Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Vragen om te stellen voordat u Sweepstakes ingaat


Bent u ooit een prijsvraag tegengekomen en vroeg u zich af of het veilig is om naar binnen te gaan? Hier zijn 8 vragen om hulp te vragen bij het evalueren van prijsvragen en om te bepalen of ze betrouwbaar zijn.

 • 01

  Is een echt bedrijf achter de sweepstakes?

  Het eerste dat ik wil weten om te beslissen of sweepstakes legitiem zijn, is of er een betrouwbaar bedrijf achter de weggeefactie zit. Er zijn goede redenen voor bedrijven om prijsvragen uit te voeren, waarvan de meeste draaien om het genereren van publiciteit voor het bedrijf of hun producten. Als je geen bedrijf achter de sweepstakes kunt vinden, is dat geen goed teken.

  Soms is de sponsor van de sweepstakes duidelijk op het adres van de website. Wanneer dat niet het geval is, wordt de sponsor vaak vermeld in de sweepstakes-regels.

  Yahoo's Get Carried Away Sweepstakes werd bijvoorbeeld gehost op de ePrize-website (//yahoo.promo.eprize.com/getcarriedaway/), maar de regels van de sweepstakes luidden:

  2. Sponsor: Yahoo! Inc., 701 1st Ave., Sunnyvale, CA 94089. Beheerder: ePrize, LLC, One ePrize Drive, Pleasant Ridge, MI 48069.

 • 02

  Is de website van de Sweepstakes er professioneel uitzien?

  Dit is geen totale rode vlag, omdat sommige bedrijven met kleinere budgetten perfect legitieme sweepstakes hebben. Maar de meeste oplichters stoppen niet veel geld bij het ontwerpen van een professionele website voor hun nep-sweepstakes. Als de site er slecht uitziet en de afbeeldingen van lage kwaliteit zijn, let dan extra goed op het onderzoeken van de sweepstakes om er zeker van te zijn dat deze legitiem is.

 • Maar wat als de sponsor van een sweepstake een bedrijf is waarvan je nog nooit hebt gehoord? In dat geval kan een beetje onderzoek u helpen te beslissen of de sponsor betrouwbaar is. Zoek op internet naar de naam van het bedrijf om te zien of er negatieve opmerkingen over de sponsor zijn. Als er geen resultaten zijn, is dat ook geen goed teken.

  Het is ook een goed idee om te zoeken naar de bedrijfsnaam plus het woord scam om te zien of iemand anders heeft geschreven over problemen met het bedrijf.

 • 04

  Heeft de Sweepstakes een legitieme set regels?

  Legitieme sweepstakes hebben een aantal regels die betrekking hebben op ten minste de belangrijkste aspecten van de sweepstakes. Elke sweepstake zonder regels is niet betrouwbaar.

  Sweepstakes-regels kunnen lang of kort zijn, maar ze moeten de basis bevatten. In het artikel, Legal Compliance Guide for Online Contests and Sweepstakes, schreef Antone F. Johnson:

  De officiële regels moeten ten minste het volgende omvatten: geen aankoop noodzakelijk; start- en einddatums; geschiktheidsvereisten (leeftijd, ingezetenschap, eventuele uitsluitingen); methode om in te voeren (inclusief een "geen aankoop" -methode); beperkingen van het aantal inschrijvingen door een persoon of huishouden; kansen om te winnen; beschrijving en geschatte winkelwaarde (ARV) van de prijs; hoe de winnaar zal worden geselecteerd en aangemeld; beperkingen op het ontvangen van de prijs; en naam en adres van de sponsor. "

 • 05

  Heeft de Sweepstakes een goed privacybeleid?

  Betrouwbare sweepstakes moeten u duidelijk laten weten wat ze van plan zijn te doen met de informatie die u hen geeft. Dus zoek naar een privacybeleid en lees de legalese door als u helemaal niet zeker weet hoe legitiem de prijsvraag is.

  Als u niet zeker weet wat een goed privacybeleid is, leest u Wat te zoeken in een privacybeleid.

 • Als je te maken hebt met sweepstakes die worden gesponsord door een kleiner bedrijf, kijk dan op de website van het bedrijf voor contactgegevens. De meeste legitieme bedrijven hebben een adres en een telefoonnummer op hun website staan ​​om mensen contact met hen te laten opnemen. Contactinformatie is een goed teken dat het bedrijf achter de sweepstakes legitiem is.

  Sommige sponsoren van sweepstakes bevatten contactinformatie, inclusief adressen, telefoonnummers en e-mailadressen om te gebruiken in geval van problemen, in hun eigen regels.

 • 07

  Vraag naar de Giveaway in het Sweepstakes-forum

  Als je nog steeds niet zeker weet of een weggevertje legitiem is, ga dan naar de sectie Zwendelovertredingen van het Sweepstakes-forum. Daar kunt u de hulp inroepen van andere veegmachines om u te helpen beslissen of u een prijsvraag mag vertrouwen met uw persoonlijke gegevens.


 • Video Van De Auteur: How to Plasti Dip Your Car - Chevy Camaro - with Scotty Kilmer

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - US Vacation Sweepstakes

  ✔ - Simon Malls - $ 1,000 shopping-spree-sweepstakes

  ✔ - Amalie Oil - NHRA Gatornationals Ultimate Tailgator Sweepstakes (Verlopen)


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!