Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

7 Moeilijke dingen om te doen voordat u een zakelijk partnerschap begint


U hebt een persoon gevonden waarvan u denkt dat deze een goede zakenpartner zou zijn. U hebt alle juiste vragen gesteld en denkt dat deze persoon uw verbintenis met het partnerschap deelt.

Maar voordat u een partnerschap met deze persoon begint, zijn er enkele echt moeilijke dingen die u moet doen, als u wilt dat de samenwerking slaagt. Je hebt de medewerking nodig van de persoon die je als partner wilt, maar als de potentiële partner uit balans raakt, wil je misschien vragen waarom en heroverweeg je de aanbieding.

Fase 1: Voordat u een definitieve toezegging doet aan deze partner

Zelfs als deze potentiële partner al sinds het vierde leerjaar je beste vriend is, weet je misschien niet alles wat je moet weten om je bedrijf te riskeren voor deze persoonlijke relatie.

Het onderliggende principe voor deze taken is om te kijken naar uw potentiële zakelijke partners zoals een potentiële werknemer of leningaanvrager en om de benodigde informatie te verkrijgen om er zeker van te zijn dat deze persoon is wie hij of zij beweert te zijn - voordat je samen zaken gaat doen.

1. Doe een tegoedbon

Yep. U moet de financiële situatie van de persoon kennen en zijn of haar potentieel om uw bedrijf schade te berokkenen. (Ik zei dat deze zwaar waren, weet je nog?) Om dit te doen, kun je als potentiële werkgever een kredietcontrole doen. Of, als de persoon wil voorkomen dat er een vraag over het rapport komt, kan hij of zij een gratis kredietrapport krijgen en dit met u delen.

Als de potentiële partner op dit moment zaken doet, moet u ook een zakelijk kredietrapport ontvangen.

U wilt naar het kredietrapport kijken alsof u geldschieter bent - zou u geld lenen aan deze persoon? Uw partnerschap kan worden verzonken voordat het begint als een van de partners een slechte kredietwaardigheid heeft.

2. Controleer de referenties

Vraag een korte lijst met mensen die referenties voor uw potentiële partner kunnen verstrekken, bel ze vervolgens en praat met ze. U zoekt naar minder-dan-stellaire rapporten van deze mensen, of iets dat later een probleem zou kunnen zijn, zoals kwade gevoelens na een eerder mislukt bedrijf.

3. Kijk naar de online aanwezigheid van de persoon.

Kijk naar zowel de persoonlijke als zakelijke websites. Bekijk de interacties van de persoon op sociale media, zowel zakelijk als persoonlijk... Is er iets dubieus of iets dat je ongemakkelijk maakt? Is er iets dat u niet wilt dat klanten of klanten zien?

4. Overweeg om een ​​persoonlijkheidstest te vragen.

Eigenlijk willen jullie allebei deze test doen. Er zijn verschillende soorten pre-employment tests die geschikt zijn voor uw doel, inclusief persoonlijkheidstests zoals de Meyers-Briggs Type Indicator, die u zowel waardevolle informatie kunnen geven over hoe uw persoonlijkheden bij elkaar passen en hoe goed u in staat zult zijn om samen te werken.

Fase 2: nadat u een definitieve toezegging hebt gedaan aan deze partner

Jij en je zakenpartner hebben besloten om door te gaan met de samenwerking. Maar voordat u uw partnerschap legaal registreert, hebt u 3 documenten die u moet voorbereiden en ondertekenen.

Voor al deze documenten en voor de juridische stappen bij het vormen van het partnerschap hebt u de hulp van een advocaat nodig. Het vormen van een partnerschap is geen doe-het-zelf-situatie.

5. Bepaal uw organisatiestructuur van uw partnerschap

Hiervoor moet u een organigram en functieomschrijvingen opstellen en goedkeuren. Ja, ik weet dat dit twee documenten zijn, maar het maakt allemaal deel uit van dezelfde taak. De structuur van de organisatie bepalen en afspreken wie wat doet die cruciaal is voor het succes van een zakelijk partnerschap. Deze documenten zullen meningsverschillen en misverstanden vermijden.

6. Schrijf een partnerschapsovereenkomst

In een partnerschapsovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd dat u akkoord gaat met alle 'wat als'-vragen die in het partnerschap aan de orde zullen komen, inclusief wie wat krijgt. U moet beiden ook een niet-concurrentiebeding, een geheimhoudingsovereenkomst en een overeenkomst voor niet-werving ondertekenen of deze in de partnerschapsovereenkomst folden.

7. Maak een exit-strategie.

Maak tot slot een overeenkomst die specifiek beschrijft wat er gebeurt als de samenwerking moet worden ontbonden of gewijzigd als gevolg van veranderingen in de levenssituatie van een van de partners. Soms wordt het een koop-verkoopovereenkomst genoemd, een exitstrategie geeft je iets om te werken binnen een mogelijk moeilijke situatie, zoals de dood van een partner.

Zaken doen met een partner is vergelijkbaar met het kopen van een bedrijf: u moet uw due diligence doen om problemen en financieel verlies later te voorkomen.

De informatie in dit artikel en op deze site is niet bedoeld als fiscaal of juridisch advies, maar is bedoeld als algemeen van aard. Raadpleeg een advocaat en een belastingprofessional voordat u een zakenrelatie aangaat.


Video Van De Auteur: Sporten gaat zo lekker! - Vlog #118 // OPTIMAVITA

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u een IRS-belastingcontrole van uw bedrijf overleeft

✔ - Inhouding van loonheffingen - loon voor bronheffing

✔ - Hoe Generation Gaps van invloed zijn op uw Small Business


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!