Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

6 Stappen voor een fondsenwervingsplan voor een nieuwe non-profitorganisatie

Klassieke methoden die werken


Met de massa aan fondsenwervingsadviezen, -bronnen, -strategieën en -hulpmiddelen kan een nieuwe non-profitorganisatie, die net is begonnen met het werven van fondsen, meer dan verward zijn. Hier zijn zes eenvoudige stappen om u op weg te helpen met een succesvol fondsenwervingsplan.

 • 01

  Ontwikkel uw fondsenwervingsdoelen

  Fondsenwerving doelen

  Je moet doelen hebben voor de hoeveelheid geld die je moet inzamelen, plus waarvoor het geld zal worden gebruikt.

  Gaat u het gebruiken voor overheadkosten? Om een ​​lopend of nieuw programma te financieren? Om een ​​nieuwe faciliteit te bouwen? Om een ​​noodfonds te ontwikkelen voor een toekomstige regenachtige dag? Om een ​​tekort te dichten?

  Je hebt waarschijnlijk een aantal doelen. Ontwikkel dan een fondsenwervingsplan voor elk project. De doelstellingen moeten worden ontwikkeld met uw raad van bestuur en moeten worden goedgekeurd door het bestuur.

  Door je board betrokken te houden, wordt ook de weg geëffend voor hun actieve hulp bij fondsenwerving.

 • 02

  Schrijf uw fondsenwervingsplan op

  Journaling en doelen stellen verlichten stress.

  Het is belangrijk om niet alleen van het ene fondsenwervingsplan naar het andere te vliegen. Ontwikkel een geschreven plan waarin staat hoeveel u moet raisen, uit welke bronnen en hoe u het gaat doen.

  Maak je geen zorgen, je kunt het plan herzien terwijl je doorgaat. Niet al je ideeën zullen uitkomen, of je kunt onderweg nieuwe bronnen vinden.

  Begin met je huidige programma's en financiering. Is dat geldbedrag gedekt of is er een gat? Wil je meer doen maar heb je geen geld?

  Deze voorlopige financiële boekhouding zal u helpen te komen tot wat uw monetaire doel zou moeten zijn voor uw fondsenwerving.

 • 03

  Schat in hoeveel uw fondsenwervingsprogramma kost

  Vrouw bij bureau die aan een begroting werken.

  Omvat kosten zoals verzendkosten, het maken van uw website, het houden van speciale evenementen, de kosten van personeel dat zich toelegt op fondsenwerving en de personeelskosten van het beheer van de vrijwilligers die u zullen helpen fondsen te werven.

  Wees realistisch bij het schatten van de kosten, maar ben van plan om kostenefficiënte methoden te gebruiken, zodat de kosten niet ten koste gaan van al uw fondsenwerving.

  De meeste experts bevelen aan dat fondsenwerving en algemene administratieve kosten niet meer bedragen dan 25 procent van uw totale werkingsbudget.

  Met andere woorden, driekwart van uw uitgaven moet worden besteed aan het doen waarvoor u bent opgericht.

 • 04

  Ontwikkel een tijdlijn voor uw fondsenwervingsplan

  Een tijdlijn verduisteren

  Vul de kalender van een jaar in met specifieke activiteiten en identificeer wie de hoofdrol zal spelen bij elk van die projecten.

  Ga verder door tijdlijnen te ontwikkelen voor elke fondsenwervende activiteit, zoals de jaarlijkse fondsenwervingscampagne, de Giving Day die je hebt gekozen of het speciale evenement.

  De tijdlijn zal zeker veranderen gedurende het jaar, maar als je er een hebt om mee te beginnen, zorg je ervoor dat je iets bereikt krijgt.

 • 05

  Identificeer financieringsbronnen

  Zoeken naar bronnen

  Kunnen de huidige bronnen worden gebruikt om meer inkomsten te genereren?

  Zijn er doelgroepen waar je niet op tikt? Heb je overwogen subsidies van de overheid of van de stichting? Burgerlijke groepen, kerken of universiteiten?

  Hoe zit het met het matchen van geschenken of bronnen van inkomsten van medewerkers? Benut u het maximale uit uw online fondsenwerving? Heb je een maandelijks geefprogramma? Hoe behoud je je donoren als je ze eenmaal hebt?

 • 06

  Evalueer uw fondsenwervingsplan gedurende het jaar

  Controleer de lijst met criteria voor een zoekactie naar subsidies.

  Evaluatie zal uw resultaten verbeteren. Plan om te evalueren wat je doet om de paar maanden.

  Ontwikkel welke criteria u zult gebruiken, zoals de hoeveelheid geld die is ingezameld, het aantal nieuwe donoren, hoeveel contacten u hebt gelegd met stichtingen en verbetering van de donorteeltactiviteiten.

  Wat was de oorzaak van de successen? Wat waren de grootste uitdagingen? Wat moet je veranderen, laten vallen of toevoegen?

  Als uw organisatie het eenmaal voor elkaar heeft gekregen om fondsen te werven voor een jaar lang, moet u overstappen op meerjarenplannen, hogere doelen, geavanceerdere strategieën en nieuwere technieken.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Tips om een ​​succesvolle makelaar te worden

  ✔ - Voordelen van het gebruik van PEX-afvoerbuizen

  ✔ - Service Herstelstrategieën


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!