Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Manieren om een ​​zeldzaam item te onderzoeken voordat je het op eBay verkoopt

Hoe u prijzen kunt vinden voor unieke items die u op eBay wilt verkopen


Onderzoek naar zeldzame, ongebruikelijke of unieke items om te verkopen op eBay kan lastig zijn. De meeste eBay-verkopers zijn geconditioneerd om voltooide aanbiedingen voor prijsinformatie te controleren. Maar als het artikel zeldzaam of uniek is, zijn er misschien geen comps om het te vergelijken. Hier zijn een paar strategieën voor het onderzoeken van items wanneer artikelen die door eBay zijn verkocht, niet de benodigde informatie bevatten.

1. Controleer Actieve aanbiedingen

Voltooide vermeldingen hebben mogelijk niet veel resultaten voor items die beperkt zijn in aantal. Als dat het geval is, is de volgende stap om te kijken naar actieve aanbiedingen. Maar kijk goed. Onderzoek de verkoper en bepaal of de verkoper ervaring heeft in de betreffende niche.

Als u bijvoorbeeld een moderne vaas uit het midden van de eeuw verkoopt en deze niet kunt vinden in voltooide vermeldingen, controleert u actieven. Als u een vergelijkbare in actieve aanbiedingen vindt, bekijkt u de andere items van de verkoper. Zijn ze gespecialiseerd in moderne halffabrikaten of vazen? Hebben ze een vast account met een gezond feedbacknummer dat aangeeft dat ze een ervaren verkoper zijn? Als dat het geval is, is de prijs mogelijk spot-on en kunt u deze als leidraad gebruiken. Aan de andere kant, als de verkoper nieuw is, niet veel feedback heeft, zich niet specialiseert in een niche, of slordige aanbiedingen heeft met slechte titels en fotografie, gebruik dan niet hun prijsbepaling als richtlijn.

2. Controleer Etsy for Vintage, Retro en Handmade Item Pricing

Etsy is een online marktplaats met een heel ander gevoel dan eBay. Het is een ambachtelijke gemeenschap met handgemaakte items, vintage items of op maat gemaakte items. Vaak is exact hetzelfde artikel te koop op eBay en Etsy en veel duurder geprijsd op Etsy. eBay staat bekend als de "garageverkoop van het internet" terwijl Etsy meer een boetiekgevoel heeft.

Mogelijk ziet u uw zeldzame item op Etsy en kunt u daar prijsafspraken maken. Helaas is er geen eenvoudige manier om voltooide aanbiedingen op Etsy te zien. Er zijn saaie work-arounds gepost op verschillende Etsy forums en blogs, maar Etsy geeft geen informatie over voltooide verkopen. Als het item dat u aan het onderzoeken bent op Etsy is, probeer dan in de buurt van die prijs te gaan prijzen met Beste voorstel op eBay.

3. Controleer Google op blogberichten over het item

Bloggen is een enorme industrie en bloggers in een specifieke niche zijn gepassioneerd over hun onderwerpen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je wat vintage Pyrex te koop hebt en geen exacte match kunt vinden op eBay of Etsy. Probeer Google te zoeken naar het patroon en misschien vindt u er een blog over.

Hoewel de blogs mogelijk inactief zijn, hebben ze mogelijk nog steeds de prijsinformatie die u nodig heeft, dus lees alle berichten die worden weergegeven op een Google-zoekopdracht.

4. Controleer Pinterest op Stijlgidsen en Woordenschattabellen

Kledingstijlen kunnen zelfs verwarrend zijn voor mensen die regelmatig kleding verkopen. U kunt een item hebben en niet eens de juiste woorden kennen om in de zoekmachine in te voeren. Als je niet zeker bent van de stijl van een kledingstuk, schoenen of handtas, kijk dan op Pinterest voor stijlhandleidingen. Dit zijn infographics met een tekening of afbeelding van een kledingstijl en de terminologie die wordt gebruikt om dat item te beschrijven. Een jurk kan bijvoorbeeld een:

 • schede
 • Verschuiving
 • Verband
 • Prinses
 • Halster
 • Empire taille
 • Bodycon
 • Laat de taille vallen
 • Tuniek
 • sundress
 • Strapless
 • Wikkeljurk

Zoekwoorden zijn erg belangrijk bij het zoeken, dus u wilt ervoor zorgen dat u het woord gebruikt waarnaar kopers op zoek zijn.

5. Overweeg Worthpoint

Van hun website, "WorthPoint Corporation is de grootste bron voor het onderzoeken, waarderen en kopen / verkopen van antiek, kunst en vintage collectibles." De Worthpoint-database heeft nu meer dan 1 miljard afbeeldingen en is een uitstekende bron voor het vinden van waarden voor items die zeldzaam of ongebruikelijk zijn.

Aangezien eBay de vermeldingen heeft voltooid, hoef je maar 30 dagen terug te gaan. Een vergelijkbaar item of zelfs het exacte item kan maanden of jaren geleden zijn verkocht en niet meer beschikbaar zijn in de geschiedenis van eBay. De gegevens van Worthpoint dateren van het begin af. Als u veel verzamelobjecten, vintage items of antiek verkoopt, is een maandelijks abonnement een goede investering om u te helpen bij een correcte prijs.


Video Van De Auteur: Gert Dijkman en Otje

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Groen gaan: tips voor retailers

✔ - EBay gemakkelijker gemaakt - zoekopdrachten opslaan en bewakingslijsten gebruiken

✔ - Hoe een verhuurder te melden bij de gezondheidsafdeling


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!