Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Zachte vaardigheden die je thuis moet freelancen

Belangrijke eigenschappen om een ​​succesvolle freelancer te zijn


De digitale wereld is aan het veranderen. Het verandert niet alleen welke producten bedrijven verkopen en hoe bedrijven hun doelgroep bereiken, maar ook hoe bedrijven gestructureerd zijn. Het puurste voorbeeld hiervan is de opkomst van freelance werk op afstand.

Medewerkers willen flexibiliteit, groei en experimenten, vaak in de vorm van kortlopende freelance-optredens. Dit concept van korte stints van werk, vaak op afstand gedaan, gevolgd door nieuwe projecten, is een relatief recente ontwikkeling. Het was niet echt mogelijk totdat het internet klanten en freelancers samenbracht via verschillende freelanceplatforms en er hulpprogramma's en communicatie-apps werden gemaakt om het dagelijkse leven van freelancers te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

Maar zelfs met deze middelen is freelancen moeilijk. Het gaat niet alleen om het kunnen doen van een baan; freelancen vereist een specifiek type persoon dat over de vaardigheden beschikt om de aard van de flexibele werkomgeving aan te kunnen. Ongeacht het geleverde werk, zijn er bepaalde softvaardigheden die alle freelancers nodig hebben om te slagen en te bloeien in de gig-economie.

Hier zijn de top 5 belangrijkste soft skills voor externe freelancers in 2017:

1. Uitstekende communicatie

Als u niet op kantoor wilt werken, is een geweldige communicatie een absolute must. Uitstekende communicatie betekent niet alleen dat u kunt uitleggen waar u aan werkt en wat u nodig heeft om uw werk beter te doen, maar ook dat u regelmatig in contact moet blijven met uw klant. Als externe freelancer moet u elke dag contact hebben met uw klant, team of manager, met het stellen van verduidelijkende vragen en een update van uw werk. Regelmatige communicatie helpt bij het opbouwen van vertrouwen tussen uw klant en u, en zorgt er ook voor dat iedereen zich op dezelfde pagina bevindt en streeft naar een gemeenschappelijk doel.

2. Discipline

Freelancen op afstand heeft vele voordelen, waaronder werken van waar u maar wilt en vaak uw eigen uren instellen. Dit betekent dat je niet langer die irritante collega of overheersende baas hebt die constant over je schouder meekijkt. Dit heeft echter als consequentie: als niemand controleert of je aan het werk bent, is het aan jou om uit bed te komen en te werken in plaats van naar YouTube te kijken of Reddit te bekijken. Het is cruciaal dat je de discipline hebt of ontwikkelt om werk gedaan te krijgen en je deadlines te halen.

Anders wordt je niet ingehuurd voor een tweede optreden.

3. Organisatorische vaardigheden

Als u een freelancer op afstand bent, verliest u veel van de gemakken van een gewone baan, of het nu een assistent is om vergaderingen te plannen, een HR-afdeling om uw gezondheidszorg of geschillen af ​​te handelen, of een regelmatig salaris. In plaats daarvan moeten freelancers al deze taken zelfstandig uitvoeren, bovenop hun werklast. Zonder organisatorische vaardigheden worden problemen als betaald worden, vergaderingen plannen met klanten in verschillende tijdzones en het jongleren met meerdere projecttaken moeilijker. Het ontwikkelen van een systeem om georganiseerd te blijven, is cruciaal om ervoor te zorgen dat je op tijd werk van hoge kwaliteit voltooit en betaald krijgt.

4. Vertrouwen verkopen

De freelancers op afstand die de behoefte aan communicatievaardigheden vervullen, moeten hun ideeën met vertrouwen verkopen. Je moet klanten ervan kunnen overtuigen dat het inhuren van een freelancer in hun voordeel is, evenals je ideeën promoten en ze verdedigen wanneer een klant het niet met je eens is. Nog belangrijker is dat geen freelance-optreden voor altijd duurt. Succesvolle freelancers kunnen zichzelf en hun waarde verkopen om nieuwe kansen te vinden wanneer dat nodig is. Als je thuis van thuis uit wilt freelancen, moet je je potentiële klant overtuigen waarom je een betere keuze bent dan een medewerker op kantoor of zelfs een andere freelancer die voor hetzelfde optreden strijden.

5. Stress management vaardigheden

Ondanks zijn voordelen is werken op afstand stressvol. Er zullen momenten zijn dat je te maken hebt met een moeilijke klant die te veel verwacht. Er zullen momenten zijn dat je geen nieuw optreden kunt vinden en de rekeningen moeten worden betaald. Freelancen vanuit huis vereist weten dat er een element van onvoorspelbaarheid is voor flexibel werken en de emotionele stabiliteit hebben om de onvermijdelijke obstakels te kunnen hanteren. Door het hoofd op peil te houden en vaardigheden voor het omgaan met stress te ontwikkelen, kun je een groot deel van het freelancegame helpen.

Onthoud dat je freelancen op afstand niet kunt zien als een excuus om in je pyjama te werken. Het is een taak met verantwoordelijkheden zoals elke andere vorm of werk. Als je je werk serieus neemt en de cruciale vaardigheden voor succes ontwikkelt, ben je bereid om van thuis uit freelance te werken.


Video Van De Auteur: Downsizing To-Do List Apps

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Voorbeelden van SMART Business Goals

✔ - Wat te doen met een geweldig bedrijf of productidee

✔ - Zakelijk netwerken - Wat het is en voordelen van netwerken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!