Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

6 Richtlijnen voor een Gift Chart voor fondsenwervingscampagnes


 • 01

  Sample Gift Range Chart voor een fondsenwervingscampagne

  Gift Range Chart voor fondsenwervingscampagne

  Wat is een geschenkbereikkaart?

  Een geschenkdiagram is een planningshulpmiddel om u te vertellen hoeveel geschenken en prospects u nodig heeft om een ​​bepaald bedrag te verdienen.

  Geschenkenkaarten kwamen uit de observatie dat geven een piramide is. In zowat elke fondsenwervingscampagne komt het grootste deel van het geld van slechts een paar donoren, terwijl de rest in meer bescheiden hoeveelheden wordt geschonken, maar door meer mensen.

  Bijgevolg kan men een grafiek maken die laat zien hoeveel donoren u nodig heeft voor elk niveau van uw financieringsdoel.

  De grafiek helpt je om te zien of je genoeg hebt potentiële donoren op verschillende niveaus om uw doel te bereiken. In de bovenstaande grafiek zijn de belangrijkste cijfers het aantal donoren dat op een bepaald niveau nodig is en het aantal potentiële donoren dat nodig is om zoveel donaties te krijgen.

  Cadeaukaarten zijn verschillend voor verschillende soorten fondsenwervingscampagnes. Bijvoorbeeld, in een kapitaalcampagne (waar u geld inzamelt voor een gebouw, kapitaal of andere kapitaaluitgaven) zal de grafiek waarschijnlijk meer belangrijke donoren bovenaan de grafiek hebben. Je zou kunnen verwachten 60 procent van je doel te ontvangen met slechts 6-8 personen.

  Met een jaarlijkse campagne kunnen er meer donoren op het middelste en lagere niveau zijn. Dus je zou verwachten dat je 30 procent van je uiteindelijke doel van 6-8 belangrijke donoren krijgt.

  In beide gevallen is het gebruikelijk om eerst belangrijke donors te werven en gebruik te maken van het feit dat die donoren het project of de campagne hebben gekocht om donoren uit de lagere regionen te motiveren.

  In jaarlijkse campagnes gebruiken goede doelen vaak een groot geschenk als een match om donoren te motiveren om kleinere bedragen te geven.

  U kunt zelfs een cadeaukaart gebruiken voor een crowdfunding-campagne, maar de meeste donaties zullen kleiner zijn. Eén bron suggereert dat de gemiddelde individuele donatie meer dan $ 80 is voor campagnes als deze, maar mensen die fondsenwervende pagina's voor uw doel koppelen, verhogen gemiddeld $ 500 plus.

  Uw geschenkkaart voor een dergelijke campagne kan uw schattingen gebruiken van hoeveel mensen reageren op uw oproep en hoeveel evangelisten u waarschijnlijk zult hebben.

  Een cadeaukaart maken Is nummer één voor elke fondsenwervingscampagne

  Het maken van een geschenkkaart moet uw eerste stap zijn om te bepalen of een campagnedoel haalbaar is (of misschien niet ambitieus genoeg!).

  Cadeaukaarten worden NIET gemaakt met behulp van deze wiskunde: om $ 100.000 op te halen, moeten we 100 mensen vragen voor $ 1.000. In plaats daarvan zijn ze gebouwd als een piramide - we hebben een topgeschenk, verschillende grote geschenken en veel kleinere geschenken nodig.

  Hier zijn zes richtlijnen voor het maken van een cadeaukaart:

  1. Het hoofdgeschenk moet minimaal 15% en misschien wel 25% of meer van het doel zijn.
  2. Bouw de grafiek naar beneden door de gift in tweeën te knippen en het aantal donoren op elk niveau te verdubbelen of te verdrievoudigen.
  3. Rond de donatie niveaus omhoog of omlaag om rare cijfers te vermijden.
  4. Ongeveer 80% van uw doel zal afkomstig zijn van 20% van uw donateurs.
  5. Voor elk geschenk heb je drie of vier nodig gekwalificeerde prospects (niet iedereen zal ja zeggen tegen het bedrag dat u zoekt). "Gekwalificeerd" betekent dat u een reden hebt om te geloven dat de persoon een geschenk op dat niveau zou beschouwen.
  6. Naarmate je verder gaat, heb je minder kansen nodig, want mensen die op hogere niveaus nee zeggen, kunnen kleinere geschenken geven.

  Natuurlijk gaat geen enkele campagne ooit precies volgens de grafiek.

  Als u een gevestigd donorbestand heeft, is uw grafiek mogelijk zwaarder aan de bovenkant met meer belangrijke geschenken. Als u alleen donorprogramma's aan het ontwikkelen bent, zal uw grafiek bodemzwak zijn, met veel kleine donaties.

  De volgende stap is om op elk niveau specifieke prospectnamen te zetten.

  Wilt u een eenvoudige manier om uw geschenkkaart te berekenen? Bezoek deze handige Gift Range-calculator. Sluit gewoon uw streefbedrag aan en bekijk de resultaten.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - 9 Manieren om uw restaurants te promoten

  ✔ - Hoe een goedkoop appartement te vinden in de markt van een verhuurder

  ✔ - Krijg publiciteit met deze persadviessteekproef


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!