Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

6 Soorten koopwaar die je winkel moet dragen


De succesformule in de detailhandel is om zo veel mogelijk merchandise te verkopen in de hoogst mogelijke marge. Klinkt eenvoudig, toch? De meeste detailhandelaren zijn het eens met en bedienen hun winkels op basis van dit principe. Maar het betekent niet dat detailhandelaren producten kopen die ze kopen denken zal goed zijn of gewoon koopwaar ze net zoals voor hun winkel en geef ze elk een hoge opslag. Retailers moeten veel strategischer zijn.

De zes soorten goederen die hieronder worden vermeld, spelen een specifieke en voordelige rol voor de winstgevendheid van een winkel. En elke winkel die op de huidige markt wil overleven, moet consequent alle zes soorten hebben. De klantervaring wordt aanzienlijk beïnvloed door uw merchandisingvaardigheden en de zes typen die hier worden genoemd, zijn geïdentificeerd als belangrijke verbeteringsmogelijkheden voor klanten.

Destination Merchandise

Waarom komen klanten naar uw winkel? Welk product verkoopt u dat klanten genoeg motiveert om twee of drie andere winkels te passeren om in plaats daarvan naar de uwe te komen? Met deze bestemmingsartikelen stijgt u boven de concurrentie uit. Het kan een product zijn dat niemand anders verkoopt of een product dat veel beter is dan wat uw concurrent verkoopt. In veel gevallen is het een item in beperkte oplage. Maar zelfs als het een reguliere voorraad is, wat neem je dan mee dat je concurrentie negeert? Zie het als uw handelswaar, of waar u bekend om staat.

Beeldverbeteraars

Dit type merchandise verrukt klanten en vergroot hun indruk van uw bedrijf. Alle winkeliers moeten een niveau van ten minste 10% van dit soort goederen behouden als onderdeel van hun totale voorraadmix. Merk op dat terwijl klanten van deze producten genieten, ze ze niet noodzakelijk kopen; daarom wilt u het bedrag laag houden en controleerbaar houden. Beeldversterker merchandise is nodig om de wow-factor te creëren die mond-tot-mondreclame genereert bij uw klanten.

Transactiebouwers

Wanneer klanten een item voor de transactiebouwer kopen, moeten ze meerdere producten aanschaffen om het te gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld een liter verf koopt, moeten deze een borstel, een roller, een druppeldoek en alle andere accessoires kopen die nodig zijn om de verf te gebruiken. Daarom kan de eigenaar van de winkel een enorme korting geven op de prijs van de verf en vertrouwen op de enorme marges van de accessoires. Zoek naar manieren om meer transactiebevorderende producten in uw winkel op te nemen. Overweeg ook bundels voor dit soort koopwaar om uw marges te helpen behouden.

Training is een belangrijk onderdeel van het maken van dit soort merchandising in uw winkel. Zorg ervoor dat uw medewerkers de strategie kennen. Vergeet niet dat een medewerker de scherp geprijsde verf verkoopt en denkt dat hij het goed gedaan heeft omdat hij iets heeft verkocht. Je moet hen op de hoogte brengen van de strategie en ervoor zorgen dat ze hun verkoopvaardigheden gebruiken om toe te voegen aan de verkoop.

Verkeersbouwers

Welke merchandise draag je die klanten keer op keer naar je winkel trekt? Welke producten draag je die klanten langer in je winkel houden? Als u bijvoorbeeld een supermarkt bent, wilt u loten laten meedoen. Hoewel verkeersbuilders meestal producten zijn, kunnen ze ook sterke functies voor visuele merchandisingideeën zijn, zoals een interactief scherm. Dit soort producten en visuele merchandisingtechnieken creëren koopzintuigen bij consumenten.

Winstgeneratoren

Dit zijn de artikelen die je verkoopt met hoge marges. Klanten definiëren deze producten natuurlijk niet als 'winstgenerators', maar ze moeten altijd worden opgenomen in de mix van artikelen die u verkoopt. Overweeg om closeouts van uw leveranciers te kopen, zodat u hogere marges kunt krijgen, maar nog steeds een korting kunt geven aan de klant.

Turfbeschermers

Detailhandelaren houden er doorgaans niet van om dit soort goederen te vervoeren, maar ze moeten dit wel doen om zaken te doen. Een reisstop kan bijvoorbeeld een hekel hebben aan het dragen van dieselbrandstof die grote vrachtwagens nodig hebben. Ze verdienen geen geld aan de brandstof, ze verdienen geld aan de andere producten en diensten die ze in de winkel aanbieden, zoals koffie, eten of douches. Maar niemand zal in de winkel komen als de detailhandelaar de dieselbrandstof niet verkoopt. Dit is het bewijs dat de producten die u verkoopt misschien niet de producten zijn die u persoonlijk leuk vindt, dus begin te denken in termen van wat klanten naar uw winkel zal brengen.


Video Van De Auteur: A Show of Scrutiny | Critical Role | Campaign 2, Episode 2

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u een winstgevende verkooptrechter kunt bouwen voor uw thuiswerk

✔ - In aanmerking komende kopers vanuit het perspectief van de koper

✔ - Inkomen Bezit Waardering met kapitalisatie tarieven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!