Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Tips om uw winkel te openen

Begin de dag op de juiste manier om jezelf in te stellen voor grote verkopen.


Ik ben geen ochtendmens. Een van de belangrijkste redenen waarom ik 30 jaar geleden in de winkel kwam, was omdat we pas om 10 uur 's ochtends open gingen. Ik blijf tot middernacht op de hoogte met inventarisaties, maar hou niet te vroeg in de ochtenden van interactie met klanten (of werknemers). Ik wist echter ook dat ik als eigenaar van de winkel in de eerste 60 minuten de toon zette voor de dag. Vele malen kon ik ons ​​succes of gebrek aan mijn ochtendvoorbereiding traceren!

Hier zijn vijf dingen die je elke ochtend moet doen om de toon te zetten en je winkel voor te bereiden op een geweldige verkoopdag:

1. Een uur aankomen voor het openen

Als u de openingsmanager bent, moet u minstens een uur voordat u de deuren opent in de winkel zijn. Ten eerste kun je hiermee de winkel op een niet-gehaaste manier voor de dag gereed maken. Je hebt spullen (problemen) van gisteren die je moet behandelen, zoals speciale bestellingen of klantproblemen. Maar uw prioriteit moet de verkoop van TODAY zijn en niet de problemen van gisteren.

Ik weet dat veel winkeliers het openingspersoneel zullen inkorten om de loonkosten te besparen, maar ik heb keer op keer gezien dat een skeletoverende ploeg die overwerkt en onder voorbereid is om de dag het hoofd te bieden minder zal verkopen in vergelijking met een nieuw team. De enige medewerker klautert om de winkel open te krijgen en ondertussen komt de eerste klant binnen en zelfs als ze kopen, koopt ze minder dan wat ze zouden kunnen hebben omdat ze op een afleidende verkoper wachtten. Wat ik hiermee bedoel (en velen van jullie kunnen er verband mee houden), als je nog steeds nadenkt over het openen van de winkel bij het wachten op de klant, denk je niet aan add-on verkoopkansen of items met een hogere marge.

U denkt erover om de klant zo snel mogelijk de deur uit te krijgen, zodat u uw openingschecklist kunt afmaken.

Dit gaat over het overhalen van dollars om penningen op te halen. Ik ben het ermee eens dat uw loonlijst minder zal zijn, maar uw verkopen kunnen dat ook zijn. De verkoop geneest zeker alle kwalen. Jouw taak is om de winkel voor te bereiden om te verkopen.

En als je er klaar voor bent en er om 9.45 uur een klant opdaagt, kun je een uitstekende klantervaring bieden en de deuren vroeg voor hen openen. Niets is frustrerender dan in je auto te zitten wachten tot de mensen de winkel openen. (Vooral als je alle werknemers gewoon binnen ziet zitten wachten tot de klok 10 uur slaat!)

2. Onderzoek van de drempel

De indrukwekkendste indruk die uw klant krijgt wanneer hij uw winkel binnengaat, is wanneer hij voor het eerst binnenkomt. Nadat je het alarm hebt uitgeschakeld, ga je terug naar de hoofdingang. (Ja, dat zei ik nadat je de alarmmelding hebt uitgeschakeld voordat je naar je bureau of kantoor gaat.) Draai je om en sta aan de deur en bekijk je winkel. Welke gaten zie je in merchandising? Welke producten zijn uit de schappen verkocht, maar niet vervangen? Zijn er tekens ontbreken? Ben je aangetrokken tot de verschillende afdelingen? Ziet het er uitnodigend uit?

Is er ergens afval? Zijn er overal gloeilampen?

Maak een lijst van alles wat je ziet en stel je team in om dit te corrigeren voordat je het opent. Veel winkeliers beginnen hun takenlijsten nadat de winkel is geopend, maar dit betekent dat de eerste paar klanten een andere ervaring krijgen dan de rest die dag. Je moet elke klant elke keer overtreffen. En dat begint met volledig klaar te zijn voor de eerste.

3. Focus op klantervaring

Terwijl u enquêt en terwijl u zich voorbereidt, bekijkt u de dingen vanuit het oogpunt van de klant, en niet die van uzelf. Het is zo eenvoudig als een eigenaar van een winkel om vast te komen te zitten in de "operationele" weergave van de winkel versus de ervaren weergave. Zijn de merchandise en winkel klaar om te leveren op de beleving? In mijn boek, Culturrific! Ik praat over het feit dat uw product de klantervaring is, geen koopwaar. Mensen zullen meer betalen voor een ervaring, dus zorg dat je winkel en mensen klaar zijn om een ​​uitzonderlijke te leveren.

4. Focus op mensen

We richten onze ochtenden liever op de winkel en niet op onze medewerkers. Natuurlijk zeggen we goedemorgen terwijl we hen hun actielijst geven, maar de waarheid is dat we tijd moeten besteden aan de voorbereiding om ze te verkopen. Is hun geest klaar om te verkopen? Zijn ze gefocust? Zijn de gemotiveerde? Zijn ze gefrustreerd? Besteed ten minste 15 minuten aan uw openingsteam om ze klaar te maken voor verkoop. In sommige gevallen kan het simpelweg niets meer zijn dan een vriendelijk gesprek over wat ze deden op hun vrije dag. Je hoeft geen Zig Ziglar of Tony Robbins te zijn, maar je bent wel verantwoordelijk voor hun houding.

En hun attitudes zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor hun verkoop en de klantervaring die zij bieden.

5. Maak de dag klaar voor morgen

Nu klinkt deze misschien vreemd als een tip voor de ochtend, maar het beste advies dat ik kan geven, is om je laatste personeel niet naar huis te laten gaan totdat de winkel klaar is om te openen. Al te vaak doet het sluitende team het minimum en laat het het team achter om het daarna op te halen. Het belangrijkste dat een werknemer voor u kan doen, is verkopen, punt! Uw beleid moet zodanig zijn dat zij elke werknemer in staat stellen om te verkopen. Hoewel het betekent dat het sluitende team er later is, is het tijdens de 'niet-verkoop'-tijden.

En ze zijn er nadat de verkoopperiode is afgelopen en niet vlak voordat deze begint. Denk aan je mentaliteit en mentaliteit als je een winkel klaar hebt voor de volgende ochtend als je aankomt voordat je moet verkopen of je moet haasten om hem klaar te maken voordat je hem verkoopt. Wat zal jouw verkoopkracht zijn als je moest haasten?


Video Van De Auteur: Je eigen bedrijf starten zonder geld, hoe doe je dat?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Welke betaalmethode kiezen voor invoer

✔ - Wat zijn statuten van een non-profitorganisatie?

✔ - Verantwoordelijkheden van een Construction Safety Officer


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!