Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Basisprincipes van Maryland's borgstellingswet

Wat verhuurders en huurders moeten weten


Verhuurders in Maryland kunnen een borg van hun huurders ophalen, maar moeten daarbij bepaalde regels naleven. Deze regels, die belangrijk zijn voor zowel verhuurders als huurders om te begrijpen, maken deel uit van de verhuurder-huurderwet van Maryland. Hier zijn zeven fundamentele vragen over veiligheidsdeposito's in Maryland.

7 Basisprincipes van Maryland's borgstellingswet

 1. Maximaal borgbedrag:Twee maanden huur
 2. Storting opslaan: In een afzonderlijk account. Zie Uitzonderingen.
 3. Schriftelijke kennisgeving:Ja. Indien niet verstrekt, heeft de huurder recht op $ 25.
 4. Storten:Onbetaalde huur, schade, schending van huurovereenkomst.
 5. Doorloop inspectie:Verplicht. Huurder mocht aanwezig zijn
 6. Terugstorting van storting:Binnen 45 dagen huurder Move-Out
 7. Eigendom verkopen:Moet aanbetaling overdragen aan nieuwe eigenaar

Is er een limiet voor de borg in Maryland?

In de staat Maryland is het maximale bedrag dat een verhuurder een huurder in rekening kan brengen als borgsom twee maanden huur. Als een huisbaas meer dan twee maanden huur als borgsom incasseert, heeft de huurder het recht om tot drie keer het teveel betaalde bedrag van de borg te incasseren, vermeerderd met redelijke honoraria van advocaten.

De borg opslaan

In de meeste gevallen moet een verhuurder uit Maryland de aanbetaling plaatsen in een afzonderlijke account specifiek voor veiligheidsdeposito's. Dit moet binnen 30 dagen na ontvangst van de aanbetaling worden gedaan.

Alle aanbetalingen die $ 50 of meer zijn, moeten in een account worden geplaatst heeft interesse met een snelheid van drie procent per jaar en moet elke zes maanden verlopen vanaf de datum waarop de borg is ontvangen.

In plaats van de aanbetaling op een rekening te plaatsen, kan de verhuurder de borg in bewaring geven bij een financiële instelling.

Een huurder heeft ook de mogelijkheid om een ​​borgsom te kopen om als borg te worden gebruikt. De verhuurder hoeft deze aanbetaling niet te accepteren. Dezelfde regels die van toepassing zijn op alle veiligheidsdeposito's, zijn van toepassing op een borgtocht.

Een verhuurder moet de huurder per post brief een gespecificeerde lijst sturen van eventuele schade en inhoudingen die hij of zij van plan is te doen ten minste 10 dagen voordat hij of zij probeert af te trekken van de borgsom. De huurder heeft het recht om afwijzingen binnen 10 dagen na ontvangst van de brief te betwisten.

Is schriftelijke kennisgeving vereist na ontvangst van de borg?

Ja. In de staat Maryland moeten verhuurders een huurbewijs aan de huurder verstrekken nadat hij de borg van de huurder heeft opgehaald. Deze bon kan een onderdeel zijn van de lease- of huurovereenkomst, maar moet de volgende informatie bevatten:

 1. Binnen 15 dagen na de ingebruikname kan de huurder per aangetekende post vragen dat de verhuurder zijn of haar eenheid inspecteert en een geschreven lijst opmaakt van eventuele bestaande schade.
 2. De huurder heeft het recht om aanwezig te zijn wanneer de verhuurder de eenheid opnieuw controleert op schade aan het einde van een huurperiode. Om aanwezig te zijn, moet de huurder minimaal 15 dagen voorafgaand aan zijn geplande verhuisdag contact opnemen met de verhuurder in een schriftelijke kennisgeving, per aangetekende brief. Deze kennisgeving moet bevatten:
  1. Een verklaring van de intentie van de huurder om te verhuizen.
  2. De beoogde verhuisdatum.
  3. Het nieuwe adres van de huurder.

 1. De verhuurder moet een kopie van deze borgsom bewaren voor twee jaar nadat een huurovereenkomst is beëindigd, een huurder is uitgezet of een huurder het eigendom verlaat.
 2. Als een verhuurder de huurder geen borgsom verstrekt, heeft de huurder recht op $ 25.

Er zijn veel andere clausules die moeten worden opgenomen in de borg. Zie Maryland Real Property Code § 8-203.1 voor een volledige lijst van de items die moeten worden opgenomen.

Redenen dat u de borg van een huurder kunt houden

In de staat Maryland kan een verhuurder alle of een gedeelte van de borg van een huurder bewaren om de volgende redenen:

 • Om onbetaalde huur te dekken
 • Schade boven normale slijtage
 • Andere inbreuken op de huurovereenkomst

Is een doorloopinspectie vereist?

Ja. Verhuurders in de staat Maryland moeten een doorloopinspectie uitvoeren. Deze inspectie moet binnen vijf dagen vóór of na het vertrek van de huurder worden uitgevoerd. De verhuurder moet de huurder schriftelijk op de hoogte brengen van het recht van de huurder om aanwezig te zijn bij deze walk-through inspectie en moet de datum vermelden waarop de inspectie zal plaatsvinden.

De borg van een huurder retourneren

In de staat Maryland heeft een verhuurder 45 dagen vanaf de datum dat de huurder vertrekt om alle of een deel van de borgsom van de huurder plus enige rente terug te betalen. Dit moet door eersteklas mail worden verzonden naar het laatst bekende adres van de huurder. Samen met het deel van de borg dat aan de huurder verschuldigd is, moet de verhuurder een schriftelijke gespecificeerde lijst opnemen met alle inhoudingen die van de borg zijn afgeschreven.

Als een verhuurder ten onrechte alle of een deel van de aanbetaling achterhoudt, kan de huurder het drie keer zoveel als het onterecht ingehouden bedrag, plus redelijke advocaatkosten, worden toegekend.

Uitzetting van huurder of huurder:

Huurders die zijn uitgezet of die het eigendom hebben verlaten voordat hun huurovereenkomst is afgelopen, zijn verantwoordelijk voor het geven van schriftelijke kennisgeving per post van eerste klas aan de verhuurder binnen 45 dagen na het verlaten van het onroerend goed. Deze kennisgeving moet hun nieuwe adres bevatten. De verhuurder heeft dan 45 dagen na ontvangst van deze kennisgeving om de huurder een schriftelijke gespecificeerde lijst te sturen van alle schade plus het bedrag van de borgsom die nog verschuldigd is aan de huurder.

Wat gebeurt er met de borg als u uw woning verkoopt?

Als een verhuurder in de staat Maryland de vastgoedbelegging verkoopt of als het onroerend goed van eigenaar verandert, moet de verhuurder:

 1. Breng alle veiligheidsdeposito's over naar de nieuwe eigenaar.
 2. Geef de nieuwe eigenaar een geschreven lijst met het volgende:
  1. De naam van elke huurder
  2. Laatst bekende adres van de huurder
  3. Datum waarop de borg is ontvangen
  4. Het bedrag van de borg
  5. Het rente percentage
 3. Als de verhuurder nalaat alle of een deel van de huurwaarborg aan de nieuwe eigenaar over te dragen, is de verhuurder nog steeds aansprakelijk voor elk deel dat niet is overgedragen.

Maryland's borgwet

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van de originele tekst van de bewakingswetgeving in de staat Maryland, raadpleeg dan Maryland Real Property Code Geannoteerd § 8-203 en § 8-203.1.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe 'Het internet der dingen' de bouwsector beïnvloedt

✔ - Hoe een beleid voor kledingbeleidsregels te maken

✔ - Verwarmingsoplossingen voor een bouwplaats


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!