Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Eenvoudige tips om u te helpen winnen van receptwedstrijden


Veel mensen vermijden receptwedstrijden vanwege het verkeerde gevoel dat alleen professionele chefs of bakkers ze kunnen winnen. Niets is minder waar! Iedereen die kookt, kan en moet deelnemen aan receptwedstrijden

Dus hoe kunt u uw recepten onderscheiden van de rest, zelfs als u geen geweldige chef-kok bent? Hier zijn zeven eenvoudig te volgen tips om uw recepten een voorsprong te geven.

1. Lees de regels zorgvuldig door

Het is altijd een goed idee om de regels te lezen voordat je aan giveaways deelneemt, maar het is vooral belangrijk om dit te doen voordat je deelneemt aan een wedstrijd.

Receptenwedstrijden hebben meestal specifieke vereisten voor hun inzendingen. Controleer de regels voor beperkingen over de ingrediënten die kunnen worden gebruikt, de kookmethoden die zijn toegestaan, de metingen die u moet opnemen en andere details.
De regels vertellen u ook de beoordelingscriteria die zullen worden gebruikt om de winnaars te selecteren. Je zult je recept willen presenteren zodat het de beste kansen heeft om hoge scores te behalen voor elk van de dingen waar de juryleden naar op zoek zijn, dus let op of rechters meer punten geven voor creativiteit, gezondheid, gebruik van hun producten, enzovoort.

Zorg ervoor dat het perfect aansluit op het thema van de wedstrijd en de beoordelingscriteria voordat je je hart gaat instellen op een recept om te gebruiken voor je wedstrijdinzending.

2. Laat je inspireren om creatiever te zijn

Als u receptwedstrijden wilt winnen, moet u ervoor zorgen dat uw gerecht opvalt tussen alle anderen die zijn ingeleverd.

Vaak is het eerste idee dat je hebt hetzelfde idee dat veel andere mensen zullen binnengaan. Dus voordat je met je eerste instinct gaat, neem de tijd om buiten de gebaande paden te denken.

Verzin een aantal verschillende recepten die bij het thema van de wedstrijd passen en kies degene die het meest ongewoon is (terwijl je nog steeds voldoet aan alle beoordelingscriteria).

Als u niet zeker weet waar u creatieve en ongebruikelijke receptideeën kunt vinden, raadpleegt u deze tips voor het maken van unieke recepten die overheerlijk zijn.

De meeste bedrijven voeren receptwedstrijden met reden uit. Ze willen misschien een wedstrijd gebruiken om recepten te genereren die ze op de verpakking kunnen afdrukken voor hun producten, of ze willen een kookboek samenstellen om te verkopen of een gratis e-boek als beloning voor hun fans.
Wanneer u uw receptwedstrijdinzendingen plant, bedenk dan hoe uw recept de sponsor van de wedstrijd kan helpen zijn doelen te bereiken. Als de sponsor van een wedstrijd bijvoorbeeld een voedingsbedrijf is, zorg er dan voor dat u zijn producten prominent en aantrekkelijk presenteert. Als het mogelijk is om meer dan één product in uw gerecht op te nemen, kan dat uw kans op winnen vergroten.

4. Een beroep doen op een breed publiek

Vergeet niet dat het doel van uw recept is om nieuwe klanten te winnen voor de producten van uw sponsor. Een recept dat maar een paar mensen aanspreekt, zal waarschijnlijk niet de laatste snit maken. Tenzij het recept hierom vraagt ​​of het past bij het merk van de sponsor, wilt u mogelijk te pikant voedsel vermijden of moeilijk te vinden ingrediënten gebruiken.
Een andere optie is om een ​​beroep te doen op een specifieke groep mensen.

Overweeg populaire ideeën die in de trend zijn, zoals 'kindvriendelijke', 'hartvrije' of 'glutenvrije' recepten.

5. Houd het eenvoudig

Denk na over hoe uw recept eruit zal zien voor de mensen die erover denken om het thuis te maken. Een kort en gemakkelijk gerecht zal aantrekkelijker zijn voor de gemiddelde consument dan een met tientallen lastige stappen. Hetzelfde geldt voor ingrediënten die moeilijk te vinden of te gebruiken zijn. Eenvoudigere recepten zijn aantrekkelijker voor andere amateur-koks en hebben daarom een ​​goede kans om als winnaar te worden gekozen.

6. Maak je recept er geweldig uit

Terwijl smaak het belangrijkste is in elk winnend recept, moet je niet onderschatten hoe belangrijk uiterlijk het is om receptwedstrijden te winnen. Als je eten er net zo goed uitziet als het smaakt, heb je een voorsprong op je concurrentie.
Veel receptwedstrijden vragen je om een ​​foto van je voltooide gerecht in te dienen, ofwel als onderdeel van de beoordelingscriteria of als een optionele extra stap.

Zorg ervoor dat je deze mogelijkheid ten volle benut door een fantastische foto te maken. Bekijk deze tips voor het nemen van heerlijke gerechten met voedsel om er zeker van te zijn dat uw foto's opvallen.

7. Verzin een fantastische receptnaam

De naam die u voor uw recept creëert, is bijna net zo belangrijk als hoe het eruit ziet en smaakt. Het is immers de naam die de aandacht van de juryleden trekt, nog voordat ze de waarschijnlijke smaak van het recept in overweging nemen. Neem de tijd om een ​​beschrijvende naam te bedenken die de smaakpapillen verleidt en in het geheugen blijft steken. Een vleugje humor kan ook helpen.

8 Krijg feedback over uw recept

Je zou kunnen denken dat je recept perfect is, maar zijn de juryleden het daar mee eens? Om een ​​breder perspectief te krijgen over de vraag of het recept de smaakpapillen zal kietelen wanneer het telt, rekruteer familie of vrienden om het eens te proberen. Hun feedback kan u helpen uw recept te verfijnen en u een voorsprong te geven.

Nu je weet hoe je een geweldig recept moet samenstellen als je deelneemt aan wedstrijden, is het tijd om aan de slag te gaan. Door zo veel wedstrijden in te voeren als mogelijk kunt u uw receptvaardigheden verbeteren en uw kansen om te winnen verbeteren. Onthoud dat sommige wedstrijden u toelaten om meerdere recepten in te dienen. Door gebruik te maken van die extra kansen om te winnen, kun je meer prijzen winnen.

Heeft u meer vragen over het invoeren van receptwedstrijden? Wil je enkele van je geweldige tips delen? Ga naar de Facebook-pagina About Sweepstakes om te praten over receptwedstrijden. En meld je aan voor mijn gratis sweepstakes-nieuwsbrief voor meer tips over het invoeren en winnen van allerlei soorten weggeefacties.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat zijn loterijpools en hoe werken ze?

✔ - Wat zijn creatieve presentatie Sweepstakes?

✔ - NASCAR Sweepstakes: win trips naar autoraces, gratis NASCAR-tickets en meer


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!