Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Fouten te vermijden bij de verkoop van uw kleine onderneming

Een goede planning kan duizenden dollars op zak hebben


Dagelijkse eigenaren van kleine bedrijven (retailers) maken drastische fouten bij de verkoop van hun bedrijf en verliezen duizenden dollars in het proces. Al hun harde werk en langetermijninvesteringen gaan verloren. Deze fouten zijn vaak gemakkelijk te voorkomen. Als ondernemers hadden ze er ooit van gedroomd om hun eigen bedrijf te hebben en het tot succes te laten groeien - om de vruchten te plukken in de vorm van een succesvolle zakelijke verkoop. Klinkt als een geweldig plan! Maar het maken van de verkoop is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Als ondernemer heb ik zes bedrijven gebouwd en verkocht, waaronder een autoverhuurbedrijf, twee mini-opslagfaciliteiten en drie winkels. Nu help ik als internationale professionele spreker en bedrijfsadviseur andere eigenaren van kleine bedrijven om hetzelfde succes te behalen.

Hier zijn mijn vijf tips om valkuilen, teleurstellingen en verloren geld te voorkomen.

Fout 1: Niet van tevoren plannen of te lang wachten om te verkopen

Te lang wachten, of niet van tevoren plannen, kan ertoe leiden dat veel ondernemers hun kans missen. Het duurt gemiddeld twee tot vier jaar om een ​​klein bedrijf te verkopen. Daarom is langetermijnplanning de sleutel tot elke succesvolle bedrijfsuitverkoop. Door altijd up-to-date records bij te houden, een gedetailleerde bedrijfsgeschiedenis en een verkoopportfolio bij de hand te houden, zal uw planning vruchten afwerpen. U weet gewoon nooit wanneer die perfecte koper uw bedrijf binnenstapt en u een aanbieding doet die u gewoon niet kunt weigeren.

Succession planning is een grote misstap voor retailers. Zelfs als u geen opvolger hebt die een familielid is, denkt u nog steeds als een opvolgingsplanner. De persoon die "slaagt" moet voor succes worden opgezet. Als ze zien dat je dit al geruime tijd hebt gepland en overwogen en dat het geen snelle "Ik heb genoeg" verkoop is, zal je prijs veel hoger zijn. Voeg daarbij het vertrouwen dat de koper zal hebben bij een aankoop in de winkel als hij ziet dat er een strategie voor de verkoop is en dat deze niet uit wanhoop wordt verdreven.

Fout 2: niet de juiste persoon vinden om uw bedrijf te vertegenwoordigen

Het vinden van de juiste makelaar en / of consultant om u te helpen uw bedrijf te verkopen, is cruciaal voor uw succes. Vaak gaan bedrijfseigenaren met de eerste persoon die ze ontmoeten gewoon om hun bedrijf te vermelden en het proces op gang te krijgen. Dit kan u op den duur tijd en geld kosten. Binnen een paar maanden ziet u mogelijk geen resultaten en moet u opnieuw zoeken. De tijd nemen om veel makelaars te interviewen en te kijken naar een realistische uitkomst van wat verwacht wordt, zal ervoor zorgen dat je in de goede richting gaat.

In mijn geval heb ik me aangemeld bij de eerste broker waarmee ik sprak. Hij leek de perfecte persoon om mijn bedrijf te verkopen. Hij had tenslotte een achtergrond in de detailhandel (en dat was mijn branche), hij was vriendelijk en het beste van alles kwam met een GROOT prijskaartje. Helaas was het te mooi om waar te zijn omdat hij te veel vroeg. Door de prijs te verhogen, heeft hij me het contract laten tekenen maar nooit de verkoop gedaan. Na zes verspilde maanden zonder zelfs maar een voorsprong, besloot ik eindelijk verder te gaan. Toen ik van mijn fout leerde, interviewde ik 12 andere makelaars voordat ik een ander contract tekende.

De nieuwe makelaar had een meer realistische aanpak en begon me binnen de eerste maand leads te bezorgen.

Fout 3: Denken dat je jezelf niet hoeft te promoten of promoten

Denken dat een makelaar al het werk doet om uw verkoop te promoten kan dodelijk zijn. U bent de beste promotor voor uw bedrijf. Wie kent jouw bedrijf beter dan jij? Niemand is meer gemotiveerd, gepassioneerd en goed geïnformeerd over uw bedrijf dan u. Een makelaar kan je wat activiteit bezorgen, maar het is belangrijk dat je jezelf ook blijft promoten.

Nadat ik gefrustreerd raakte dat de leads niet ontwikkelden, besefte ik dat ik een promotor van mijn eigen bedrijfsuitverkoop moest zijn. Maar de truc was om een ​​verkoop te promoten zonder deze weg te krijgen in mijn gemeenschap, mijn klantenkring en mijn werknemers. Hoe zou ik dat doen? Waar vind ik mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van mijn type bedrijf?

Nadat ik brainstormde voor ideeën, ontdekte ik een manier om dit te doen. Omdat ik besefte dat mijn verkoopmedewerkers mogelijk het eerste contact zouden maken met iemand die geïnteresseerd was in het openen van een winkel, ging ik naar de bron. Opnieuw stelde ik mezelf de vraag: "Wat zorgt ervoor dat verkoopmedewerkers actie ondernemen?" Geld! Dus ik ging zitten en schreef een brief waarin ik uitlegde waarom en hoe ik mijn succesvolle onderneming wilde verkopen. Ik bood mijn verkoopmedewerkers een bonus aan om mij een koper te sturen. Onmiddellijk begon de telefoon te rinkelen en er kwamen meer leads binnen.

Binnen een paar weken had ik zo'n hype gecreëerd dat ik drie verschillende kopers had die bezig waren het bedrijf op hetzelfde moment te kopen.

Retail is een moeilijke zaak - veel moeilijker dan mensen zich realiseren. En eerlijk gezegd is de belangrijkste reden dat iemand een winkel verkoopt, dat hij faalt, niet omdat hij succesvol is. Hoe meer planning u in uw verkoop stopt, hoe beter de prijs die u kunt krijgen. Houd er rekening mee dat de potentiële koper erg verdacht is van uw reden om te verkopen. Zorg dat uw plan en strategie aanwezig zijn om eventuele angsten weg te nemen. Net zoals je met een sterk plan aan je bedrijf bent begonnen, verkoop het ook met een sterk plan.

Fout 4: Te veel of te weinig vragen voor het bedrijf

Het instellen van een zeer hoog of onrealistisch prijskaartje op een bedrijf kan leiden tot een doodlopende straat. Verwachten dat je een topdollar krijgt voor een bedrijf dat weinig of geen winst genereert, gebruikt gewoon slecht zakelijk inzicht. Overweeg uw branche, vergelijkbare bedrijven, de economie en uw markt wanneer u uw bedrijf wilt laten verkopen.

Aan de andere kant kan een bedrijf dat geen winst genereert, het goed doen met een uitverkoop. Dit type verkoop kan een directe cashflow en een snelle omzet genereren. Te veel bedrijfseigenaren die geen winst hebben gemaakt of problemen hebben met de cashflow, missen deze prachtige kans. Sommige redenen die ze missen zijn te wijten aan verloren energie en / of motivatie of omdat ze misschien geen nederlaag of falen willen toegeven. Vergeet niet dat het zaken doen is, maak je geen zorgen om het persoonlijk te nemen. Zoek naar de meest waardevolle kansen voor uw bedrijf.

Een andere fout is om het bedrijf te laag te waarderen. Vaak zullen bedrijfseigenaren hun bedrijf laag houden omdat ze zijn uitgebrand, aan een ziekte lijden of geen goed advies hebben gekregen. Maak eerst je huiswerk. Luister naar makelaars en consultants. Doe onderzoek naar andere zakelijke verkopen voordat je met beide benen naar binnen springt.

Fout 5: Verkopen aan de verkeerde persoon

Het nemen van de eerste aanbieding is misschien geen verstandige keuze. Dit hoeft niet noodzakelijk uw BESTE aanbieding te zijn. Uw bedrijf verkopen voor een topdollar met weinig of geen geld, samen met een verlengd contract, kan ertoe leiden dat u alles verliest.

Zakelijke verkopen gaan vaak slecht nadat de nieuwe eigenaar het overneemt. De nieuwe eigenaar kan zakelijke ervaring missen, een gesloten geest hebben of een slechte leider zijn. De lijst gaat maar door. Een succesvolle bedrijfseigenaar laat het er gemakkelijk uitzien, maar verander die mix en de ramp kan toeslaan. Wanneer dit gebeurt, raakt de nieuwe eigenaar failliet en laat de vorige eigenaar een lege tas achter. Ik vind het jammer dat een bedrijf na jaren van succes mislukt is vanwege dit gebrek aan oordeel over zakelijke verkoop.

Evalueer uw opties en maak de beste selectie voor de lange termijn. Stel jezelf de vraag, is dit de beste persoon om mijn bedrijf te kopen en te runnen? Of kunnen ze snel contact maken met mijn klanten en leren hoe ze effectief kunnen marketen? Wanneer de bedrijfsverkoop verloopt zoals gepland, creëert dit een geweldige kans voor beide bedrijfseigenaars en het succes gaat verder.

Debbie Allen is de auteur van "Confessions of Shameless Self Promoters and Skyrocketing Sales." Ze is te zien in Ondernemer, Verkoopkracht en Sales & Marketing Excellence.


Video Van De Auteur: Discover EU Cohesion Policy in your region!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u uw eerste thuiskantoor instelt

✔ - Ontbijtmenu-opties voor een evenement of zakelijke bijeenkomst

✔ - Kunnen eBay-verkopers meerdere accounts hebben?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!