Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Innovation Secrets of Steve Jobs

Vergroot uw innovatie door de CEO van Apple te bestuderen


Steve Jobs, CEO van Apple, is zonder twijfel een van de grootste ondernemers aller tijden, dus elke verstandige ondernemer zou hem wat tijd moeten besteden om hem te bestuderen. Carmine Gallo, een communicatiecoach en auteur, heeft een boek geschreven over banen met kernlessen over ondernemerschap en innovatie. In The Innovation Secrets of Steve Jobs legt Gallo uit wat volgens hem de zeven kernprincipes zijn van Jobs 'kernfilosofie en hoe anderen het kunnen aanpassen.

Doe waar je van houdt

Het volgen van je passie klinkt misschien als een zachte vaardigheid, maar Steve Jobs heeft gezegd dat het verantwoordelijk is voor veel van zijn succes. Jobs kreeg eens een keer per keer gevraagd welk advies hij een jonge ondernemer zou geven die op zoek was naar loopbaanadvies. Zijn antwoord: "Ga erop uit en krijg een baan als een hulpkelner of zoiets totdat je iets vindt waar je echt hartstochtelijk voor bent." Ondernemerschap is moeilijk en neemt doorzettingsvermogen. Je zult niet de energie hebben om de onvermijdelijke obstakels te overwinnen, tenzij je vindt dat iets waar je echt geobsedeerd door bent.

  • Vind iets dat je zo graag doet, je kunt niet wachten tot de zon opkomt om het allemaal opnieuw te doen.

Zet een deuk in het universum

Passie voedt de raket, maar visie stuurt de raket naar zijn uiteindelijke bestemming. Toen Jobs en Steve Wozniak in 1976 mede-oprichter waren van Apple, had Jobs de visie om een ​​computer in handen te geven van gewone mensen. In 1979 zag Jobs een vroege en ruwe grafische gebruikersinterface bij de Xerox-onderzoeksfaciliteit in Palo Alto, Californië. Hij wist meteen dat de technologie computers aantrekkelijk zou maken voor 'gewone mensen'. Die technologie werd uiteindelijk de Macintosh, die alles veranderde over de manier waarop we omgaan met computers.

Xerox-wetenschappers wisten niet wat het potentieel was, omdat hun "visie" zich beperkte tot het maken van nieuwe kopieermachines. Met andere woorden, twee mensen kunnen precies hetzelfde zien, maar het op een andere manier waarnemen op basis van hun visie.

  • Creëer een visie voor uw merk. Leg in één zin uit hoe het de samenleving vooruit helpt.

Begin met je hersens

Creativiteit leidt tot innovatieve ideeën. Voor Steve Jobs verbindt creativiteit dingen, Jobs gelooft dat een brede reeks ervaringen ons begrip van de menselijke ervaring vergroot. Een breder begrip leidt tot doorbraken die anderen misschien hebben gemist. Het verbreden van je ervaring betekent ook dat je inspiratie zoekt bij andere industrieën. Jobs heeft op verschillende momenten inspiratie gevonden in een telefoonboek, Zen-meditatie, een bezoek aan India, de fijne details van een Mercedes-Benz, een keukenmachine bij Macy's of de hotelketen van Four Seasons.

Jobs "steelt" niet zo veel ideeën op als hij ideeën uit andere industrieën gebruikt om zijn eigen creativiteit te inspireren.

Volgende stap: maak meer verbindingen buiten uw vakgebied. Woon conferenties bij die u normaal niet zou bijwonen. Reis vaker. Huur partners en medewerkers in van buiten uw branche. Doe mee buiten je comfortzone.

Verkoop Dreams, geen producten

Voor Steve Jobs zijn mensen die Apple-producten kopen geen 'consumenten'. Het zijn mensen met hoop, dromen en ambities. Hij bouwt producten om mensen te helpen hun dromen waar te maken. Hij zei ooit: "Sommige mensen denken dat je gek moet zijn om een ​​Mac te kopen, maar in die gekte zien we geniaal." Hoe zie je je klanten? Help hen hun innerlijke genialiteit los te laten en u zult hun hart en verstand overwinnen.

  • Leer je klanten beter kennen. Besteed meer tijd met hen. Begrijp echt hun dromen te begrijpen, zodat je kunt helpen om die dromen waar te maken.

Zeg nee tegen 1000 dingen

Steve Jobs zei ooit: "Ik ben net zo trots op wat we niet doen als ik ben van wat we doen." Hij is vastbesloten om producten te bouwen met een eenvoudig, overzichtelijk ontwerp. En die toewijding gaat verder dan alleen producten. Van het ontwerp van de iPod tot de iPad, van de verpakking van Apple-producten tot de functionaliteit van de website, in de wereld van Apple betekent innovatie het onnodig verwijderen zodat het noodzakelijke kan spreken.

  • Verklein de rommel. Stel jezelf de vraag: 'Wat kan ik knippen?' Is uw website te vol, waardoor het voor klanten moeilijk is om te vinden waarnaar ze op zoek zijn? Zijn uw producten verwarrend? Is uw presentatie te lang en volgestopt?

Creëer waanzinnige goede ervaringen

Jobs heeft van de Apple-winkels de gouden standaard in klantenservice gemaakt. De Apple Store is 's werelds beste retailer geworden door eenvoudige innovaties te introduceren die elk bedrijf kan aanpassen om diepere, meer emotionele verbindingen met zijn klanten te creëren. Er zijn bijvoorbeeld geen kassamedewerkers in een Apple Store. Er zijn experts, consultants, zelfs genieën, maar geen kassiers. Waarom? Omdat Apple niet bezig is met verhuisdozen; ze zijn bezig met het verrijken van levens. Groot verschil.

  • Overweeg alles over de ervaringen van uw klanten. Evalueer hun ervaring vanaf de eerste keer dat ze op uw website terechtkomen, naar uw kantoor of interactie met uw product. Verbeter de klantervaring bij elke stap door jezelf af te vragen: "Wat kan ik doen om het leven van mijn klanten te verrijken?"

Beheers de boodschap

Steve Jobs is 's werelds grootste bedrijfsverteller en maakt productlanceringen tot een kunstvorm. Je kunt het meest innovatieve idee ter wereld hebben, maar als je mensen er niet enthousiast over kunt maken, maakt het niet uit. Voor elk idee dat een succesvolle innovatie wordt, zijn er duizenden ideeën die nooit grip krijgen omdat de mensen achter die ideeën geen boeiend verhaal hebben verteld.

  • Gebruik deze eenvoudige technieken om uw presentaties te verbeteren: vermijd zo veel mogelijk opsommingstekens. Vervang waar mogelijk met tekst door foto's en afbeeldingen. Streef ernaar om de "40-10" -regel te volgen - niet meer dan veertig woorden in de eerste tien dia's van uw presentatie.


Video Van De Auteur: 7 Innovation Secrets Of Steve Jobs.

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u uw uitvinding patenteert in Canada

✔ - Forum Marketing Tips voor meer verkeer op uw website

✔ - Het bedrijfsplan: niet alleen een blauwdruk


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!