Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Smart Lottery-lessen van de grootste Powerball-winnaars ooit


In januari 2016 steeg de Powerball-jackpot naar een recordbrekende $ 1,6 miljard. De drie winnende tickets maakten Maureen Smith, John en Lisa Robinson, en Mae en Marvin Acosta niet alleen de grootste Powerball-winnaars, maar ook de grootste loterij-jackpot-winnaars ter wereld. Vanaf juni 2018 is dit nog steeds de grootste meevaller ooit van Powerball of Megamillions.

Hier zijn zeven lessen die je kunt leren van hoe de drie Powerball-winnaars elk hun levensveranderende ervaring hebben afgehandeld, voor het geval je er een grote hit van maakt.

 • 01

  Neem je tijd en eis je prijs op

  Powerball-loterijticket

  Het eerste wat u moet doen, is de regels in uw land controleren op het claimen van uw prijs, omdat u de deadline niet wilt missen. Hoelang u uw prijs moet claimen, hangt af van het feit of u van plan bent uw prijs als vast bedrag of als lijfrente te nemen.

  Je moet ook nagaan of je staat je toestaat anoniem te blijven nadat je de prijs hebt geëist, waardoor de problemen die gepaard gaan met het worden van een loterijwinst, kleiner worden. Momenteel laten zes staten, waaronder Delaware, Kansas, Maryland, North Dakota, Ohio en South Carolina, de Powerball-winnaars anoniem blijven, terwijl andere staten manieren bieden om loterijwinnaars hun identiteit te beschermen.

  Daarna zou je in de verleiding kunnen komen om snel naar buiten te komen en de prijs zo snel mogelijk op te eisen. Er is immers geen kans dat het ticket wordt verloren of gestolen.

  Het is echter een goed idee om uw prijs niet te snel op te eisen. Je moet dingen in orde krijgen en beslissingen nemen voordat je begint.

  Twee van de drie Powerball-winnaars van januari 2016 hebben gewacht met het winnen van hun prijs. Maureen Smith wachtte ongeveer een maand terwijl Mae en Marvin Acosta langer dan zes maanden wachtten - en zeiden dat ze tijd nodig hadden om een ​​team van adviseurs samen te stellen.

  Aan de andere kant gingen John en Lisa Robinson op de Today Show voordat ze zelfs hun prijs claimden, een roekeloze zet die experts choqueerde. Hoewel het voor de Robinsons goed was, gaf John toe bang te zijn om interstate te reizen, terwijl iedereen wist dat hij een kaartje bij zich had dat miljoenen waard was.

 • 02

  Krijg een goede juridische en financiële vertegenwoordiging

  Nadat u uw opties voor het claimen van uw loterijprijs heeft geverifieerd, richt u zich op het verkrijgen van gedegen juridisch en financieel advies. Elk van de drie Powerball-winnaars van januari 2016 deed het slimme en behield juridische vertegenwoordiging voordat ze naar voren stapte.

  Wanneer u met een miljoenenprijs bezig bent, moet u een team van professionals hebben om u te helpen de beste manieren te vinden om uw inkomsten te maximaliseren en uzelf te beschermen. U hebt ten minste een advocaat, een accountant en een beleggingsadviseur nodig die bekend zijn met het omgaan met meevallers.

  Enkele van de vele uitdagingen waar de Powerball-winnaars mee te maken hadden, inclusief hun team van adviseurs, waren onder meer hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen lichtzinnige rechtszaken en schuldenaars, waar ze hun geld kunnen investeren, hoe ze moeten omgaan met geldaanvragen van zowel betrouwbare als onbetrouwbare bronnen en hoe ze liefdadigheidsdonaties instellen.

  Allereerst moet u weten wat voor soort financieel adviseur u moet gebruiken en hoe u een accountant moet interviewen. Je zult ook moeten uitzoeken welke stappen je moet nemen om een ​​goede advocaat te kiezen.

 • 03

  Lump Sum of Annuity?

  Powerball jackpot winnaars krijgen een moeilijke keuze - accepteren een kleiner bedrag als een forfaitair bedrag, of ontvangen het volledige bedrag van de jackpot verspreid over 30 jaar.

  Elke keuze heeft voor- en nadelen. Met het forfait betaalt u een groot bedrag aan belastingen tegelijk, terwijl u bij de lijfrente alleen belasting betaalt over het bedrag dat u elk jaar ontvangt.

  Het ontvangen van inkomsten per jaar maakt het moeilijker om door je hele meevaller te blazen (hoewel sommige loterijvloekslachtoffers dit wisten te doen door leningen af ​​te sluiten voor hun toekomstige inkomen). Aan de andere kant, met de juiste investering, zou uw forfaitaire som meer dividend kunnen opleveren dan uw lijfrente zou kunnen.

  In het geval van de Powerball-jackpot van januari 2016 kozen alle drie de winnaars voor de forfaitaire betaling. Maureen Smith zei dat haar leeftijd haar beslissing sterk beïnvloedde. Toen ze 70 was, wist ze niet zeker hoeveel betalingen ze zou krijgen.

  Hoewel ze jonger zijn, kwamen de Robinsons overeen. "We nemen de forfaitaire som omdat we morgen niet zeker zijn," zei John.

  Voordat u de beslissing zelf neemt, moet u uw adviseurs raadplegen om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissing neemt voor uw situatie.

 • 04

  Bescherm uw privacy, beheer uw verhaal

  Het is belangrijk (hoewel tergend hard) om je grote winst privé te houden. Hoewel het verleidelijk is om je nieuws naar de wereld te schreeuwen, zodra je hoort dat je een multi-miljonair gaat worden, word je een doelwit.

  Vertel niemand buiten een extreem kleine kring vertrouwde vrienden, familieleden en adviseurs over je Powerball jackpot overwinning.

  Maureen Smith en haar man David Kaltschmidt bleven bijvoorbeeld gewoon doorgaan met werken nadat ze hadden ontdekt dat ze fantastisch rijk zouden worden en zelfs hun volwassen kinderen niet zouden vertellen dat ze de Powerball-jackpot hadden gewonnen.

  Begin bovendien vooruit te denken over het imago dat je gaat projecteren wanneer journalisten en andere geïnteresseerde partijen je leven gaan onderzoeken. Experts suggereren dat je je sociale media-accounts scrubt - beter nog, verwijder ze allemaal.

  Denk ook na over hoe u gecontacteerd wilt worden, omdat veel mensen waarschijnlijk contact met u zoeken. Maureen Smith bijvoorbeeld, heeft contact gelegd bij haar advocatenkantoor om te reageren op alle vragen en verzoeken.

  Vergeet niet dat niet alleen Powerball-winnaars in de schijnwerpers komen te staan, net als de mensen waarover ze in het openbaar praten, dus het is een goed idee om voorzichtig te zijn met wat je zegt.

  Tijdens hun persconferentie na het claimen van de Powerball-overwinning weigerden Maureen Smith en David Kaltschmidt om verschillende persoonlijke vragen te beantwoorden, zoals wat persoonlijke betekenis had voor de nummers die ze speelden en voor details over hun kinderen.

  Ondertussen waren Marvin en Mae Acosta zo voorzichtig met hun privacy dat ze de dag voordat ze hun prijs claimden hun huis verlieten en weigerden met de pers te praten.

 • 05

  Maak geen grote veranderingen in uw leven

  Als iemand je zou vragen wat je zou doen als je eenmaal een Powerball-winnaar bent geworden, zou je kunnen zeggen "stop met mijn baan" of "koop een landhuis". Maar de experts suggereren dat je niet onmiddellijk grote stappen zet.

  Terwijl het winnen van een paar honderd miljoen dollar je het gevoel geeft dat je geen zorgen hebt in de wereld, is de realiteit anders - zoals deze loterijvloekslachtoffers je kunnen vertellen.

  Er zijn een paar goede redenen om niet meteen een grote verandering aan te brengen. In de eerste plaats hebben mensen structuur nodig in hun leven en is stoppen met werken en het totaal veranderen van wat je doet met je leven voor de meeste mensen moeilijk en schokkend.

  Dat is misschien de reden waarom John en Lisa Robinson allebei van plan waren hun baan te behouden, ondanks hun meevaller van $ 327.8 miljoen. John zei: "Je kunt niet gewoon gaan zitten en niets meer doen, hoe lang kan dat duren?"

  David Kaltschmidt zei dat hij zou stoppen met werken bij Northrup Grummond, maar dat was al in de maak. "We gaan niet feesten, we gaan nog steeds hetzelfde leven leiden," zei hij. De grote aankoop die hij van plan was, was simpelweg zijn kapotte truck vervangen.

  Powerball-winnaars moeten ook samenwerken met hun adviseurs om een ​​budget in te stellen dat ervoor zorgt dat hun geld blijft. Het is verrassend hoe snel honderden miljoenen dollars kunnen verdwijnen als uw geldgewoonten niet gezond zijn. Het is een goed idee om de loterijwinst te gebruiken als uw zaaikorrel en alleen de rente die u aan uw beleggingen besteedt, uit te geven.

 • 06

  Wees voorbereid op emotionele onrust

  Het is normaal om te denken dat Powerball-winnaars niets dan opwinding voelen na het winnen van zoveel geld. Maar het winnen van een enorme som geld heeft veel gevolgen, en niet allemaal zijn ze aangenaam.

  Maureen Smith en David Kaltschmidt zeiden dat ze tegen de persconferentie en de bijbehorende publiciteit vreesden. David zei dat hij in de maand 10 pond was kwijtgeraakt sinds ze erachter kwamen dat ze winnaars waren, terwijl Maureen zei dat ze niet langer op een rustige plek was en bang was dat ze haar minder vriendelijk zou maken vanwege alle zorgen.

  Ondertussen zeiden John en Lisa Robinson dat ze slapeloos waren geweest nadat ze zich realiseerden dat ze winnaars waren. 'Er komt meer stress bij dat ticket,' zei Lisa.

  Na het claimen van hun prijs bleef het moeilijk voor de Robinsons. Ze waren het doelwit van een lichtzinnige rechtszaak door een misdadiger die duizenden mensen heeft opgeroepen in de hoop een deel van hun geld te krijgen en hun namen werden gebruikt in een wijdverspreide Facebook-phishing-zwendel.

  Bovendien moeten Powerball-winnaars zich zorgen maken over mensen die vriendschap sluiten voor hun geld, worden opgejaagd door liefdadigheidsinstellingen en mensen met sobverhalen en de enorme verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het hebben van zoveel geld.

 • 07

  Snel kiezen of kies je eigen? Hoe Powerball-winnaars kiesnummers kiezen.

  Veel loterijspelers willen weten of ze hun eigen nummers moeten kiezen of de snelkeuzelijst moeten gebruiken om een ​​computer willekeurig hun nummers te laten kiezen.

  Technisch gezien moeten de kansen om te winnen gelijk zijn, ongeacht welke methode je kiest.

  De drie winnaars van de Powerball jackpot 2016 bewijzen dat. Twee van de winnaars gebruikten de quick pick-methode, terwijl de derde, Maureen Smith, dezelfde nummers speelde die ze al ongeveer 30 jaar speelt.

  Omdat beide manieren geen betere kans hebben om de loterij te winnen, kies je welke methode leuker voor je is.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - TV Guide Magazine - Streamit! Weggeven

  ✔ - 7 Eenvoudige tips om u te helpen winnen van receptwedstrijden

  ✔ - DIY - Ultimate Retreat Giveaway (verlopen)


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!