Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Nadelen van het kopen van een korte verkoop

De negatieven om op te letten


Het kopen van een korte verkoop kan een geweldige kans zijn om een ​​woning tegen een gereduceerde prijs te krijgen, maar het kan ook nadelen hebben. De aanschaf van een korte verkoop is een ingewikkelder proces dan een normale verkoop van een huis, dus er zijn enkele unieke risico's verbonden aan het beleggen in dit type vastgoedbelegging. Leer zeven risico's van een korte verkoop, zodat u goed kunt plannen en beslissen of dit de juiste investering voor u kan zijn.

1. Lang proces

Short sales is misschien niet de beste keuze voor wie snel een woning wil of moet kopen. Het krijgen van een goedgekeurde korte verkoop kan een lang proces zijn. Ze kunnen in slechts een maand worden voltooid of kunnen een jaar duren om te worden afgerond. Vele factoren kunnen dit tijdschema beïnvloeden, inclusief de ervaring van een geldschieter die zich bezighoudt met short sales, of de verkoper al is goedgekeurd voor een short sale en het aantal geldschieters dat betrokken is.

2. Onder voorbehoud van goedkeuring door de hypotheekverstrekker

In een typische verkoop van onroerend goed, is de persoon die eigenaar is van het onroerend goed de enige die de verkoop moet goedkeuren. Bij een korte verkoop is dit niet het geval. De huidige eigenaar is niet de enige die de aanbieding moet accepteren.

Omdat de eigenaar probeert zijn hypotheekverstrekker minder te laten accepteren dan hij verschuldigd is voor het onroerend goed, moet de kredietgever de verkoop goedkeuren. Lenders zijn niet per se te popelen om een ​​verlies op hun lening te nemen. Dit proces is nog ingewikkelder als er meerdere pandrechten zijn op het onroerend goed, wat betekent dat je meerdere geldschieters zou moeten vragen om akkoord te gaan met de korte verkoop.

3. Geldschieter kon tegenwerpen, weigeren of niet reageren

Zelfs als een verkoper al door de geldgever is goedgekeurd voor een korte verkoop, is er geen garantie dat de geldschieter uw aanbod zal accepteren. Ze denken misschien dat uw aanbod te laag is. Als dit het geval is, kan de geldschieter uw aanbieding afwijzen, uw aanbieding niet accepteren of zelfs niet reageren. Dit is een aanzienlijk en reëel risico, aangezien u al maanden had kunnen wachten om dit punt te bereiken.

Zelfs als de geldverstrekker het tegendeel beweert, is er geen garantie dat de prijs een prijs is die u bereid zou zijn te betalen op basis van uw waargenomen waarde van het onroerend goed. Bovendien, als er meerdere pandrechten op het onroerend goed zijn, moet je de acceptatie van alle pandrechthouders krijgen. De eerste pandhouder kan het aanbod accepteren, maar de tweede of derde pandhouder kan het weigeren, dus er zullen meer obstakels zijn om de korte verkoop goedgekeurd te krijgen.

4. Opportunitykosten

Short sales vormt een ander risico omdat het langdurige korte verkoopproces ertoe kan leiden dat u andere potentiële aankopen misloopt. Met al je tijd en middelen die al maanden in korte verkooponderhandelingen zitten, kun je een nog betere investeringsmogelijkheid mislopen.

5. Eigendom 'Zoals het is'

Verkopers die proberen een korte verkoop te onderhandelen, ervaren gewoonlijk financiële problemen. Daarom hebben ze misschien niet het geld om onderhoud te doen aan hun eigendom. Dit onvermogen om onderhoud bij te houden kan voor de hand liggen, of het kan dieper liggen in structurele, elektrische of sanitaire problemen.

Wanneer u een korte verkoop koopt, koopt u de woning meestal 'zoals ze is'. De bank verliest al geld op het onroerend goed, dus zullen ze meestal geen concessies doen voor deze onderhoudsproblemen. Het is daarom uiterst belangrijk om een ​​inspectie van het huis te krijgen, zodat u alle belangrijke problemen van het onroerend goed kunt ontdekken.

6. Is de verkoper goedgekeurd?

Alleen al omdat iemand een onroerend goed adverteert als een korte verkoop, betekent dat nog niet dat ze voor een onroerend goed zijn goedgekeurd. Ze denken misschien dat ze in aanmerking komen voor een korte verkoop, maar tenzij ze echt zijn goedgekeurd door de bank of hypotheekverstrekker, betekent deze classificatie niets.

Voordat u deelneemt aan een korte verkoop, moet u altijd controleren of de verkoper is goedgekeurd door hun geldschieter voor een. Als dat niet het geval is, zou u uw tijd kunnen verspillen of betrokken raken bij een proces dat maanden of zelfs een jaar zal duren.

7. Lenders geven de voorkeur aan alle contante betalingen of grote vooruitbetalingen

Een ander risico van een korte verkoop is het verlies van het onroerend goed aan een volledig contante koper of een koper die in staat is om een ​​grote aanbetaling neer te leggen. Bij het overeenkomen van een korte verkoop geven banken en andere geldschieters de voorkeur aan dit type kopers. Ze zien ze als minder riskant dan een koper die een grote hypotheek moet krijgen om het pand te kopen.


Video Van De Auteur: 5 redenen om de Apple iPhone 8 Plus (niet) te kopen (Dutch)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het planningboek voor niet-evenementen voor bedrijfsevenementplanners

✔ - De rol en verantwoordelijkheden van de franchisenemer

✔ - Leer hoe je een franchisegever kunt worden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!