Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Lucky Superstitions (en hun rare afkomst)


Veel mensen hebben kleine bijgelovigheden die ze volgen om geluk te trekken. Misschien doen ze een "kus voor Chris" wanneer ze door een geel licht gaan, of steken ze hun vingers over wanneer ze hopen op een goed resultaat, of ze wensen een ster.

Zeer weinig van deze bijgeloof met veel geluk lijken zin te hebben. Dus waarom doen we ze? Hier zijn zeven populaire geluksvluchten bijgeloof en hun rare, grappige en onverwachte oorsprong.

 • 01

  Waarom kruisen we onze vingers voor geluk?

  Beeld van een vrouw die haar vingers voor geluk kruist.

  Niemand weet precies waar het idee van het kruisen van onze vingers voor geluk vandaan komt, maar er zijn twee plausibele theorieën, één heidense en één christelijke.

  Volgens Today I Found Out komt de heidense verklaring waarom we onze vingers kruisen voort uit het geloof dat geesten te vinden waren op kruispunten. Het idee was dat door een kruising met je vingers te simuleren, een goede geest kon worden opgeroepen om een ​​wens uit te laten komen.

  Een andere theorie is dat wanneer een persoon een wens deed, een ander een vinger over de hunne zou leggen om hen te ondersteunen en het waarschijnlijker zou maken dat de wens zou uitkomen door een dwarsteken te vormen, een krachtig symbool, zelfs vóór het christendom.

  De christelijke theorie over het kruisen van vingers is begonnen, dat de Romeinen tijdens de vroege dagen van het christendom probeerden de verspreiding van het christelijk geloof te onderdrukken.

  Om vervolging te voorkomen, gebruikten christenen geheime tekenen om zichzelf te uiten en met elkaar te communiceren. Een van deze kan zijn het maken van een kruis met hun vingers, vooral wanneer ze baden om hulp of geluk.

  Het is interessant dat mensen ook hun vingers kruisen als ze liegen - misschien in de hoop op geluk in het niet worden gepakt, of vergeving van God voor de leugen.

 • 02

  Waarom kloppen we op hout om geluk te brengen?

  Beeld van een persoon die op hout klopt.

  Heb je ooit gewenst dat er iets zou gebeuren en klopte je op hout zodat je je geluk niet zou verpesten? Ooit gestopt om na te denken waarom je dat doet?

  De oorsprong van kloppen op hout voor geluk (of, zoals sommige gebieden liever zeggen, het aanraken van hout) zijn controversieel. De meest gebruikelijke verklaring, zoals beschreven op TouchWoodforLuck.com.au, is dat het bijgeloof voortkomt uit het heidense geloof dat geesten in bomen leefden. Mensen klopten op hout om vriendelijke geesten te smeken om hulp of om hen te bedanken voor hun hulp.

  Zoals met veel bijgeloof, is er ook een christelijke verklaring: dat het hout het kruis vertegenwoordigt, dus als je op hout tikt of erop slaat, vraag je God om je geluk te helpen.

  Hoewel die verklaring voor het bijgeloof logisch klinkt, heeft TodayIFoundOut.com nog een andere verklaring. Volgens hun onderzoek komt het vroegste gedocumenteerde gebruik van kloppen op hout / aanraken van hout uit de late jaren 1800 (voor het aanraken van hout) en 1905 (voor kloppen).

  Rond die tijd in Groot-Brittannië was er een populaire kindergame genaamd "Tiggy-touch-wood", waarbij je "veilig" was voor de andere kinderen die achter je aan zaten toen je een stuk hout aanraakte. Zou het hele concept van kloppen op hout voor geluk echt zo eenvoudig en zo recent zijn?

 • 03

  Waarom dragen gelukkige mensen een konijnenpoot?

  Afbeelding van de voet van een gelukkig konijn.

  Kent u iemand die een konijnenpoot draagt ​​aan een sleutelhanger of wie hangt er een aan de achteruitkijkspiegel van hun auto? Misschien heb je zelfs zelf een konijnenpoot. Maar waarom zou het geluk hebben om bunny lichaamsdelen rond te dragen? Wat is de oorsprong van dit vreemde bijgeloof?

  Het antwoord ligt misschien bij de Kelten. Volgens de Keltische overlevering hadden konijnen het geluk dat ze onder de grond leefden en daardoor makkelijker met de goden konden communiceren.

  De Romeinse koningin Boudicca zou naar verluidt konijnen op het slagveld hebben vrijgelaten voordat een gevecht begon te voorspellen of ze wel of niet zou overwinnen.

  Konijnen zijn populair bij mensen die een kind probeerden te krijgen vanwege hun (in) beroemde vruchtbaarheid. Vrouwen die zwanger willen worden, hebben honderden jaren lang een konijnengame gedragen.

  Het idee dat een konijn geluk had werd opgepikt door beoefenaars van Hoodoo in het Amerikaanse Zuiden. Dat is waarschijnlijk waar de praktijk van het gebruiken van een konijnenpoot geluk teweeg bracht.

  Ironisch genoeg, hoe minder gunstig de konijnenpoot was, des te gelukkiger de charme werd geacht te zijn. Dat is de reden waarom een ​​voet van de minder gunstige linkerkant van het konijn als gelukkiger dan als een rechtsvoetige charme wordt beschouwd.

  En hoe meer pech er was om het konijn te vangen, hoe beter. TodayIFoundOut.com citeert bijvoorbeeld een oude advertentie voor een konijnenbedel waarvan de komisch ongelukkige oorsprong het bijzonder gelukkig zou maken:

  "... de linkerachterpoot van een konijn gedood in een kerkhof op het platteland om middernacht, tijdens het donker van de maan, op vrijdag de 13e van de maand, door een scheel met de linkse, roodharige, met poten legendarische Negro een wit paard. "

  Tegenwoordig zijn veel konijnen voetbedels eigenlijk gemaakt van nepbont en plastic, wat beter is voor de konijnen en voor ons bewustzijn. En zelfs als ze geen ongunstige omstandigheden hebben rond hun afkomst, als ze je meer positief en gemotiveerd doen voelen, hebben ze nog steeds een goed effect op je geluk.

 • 04

  Waarom krijgen we een wens als we verjaardagskaarsen uitblazen?

  Beeld van een meisje die verjaardagskaarsen uitblazen.

  Wacht even, blaas die kaarsen niet uit! Je hebt je wens nog niet gemaakt!

  Dat is iets wat de meeste kinderen steeds weer horen, maar het is nogal vreemd, toch? Het is leuk om een ​​wens op je verjaardag te krijgen, natuurlijk, maar wat hebben kaarsen op een taart met veel geluk te maken?

  De traditie om kaarsen op cakes te zetten begon bij de oude Grieken, die rond cakes bakten en hen met kaarsen bedekken wanneer zij de maangodin, Artemis, om haar gunst wilden vragen. De gloeiende ronde vorm symboliseerde de maan.

  Bovendien geloofden veel mensen dat de aanhoudende rook boven de kaars wensen naar de goden brengt als deze in de lucht stijgt.

  De moderne traditie van het maken van een wens en het proberen om alle kaarsen op een verjaardagstaart in één adem te doven, komt van dit bijgeloof. Als het je lukt om dit te doen, zal je wens uitkomen en heb je het geluk in het komende jaar.

  Maar pas op: als je je wens aan andere mensen vertelt of als je een paar kaarsen laat branden, kan dit pech brengen!

 • 05

  Waarom hangen we een hoefijzer voor geluk?

  Beeld van een gelukkig hoefijzer.

  Hoefijzers worden al duizenden jaren als een gelukssymbool op munten, banners en meer gebruikt. Maar hoe kwam het bijgeloof van het ophangen van een hoef aan een muur of over een deur?

  Velen traceren het bijgeloof terug naar een verhaal over een hoefsmid genaamd Dunstan, die in 959 AD werd tot aartsbisschop van Canterbury.

  De legende gaat dat Dunstan een paard aan het beslaan was toen de duivel langs kwam. De duivel dacht dat hij ook verder en comfortabeler kon reizen als hij schoenen aan zijn gespleten hoeven droeg.

  Dunstan stemde ermee in om de duivel te verslaan, maar hij speelde een list op hem en bracht de nagels te dicht bij de gevoelige snaar, waar de hoef op de huid terechtkomt.

  De duivel was in doodsangst, maar Dunstan wilde alleen akkoord gaan met het verwijderen van de pijnlijke schoenen toen de duivel zwoer dat hij geen huis zou binnengaan dat beschermd was door een hoefijzer boven de deur.

  Sommige legendes zeggen dat wanneer je onder een hoefijzer binnenkomt, je bij dezelfde deur moet vertrekken, anders neem je het geluk van het huis mee. Anderen zeggen dat het hoefijzer aan de muur moet worden genageld met de punten naar boven gericht, zodat al het geluk niet wegloopt.

  Andere aan hoefijzers gerelateerde bijgeloofen zeggen dat als je op oudejaarsavond met een hoefijzer onder je kussen slaapt, je het hele jaar door geluk zult hebben, of dat als je droomt van een hoefijzer, dit betekent dat er veel geluk onderweg is.

  Bonusfeit: Wist je dat Charles Dickens 'geliefdeEen kerstlied verwezen naar het verhaal van Dunstan die de duivel verslaat? Hier is het citaat:

  Foggier nog, en kouder! Piercing, zoeken, bijten koud. Als de goede heilige Dunstan de neus van de boze geest maar had aangeraakt met een vleugje van dat weer, in plaats van zijn vertrouwde wapens te gebruiken, dan zou hij inderdaad hebben gebruld tot een wellustig doel.

 • 06

  Waarom brengt het breken van een vorkbeen veel geluk met zich mee?

  Afbeelding van een wensbeen op het punt te worden gebroken.

  Het bijgeloof dat zegt dat wanneer je klaar bent met het eten van een kip of een kalkoen, je het vorkbeen moet uitsnijden, het een tijdje laten drogen, en twee of meer mensen uit elkaar moeten halen is best raar. De persoon die eindigt met het grootste stuk van het wensbeen krijgt een wens. Waar zit daar de logica in?

  Het blijkt dat het breken van een vorkbeen een duizenden jaren oude traditie is die teruggaat tot de Etrusken, een Italiaans imperium dat honderden jaren voordat Christus werd geboren door de Romeinen werd veroverd.

  De Etrusken gebruikten kippen om de toekomst te voorspellen (door te kijken hoe ze hun graan aten). Ze geloofden ook dat het sleutelbeen van de kip heilig was, en wanneer een vogel werd geslacht, zouden ze het sleutelbeen, nu bekend als het wensbeen, laten drogen in de zon.

  Mensen hielden dan de sleutelbeenderen voor geluk en maakten er wensen op.

  Toen de Romeinen de Etrusken veroverden, handhaafden ze deze traditie. Volgens MentalFloss.com begonnen ze het draagbeen te breken vanwege een tekort aan heilige sleutelbeenkappen; door ze te breken, zouden meer mensen de kans krijgen om geluk te krijgen van het draagbeen.

  Terwijl de Romeinen door heel Europa trokken, verspreidde de traditie zich. En toen kolonisten naar Amerika verhuisden, hielden ze de traditie met de inheemse kalkoenen.

  Bonusfeit: populaire uitdrukkingen als 'geef me een pauze', 'een gelukkige pauze' en 'slechte pauze' komen voort uit de traditie van het breken van het wishbone, volgens AAEPA: com.

 • 07

  Waarom halen we pence op om veel geluk te hebben?

  Beeld van een onderneemster die een gelukkige stuiver opneemt.

  Zowat elk kind kent het gezang: "Vind een cent, haal het op en die hele dag heb je geluk." Maar waarom een ​​cent? Zou een biljet van $ 20 niet meer geluk hebben?

  Niet noodzakelijk. Volgens Wisegeek komt het geluk van een cent niet voort uit zijn waarde, maar vanwege zijn glimmende metaal.

  Lang geleden, toen metaal veel schaarser was dan het nu is, geloofden mensen dat het vinden van een geschenk van de goden was, en dat geschenk de vinder zou beschermen tegen pech.

  Trouwens, de overtuiging dat metaal geluk zou brengen, zou een deel van de reden kunnen zijn waarom hoefijzers ook als gelukkig worden beschouwd, zoals hierboven vermeld.

  Sommige mensen zeggen dat het vinden van een stuiver met de staart naar boven eigenlijk pech is. Anderen zeggen dat het geluk alleen tot u komt als u de penny aan iemand anders geeft.

  In Ierland zeggen sommige mensen dat als je op een cent spuugt en het in de struiken gooit, feeën of kabouters het als betaling voor geluk zullen accepteren.

  Sommige mensen praten ook over een 'super geluksstuiver', wat betekent dat de datum op een stuiver die je op straat vindt overeenkomt met je geboortejaar.

  Of je nu denkt dat centen geluk, pech of iets daartussenin brengen, één ding is onbetwistbaar: op zijn minst kost het oppakken van een cent je $ 0,01 rijker. Dat is niet slecht voor de inspanning om naar de grond te reiken en het op te pakken.

 • Klaar om naar sommige Lucky Music te luisteren?

  Als je nog meer geluk wilt voelen en je wilt laten inspireren, klik dan op de bovenstaande link om naar een afspeellijst met 11 vrolijke, bouncy lucky songs te luisteren, waardoor je je een winnaar zult voelen!


  Video Van De Auteur: Where do superstitions come from? - Stuart Vyse

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Wilt u Euromillions spelen? Dit is wat u moet weten

  ✔ - Geeft je geboortedatum de tijd om mee te doen aan Sweepstakes? Een goed idee?

  ✔ - Een blik op de lay-out en speciale functies van de HGTV Smart Home 2017


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!