Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

6 Stappen voor het vinden en registreren van de perfecte domeinnaam

Hoe een domeinnaam voor uw kleine onderneming te registreren


Wanneer u een bedrijf start, moet een deel van het proces het zoeken naar een domeinnaam omvatten. Hoewel elk bedrijf misschien geen website nodig heeft, kunnen de meeste bedrijven er meestal baat bij hebben. Bovendien, zelfs als u niet van plan bent om uw domein te gebruiken, is het registreren ervan een belangrijke stap bij het beschermen van uw merk.

Als u overweegt om een ​​domeinnaam te registreren of moeilijk kunt beslissen over een domeinnaam, volgt u deze stappen om de beste domeinnaam voor uw bedrijf te vinden en te registreren.

 • 01

  Stap 1: Begin vroeg in het proces van bedrijfsontwikkeling

  De beste tijd om naar een domeinnaam te zoeken, is wanneer u uw bedrijf een naam geeft. Als uw bedrijf een aanzienlijke online aanwezigheid heeft, kan uw bedrijfsnaam zelfs worden beïnvloed door de domeinnamen die beschikbaar zijn. Als u vroeg over domeinnamen nadenkt, is dit een stap in de goede richting als het gaat om branding en bescherming van uw merk.

 • 02

  Stap 2: Onthoud deze Checklist voor domeinnamen

  Er zijn een paar universele regels als het gaat om het kiezen van de juiste domeinnaam. Niet alleen wilt u dat het uw merk ondersteunt, maar de perfecte domeinnaam zal ook zijn:

  • kort
  • Eenvoudig te spellen
  • Uniek en gedenkwaardig
  • SEO-vriendelijke
  • Relevant voor de informatie op de website

  Mogelijk kunt u geen domeinnaam vinden die aan al deze criteria voldoet, maar u kunt de bovenstaande lijst gebruiken als een checklist om de beste domeinnaam te identificeren, nadat u een lijst met mogelijkheden hebt gebrainstormd.

 • 03

  Stap 3: Gebruik de juiste domeinnaamhulpmiddelen

  U kunt zoeken naar beschikbare domeinnamen via individuele domeinnaamregistrars (de bedrijven die de registratie en het beheer van domeinnamen beheren), of u kunt afzonderlijke online tools gebruiken die u helpen bij het zoeken naar trefwoorden, mogelijke domeinen en variaties terwijl u controleert om te zien wat is beschikbaar Deze hulpprogramma's kunnen u tijdens het proces veel tijd besparen.

 • 04

  Stap 4: Begin met het voor de hand liggende, maar wees ruimdenkend

  U moet eerst naar uw ideale domein zoeken, zelfs als het zo vaak voorkomt dat het een lange poging lijkt. Zelfs als dit niet beschikbaar is, biedt dit u een startpunt voor het verkennen van geschikte alternatieven.

  Als de domeinnaam die u in gedachten had niet beschikbaar is, gebruik dan de bovengenoemde hulpmiddelen om te brainstormen over mogelijke alternatieven. Vink vervolgens elke mogelijke domeinnaam aan met de controlelijst in stap 2. Dit deel van het proces kan lang duren; overweeg de hulp in te roepen van iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van uw bedrijf om het proces te stroomlijnen.

 • 05

  Stap 5: Begrijp topleveldomeinen

  Een top-level domein, of TLD, is het deel van de URL dat volgt op de domeinnaam. Bijvoorbeeld,.com,.net en.org zijn TLD's. Bij het zoeken naar een domeinnaam voor een bedrijf met winstoogmerk, zou u uw zoekopdracht met.com moeten starten. Als u problemen ondervindt bij het vinden van een.com-domein dat geschikt is voor uw bedrijf, kunt u overstappen naar andere TLD's, zoals.net,.info of zelfs.biz.

  Houd er echter rekening mee dat het afdwalen van uw domein uw domein moeilijker te onthouden kan maken. U moet er ook voor zorgen dat u de website van het preferred.com-domein bezoekt, als deze bestaat, voordat u de tegenpartijen registreert. U wilt geen verwarring en verhoogde concurrentie creëren door een soortgelijk bedrijf met een vergelijkbare domeinnaam te promoten.

 • 06

  Stap 6: Registreer het meteen

  Zodra u een domeinnaam vindt die werkt, aarzel dan niet. Registreer het meteen. Zelfs als u niet helemaal zeker bent dat dit het perfecte domein is voor uw bedrijf, is het beter om het te beveiligen terwijl u op zoek bent naar andere ideeën. Hoewel je zeker geen 50 domeinnamen wilt registreren die je nooit zult gebruiken, is het proces betaalbaar genoeg om een ​​handjevol mensen te pakken die mogelijk werken, dus je hebt opties. Bovendien kunnen alternatieve domeinnamen die gerelateerd zijn aan uw merk ook worden gebruikt voor zelfstandige bestemmingspagina's, speciale aanbiedingen en specifieke producten.


 • Video Van De Auteur: Rechtsvorm, handelsnaam en KVK-inschrijving | KVK Startersdag

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Advies over het maken van een goed logo

  ✔ - Directe verkoop gedefinieerd en uitgelegd

  ✔ - Hoe geld verdienen met online cursussen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!