste keer dat de Duitse naam op een wijnetiket staat als producent. Om deze historische eerste stap voor ons familiebedrijf te maken, moest de situatie precies goed zijn." Dit was de perfecte samenvloeiing. presenteer The Calling. "

  De kernboodschap voor hun gezamenlijk geproduceerde wijn, The Calling, is gebaseerd op emotie. De boodschap van de wijn: 'Ontgrendel je roeping in het leven. - Streef naar je passie 'staat centraal in de oorsprong van de wijn in een toevallige ontmoeting en besluit om de volgende stap te zetten in elk van hun professionele leven.

 • 04

  Maak je verhalen met symbolen

  Times Square in de schemering

  Symbolen waren de eerste vorm van geschreven taal. Symbolen verbinden en communiceren krachtiger met ons dan woorden. Wanneer je je toetssteen en de emoties hebt geïdentificeerd, vind je het enige element dat hen verbindt.

  Voor David en Deborah Meniane is het het beeld van Davids grootmoeder Victoria. Voor David Stein en Jason Drum is het de bowlingbalbasis voor hun tafelblad. En voor Peter Deutch en Jim Nantz is het een wapenschild rond een sleutelgat, symbolisch voor het moment waarop je de sleutel in het slot steekt en openstaat voor de roeping van je leven. In elk van deze gevallen hebben deze symbolen een universele aantrekkingskracht vanwege hun iconische aanwezigheid. Iedereen reageert op een vriendelijke grootmoeder. Velen herinneren zich de vreugde van het bowlen van wedstrijden en we erkennen allemaal de mogelijkheid om een ​​sleutel in een slot te steken en de deur naar kansen te openen.

  Zoals Deborah Meniane ons vertelt, willen mensen 'het gevoel hebben dat ze ergens deel van uitmaken. Door jouw verhaal met hen te delen, sta je toe dat ze je wereld binnengaan en deel uitmaken van alles waarmee je ze introduceert. Door Victoria en haar te hebben beeld op ons logo, we laten mensen in ons leven, ze weten dat we ze niet alleen een geweldig product maar een atmosfeer verkopen. "

 • 05

  Schrijf nu uw verhaal

  Jack Rudy Cocktail Co.-label draagt ​​het bijna onbewerkte familieverhaal

  Zonder te bewerken, te censureren of te verwijderen, transcribeer je je verhaal, beschrijf waar je was, de emoties en symbolen die iemand helpen de wortels van je merk te visualiseren en voelen. Lees vervolgens wat u hebt geschreven en selecteer de bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandige naamwoorden. Deze moeten rechtstreeks verwijzen naar de functies, voordelen en attributen van uw product en u de basis van uw achtergrondverhaal geven.

  Dit achtergrondverhaal kan het bericht op je label zijn. Voor Brooks Reitz, Jack Rudy Cocktail Co. en producent van een geconcentreerde tonische siroop, draagt ​​zijn label het bijna onbewerkte familieverhaal van zijn grootvader, Jack Rudy. De eigenschappen van Rudy's leven hebben de intensiteit van het product versterkt.

  Wanneer je deze vijf dingen hebt gedaan, heb je net als deze ondernemers de essentie van je verhaal vastgelegd, de kern van je boodschap. En gebruik deze, net zoals deze ondernemers hebben gedaan, als de bouwstenen voor uw merk.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Businessplan Samenvatting

  ✔ - Top Global Department Store-verkopers

  ✔ - Citaten, inspiratie en ideeën over bedrijfsgroei


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!