Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

5 Manieren om bedrijfsfinanciën te vereenvoudigen

Uw bedrijfsbelastingen en financiële taken vereenvoudigen


Als bedrijfseigenaar wilt u zich richten op het verkrijgen en behouden van klanten, maar vergeet ook niet de financiële kant van uw bedrijf. Als u een zelfstandige eigenaar zonder personeel bent, vindt u het misschien moeilijk om tijd te vinden om met het financiële werk om te gaan. Maar wacht niet tot de belastingtijd om uzelf te overladen met papierwerk. Hier zijn enkele manieren om die belasting- en financiële taken te vereenvoudigen, om uw bedrijf soepel te laten verlopen en het gemakkelijker te maken om belasting te betalen.

Het vereenvoudigen van de financiën van uw bedrijf heeft alles te maken met (a) het creëren van gewoonten en manieren om voor financiële taken te zorgen en (b) periodiek tijd vrij te maken voor beoordeling en analyse. Hier zijn enkele tips om uw zakelijke financiële leven eenvoudiger te maken:

1. Gebruik Online Boekhoudsoftware

U vindt een reeks online softwaretoepassingen. U kunt mogelijk een gratis softwareprogramma gebruiken als u een heel klein bedrijf hebt. U kunt transacties van uw zakelijke bankrekeningen ophalen en transacties automatisch bijwerken. Vervolgens kunt u financiële rapporten op maat maken en eenvoudig saldi bekijken. Ik vind dit een geweldige tijdsbesparing. Zoek naar software met een mobiele app-versie en aanpasbare rapporten.

2. Gebruik Herinneringen en waarschuwingen

Ik heb een specifieke kalender met de vermelding 'Bedrijfsfinanciën' in mijn Google-agenda's. Ik kan financiële herinneringen instellen voor betalingen en overschrijvingen. Door uw zakelijke financiële herinneringen en afspraken in te stellen als een afzonderlijke kalender, weergave of alleen afspraakkleur, kunt u alleen uw financiële kalender zelf bekijken, zodat financiële taken niet verloren gaan in de drukte van alledaagse zakelijke afspraken en herinneringen.

Probeer waarschuwingen in te stellen voor uw zakelijke betaalrekening om ervoor te zorgen dat u weet wanneer het saldo onder een bepaald bedrag komt en wanneer belangrijke transacties zijn verricht.

3. Stel een manier in om uitgaven vast te leggen

Zoek een app waarmee de records worden vastgelegd voor al uw zakelijke uitgaven buiten het kantoor. Ik spreek over ontvangsten voor maaltijden en entertainment, voor reizen, om te winkelen in de kantoorwinkel. Ik maak foto's van bonnetjes met mijn telefoon en plaats ze in Evernote, samen met een korte uitleg van de zakelijke reden voor de aankoop.

Hoe langer je wacht, hoe groter je kans om te vergeten, dus probeer de uitgaven zo dicht mogelijk bij het verkooppunt te volgen. Neem foto's met uw telefoon, laat een laptop op uw telefoon opnemen om transacties te registreren, zodat u geen stukjes papier met zich mee hoeft te dragen. Overweeg enkele van deze onkostenregistratie-apps die u kunnen helpen bij het bijhouden van uw zakelijke uitgaven.

4. Automatiseer Bill Pay

Ik automatiseer alle reguliere factuurbetalingen, zowel zakelijk als persoonlijk. Met creditcards automatiseer ik het maken van de minimale betaling, dus ik krijg geen late kosten. Als ik dan mijn maandelijkse beoordeling maak, kan ik een aanvullende betaling doen als ik het geld heb. U kunt eenvoudig een soortgelijk proces voor uw bedrijf opzetten op een manier die het beste bij u past.

5. Stel eenmalig een maand in om alles te doen

Een maandelijkse evaluatie is een essentieel onderdeel van dit financiële programma. Plan op een uur of zo elke maand. Een goede datum is wanneer u uw maandelijkse afschrift voor uw zakelijke betaalrekening ontvangt. Neem een ​​checklist en werk erdoorheen. Voeg bankrekeningafstemming toe, of bekijk in elk geval al uw transacties om te controleren of alles correct is.

Het komt neer op

Als u eenmaal beschikt over een financieel tracking- en beoordelingssysteem voor uw bedrijf, zult u merken dat het elke maand slechts een beetje tijd kost om de financiële beoordeling uit te voeren. Dit proces helpt u ook bij belastingtijd omdat de noodzakelijke financiële informatie voor uw belastingaangifte voor kleine bedrijven aanwezig is.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe S-bedrijven belastingen betalen

✔ - Hulp krijgen bij een aanvraag voor een werkgevers-ID

✔ - Verhuizing van uw bedrijf? Gebruik deze checklist


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!