Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Basisprincipes van de borgstellingswet van Oklahoma


Een deel van de verhuurder-huurder wet van Oklahoma waar zowel huisbazen als huurders zeer geïnteresseerd in zijn, betreft de borg. Beide partijen willen hun rechten kennen, inclusief hoeveel een verhuurder kan verzamelen en de redenen waarom een ​​verhuurder een huurdersvoorbehoud kan houden. Hier zijn zeven basisregels die verhuurders en huurders moeten volgen in Oklahoma.

De basis

 1. Maximum verhuurders kunnen verzamelen - Geen limiet
 2. De aanbetaling opslaan - In een Escrow-account. Geen interesse Verplicht.
 3. Schriftelijke kennisgeving - Niet verplicht
 4. Storting houden - Onbetaalde huur, schade, andere huurderbreuken
 5. Doorloop inspectie - Niet verplicht
 6. Terugstorting van storting - 30 dagen Na huurder vraagt ​​teruggave van aanbetaling
 7. Eigendom verkopen - Overdracht Stortingen naar nieuwe eigenaar of terugkeer aan huurders voor verkoop

Is er een borglimiet?

Nee. In de staat Oklahoma is er geen maximumbedrag dat een verhuurder een huurder als borg in rekening kan brengen. Hoewel, moet u altijd contact opnemen met uw plaatselijke stad of gemeente om te bepalen of er aanvullende regels van toepassing kunnen zijn in uw regio.

Hoe moet u de borg bewaren?

In de staat Oklahoma moeten verhuurders huurwaarborgsommen op een escrow-rekening plaatsen. Dit account moet bij een financiële instelling in de staat Oklahoma zijn die federaal verzekerd is. Het account hoeft geen rente te verdienen.

Als een verhuurder in Oklahoma probeert om de borg van een huurder te gebruiken voor zijn of haar persoonlijk gebruik, kan hij of zij zes maanden gevangenisstraf krijgen en een boete van maximaal twee keer het bedrag dat is misbruikt.

Is schriftelijke kennisgeving vereist na ontvangst?

Nee. In Oklahoma hoeft een verhuurder een huurder niet schriftelijk te laten weten dat hij de borg van de huurder heeft ontvangen.

Wat zijn redenen om de aanbetaling te behouden?

In de staat Oklahoma kan een verhuurder alles of een deel van de borg van een huurder bewaren om het volgende te dekken:

 • Onbetaalde huur
 • Schade boven normale slijtage
 • Andere inbreuken op de huurovereenkomst

Is een doorloopinspectie vereist?

Nee. In Oklahoma hoeven verhuurders geen inspectie vooraf uit te voeren voorafgaand aan de verhuizing van de huurder.

Wanneer moet u de aanbetaling retourneren?

In Oklahoma, nadat een huurder verhuist, heeft hij of zij zes maanden om de teruggave van de borg te vragen. De verhuurder heeft 30 dagen na dit verzoek om de borg van de huurder terug te geven. Als de huurder binnen deze periode van zes maanden geen verzoek om zijn borg doet, wordt de borg eigendom van de verhuurder en kan de huurder er geen aanspraak op maken.

De aanbetaling dient door de verhuurder per post te worden verzonden met een aangetekend retourbewijs, naar het laatst bekende adres van de huurder.

Als een verhuurder aftrekkingen heeft gemaakt van de borg van een huurder, moet de verhuurder een schriftelijke gespecificeerde verklaring opnemen bij het retourneren van een deel van de borgsom dat aan de huurder verschuldigd is. Deze verklaring moet de aftrekkingen bevatten die van de aanbetaling zijn genomen en een geschatte kosten van reparatie.

Als een verhuurder in de staat Oklahoma ten onrechte een deel van de borg van een huurder achterhoudt, kan de huurder het volledige bedrag dat ten onrechte is ingehouden, worden toegekend.

Wat gebeurt er met de borg als u de woning verkoopt?

In het geval dat het eigendom wordt verkocht, afgeschermd of anderszins van eigenaar verandert, kan een verhuurder in Oklahoma:

 1. Breng de veiligheidsdeposito's van huurders over naar de nieuwe eigenaar van het onroerend goed. De verhuurder moet de huurders ook schriftelijk op de hoogte brengen van de naam en het adres van de nieuwe eigenaar.
 2. Of breng alle borgsommen direct terug naar de huurders. De verhuurder moet vervolgens de nieuwe eigenaar van het onroerend goed melden dat hij of zij alle borgsommen rechtstreeks aan de huurders heeft teruggegeven.

Wat is de waarborgwet van Oklahoma?

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van de originele tekst van de wet betreffende veiligheidsdeposito's in de staat Oklahoma, raadpleeg dan Oklahoma Statutes Geannoteerde Titel 41, §115.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Advies voor het kiezen van een makelaar in onroerend goed

✔ - De beste manieren om een ​​appartement zonder krediet te huren

✔ - De basisprincipes van een 1031-uitwisseling


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!