Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De 8 beste Crowdfunding-sites die in 2019 kunnen worden gebruikt


We doen er alles aan om de beste producten te onderzoeken, testen en aanbevelen. We kunnen commissies ontvangen van aankopen gedaan na het bezoeken van links binnen onze inhoud. Meer informatie over onze review proces.

Zelfs als je het begrip crowdfunding nog nooit hebt gehoord, ben je er waarschijnlijk een voorbeeld van tegengekomen op sociale media. Crowdfunding verwijst eenvoudigweg naar het idee om fondsen te werven voor een project of via een grote groep mensen online te veroorzaken. Individuen of kleine bedrijven kunnen hiervan profiteren om vroegtijdige ondersteuning voor hun ideeën te krijgen.

Er zijn doorgaans drie soorten crowdfunding: beloning crowdfunding, crowdfunding van schulden en equity crowdfunding. Met reward crowdfunding verhoog je je geld door supporters te bereiken, die een klein geschenk of productvoorbeeld krijgen als ze een bepaald bedrag beloven. Wat betreft debt crowdfunding, ontvangt u een lening en betaalt u deze binnen een bepaald tijdsbestek. Sommigen geven er de voorkeur aan boven een banklening omdat het veel sneller kan. En last but not least, equity crowdfunding betekent dat je een deel van het bedrijfseigendom geeft aan de mensen die je geld verschaffen.

Als u op zoek bent naar een site om fondsen te werven, wilt u zowel de kosten controleren als controleren of het om een ​​alles of niets-site gaat. Veel platforms nemen verwerkingskosten van elke bijdragende transactie, evenals een klein percentage van uw totale inkomsten, terwijl een paar sites een alles of niets-model gebruiken, wat betekent dat u alleen uw geld krijgt als u uw beoogde doel bereikt. Hieronder nemen we enkele van de beste crowdfunding-sites van internet door.

 • 01

  Beste algemeen: Kickstarter

  Kickstarter

  Met dank aan Kickstarter

  Kickstarter is een van de grootste namen als het gaat om crowdfunding, bekend om het helpen van techneuten en creatieve ondernemers om hun projecten te financieren voordat ze een lening krijgen of geld inzamelen voor durfkapitaal. Het bedrijf heeft meer dan $ 4 miljard opgehaald met meer dan 155.000 projecten die sinds de start in 2009 zijn gefinancierd. Potentiële financiers kunnen een aantal branches doorbladeren, van kunst en film tot uitgeverijen.

  Het is ook eenvoudig te gebruiken aan de zijde fondsenwerving - begin met het instellen van je doel en vervolgens een periode om het af te maken. Ter info: voordat uw campagne kan worden gestart, moet u worden goedgekeurd door Kickstarter. Voor elk geldbedrag dat u per persoon verdient, stelt u een klein geschenk of een persoonlijke ervaring voor uw donor.

  Kickstarter is een alles of niets-platform, wat betekent dat u uw geld niet ontvangt tenzij u uw campagne voltooit. Het betekent ook dat de creditcard van de financier niet wordt belast, tenzij u aan uw campagnedoel voldoet. De vergoeding bedraagt ​​5% bovenop verwerkingskosten (3- tot 5-procent) per transactie. Als u genoeg geld inzamelt, is er een wachtperiode van 14 dagen voor fondsen.

 • 02

  Tweede plaats, beste overall: Indiegogo

  Indiegogo

  Met dank aan Indiegogo

  Indiegogo-gebruikers maken meestal campagnes voor technologische innovaties, creatieve werken en gemeenschapsprojecten. Het crowdfundingplatform werkt op dezelfde manier als Kickstarter, behalve dat het een exclusief alles of niets-fondsenwervend model heeft.

  Gebruikers kiezen tussen twee opties: vaste en flexibele financiering. Vast is het beste voor fondsenwervers waarbij uw project een bepaald bedrag nodig heeft, terwijl flexibel goed is voor campagnes waar u van elke financiering profiteert. Met flexibele financiering krijgt u uw geld, ongeacht of u aan uw doel voldoet; met vaste financiering worden alle fondsen teruggegeven aan uw donoren als u het campagnedoel niet bereikt. Er zijn echter geen vaste financieringskosten voor campagnevoerders die hun doel niet halen, in plaats van 5 procent voor flexibele fondsen en vaste fondsen die hun doelen wel halen. Er zijn ook verwerkingskosten van 3 en 30 cent per transactie. Het minimumdoel voor beide soorten fondsenwerving is $ 500.

 • 03

  Beste voor non-profitorganisaties: goede doelen

  Oorzaken

  Met dank aan de goede doelen

  Oorzaken is 's werelds grootste online campagne platform gericht op sociale, politieke en culturele kwesties. Het kenmerkt zichzelf als een sociaal netwerk voor mensen die sneller en effectiever het verschil willen maken. Het heeft 186 miljoen gebruikers in 156 verschillende landen. De site is geweldig voor non-profitorganisaties die een donorgemeenschap willen opbouwen zonder al te veel geld en middelen te besteden aan netwerken. Omdat het advertenties draait, is Oorzaken gratis voor gebruikers.

  Op uw crowdfunding-pagina kunt u donaties en toezeggingen verzamelen, bewustzijn creëren en relevante media delen met potentiële donoren. Contributions is niet alleen fondsenwerving, maar ook een platform voor sociale netwerken waarmee je mensen met dezelfde interesses kunt vinden terwijl je kijkt in categorieën zoals dieren, mensenrechten en het milieu. Het biedt ook een platform voor het maken van petities voor advocacy. Het is niet exclusief voor geregistreerde non-profitorganisaties. Individuen kunnen ook toegang krijgen tot en geld inzamelen op het platform voor programma's en ideeën waar ze om geven.

 • 04

  Beste voor risicokapitaal: RocketHub

  RocketHub

  Met dank aan RocketHub

  Rockethub is voor ondernemers die op zoek zijn naar durfkapitaal voor hun project op het gebied van kunst, bedrijfsleven, wetenschap of sociaal welzijn. Het heeft een ELEQUITY Financieringsruimte, waar je je idee kunt pitchen en interesse kunt opwekken bij donoren. In deze ruimte kunt u ook specifieke feedback ontvangen over het uitvoeren van een succesvolle campagne. Bovendien helpt het lid zijn van Rockethub om contact te leggen met financiers en andere startups, en om reclame te maken voor uw bedrijf. De crowdfunding-site heeft aanbevelingen ontvangen van grote namen zoals Bill Clinton en Bill Gates en heeft ook samengewerkt met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Hier zijn wat logistiek: Rockethub verzamelt 4 procent van volledig gefinancierde campagnes en 4 procent per transactie. De crowdfunding-site heeft niet alles of niets, dus u kunt uw geld behouden, zelfs als u uw doel voor fondsenwerving niet haalt. Dat gezegd hebbende, verzamelt het een steile 8 procent van onvolledige campagnes.

 • 05

  Beste voor makers: Patreon

  Patreon

  Met dank aan Patreon

  Patreon is populair bij digitale creatievelingen, zoals YouTubers, podcasters en bloggers. In tegenstelling tot het verzamelen van eenmalige campagnedonaties, heeft u een abonnementsmodel waarbij klanten regelmatig een bepaald bedrag per maand of per creatie bijdragen. De site biedt artiesten de mogelijkheid om relaties aan te gaan met hun fans, en videomakers kunnen zelfs exclusieve content aan hun Patreon-abonnees leveren als een stimulans om ze verder te financieren. Het volstaat te zeggen dat deze service het beste werkt als u regelmatig werk op uw persoonlijke platform deelt. Anders hebben pledgers de mogelijkheid om hun abonnement te annuleren als videomakers geen inhoud produceren.

  Patreon incasseert een vergoeding van 2,9 procent en 35 cent van elke toezegging. De site heeft twee miljoen actieve klanten en meer dan 100.000 actieve videomakers. Hoewel zijn service niche lijkt, is Patreon eigenlijk de vijfde grootste crowdfunding-site achter GoFundMe, Kickstarter, Indiegogo en TeeSpring.

  Een nadeel van Patreon is dat het videomakers niet zo veel op de markt brengt als sites als Indiegogo of Kickstarter, die volledige verticals en pagina's op hun projecten hebben voor potentiële donoren om te bladeren.

 • 06

  Beste voor persoonlijke fondsenwerving: GoFundMe

  GoFundMe

  Met dank aan GoFundMe

  Je hebt waarschijnlijk wel eens een handvol GoFundMe-fondsenwervers gezien op sociale media voor noodsituaties en goede doelen, maar bedrijven kunnen het ook gebruiken. De crowdfunding-site verzamelt een verwerkingsvergoeding van 2,9 procent en 30 cent voor elke donatie. Omdat het geen allesomvattende fondsenwervingssite is, bewaar je alles wat je verhoogt. Bovendien zijn er geen persoonlijke financieringskosten voor campagnes voor mensen die zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

  GoFundMe heeft vele succesvolle campagnes gehad, waaronder het Las Vegas Victims Fund ($ 11,8 miljoen) en het Time's Up Legal Defense Fund ($ 22 miljoen). Deze site is een goede optie als je geldinzameling naar een op diensten gebaseerde oorzaak gaat, zoals medische behoeften of noodhulp. Er zijn echter enkele kanttekeningen: Conventionele startups brengen mogelijk niet zoveel kapitaal op GoFundMe, en het is belangrijk om er rekening mee te houden dat slechts één op de tien campagnes ooit volledig op de site wordt gefinancierd.

 • 07

  Beste voor Equity Crowdfunding: CircleUp

  CircleUp

  Met dank aan CircleUp

  Als u een consumentenmerk bouwt, is het de moeite waard om naar CircleUp te kijken, wat heeft bijgedragen aan $ 260 miljoen dollar voor 196 startups. Het biedt zowel eigen vermogen als kredietfinanciering. Het biedt een platform om te netwerken met experts, retailers en ondernemers. U kunt ook contact leggen met geaccrediteerde beleggers, die een nettowaarde van minstens $ 1 miljoen hebben en een jaarlijks inkomen van ten minste $ 200.000. Andere voordelen zijn toegang tot speciale kredietlijnen en marktinzichten met behulp van Helio, de eigen machinegebaseerde leertechnologie van CircleUp voor het maken van bedrijfsstrategieën.

  Het bedrijf is het beste voor ondernemers die op zoek zijn naar schaalvoordelen in plaats van hun ideeën te ontwikkelen. Het selectieproces is redelijk concurrerend en u moet ook een opbrengst van ten minste $ 1 miljoen hebben om op hun site te worden vermeld.

 • 08

  Beste voor zakelijke leningen: LendingClub

  LendingClub

  Met dank aan LendingClub

  Lending Club is een crowdfunding-site die tot $ 40.000 biedt voor persoonlijke leningen en tot $ 300.000 voor zakelijke leningen. Het is een vorm van debt crowdfunding die meestal gemakkelijk te kwalificeren is en vaak sneller is dan via een reguliere bank. In tegenstelling tot de meeste equity crowdfunding, zijn er geen zaken nodig zoals zakelijke bezoeken of plannen en projecten.

  Met Lending Club krijgt u uw lening met een looptijd van 1 tot 5 jaar. De rentetarieven kunnen hoog zijn, afhankelijk van uw credit score - de totale geannualiseerde rente varieert meestal van 9,17 tot 35,71 procent. LendingClub vereist ten minste één jaar zaken, $ 50.000 aan jaarlijkse verkoop, geen recente faillissementen of belastinglatenties en bezit van ten minste 20 procent van het bedrijf. Met andere woorden, u zou een goede financiële gezondheid moeten hebben.

 • Ons proces

  Onze schrijvers hebben uitgegeven 3 uren onderzoek naar de populairste crowdfunding-sites op de markt. Alvorens hun definitieve aanbevelingen te doen, overwogen zij 20 verschillende sites, lees meer dan 40 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief) en getest 2 van de sites zelf. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

  Video Van De Auteur: Top 5 Crowdfunding Platforms of 2018

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Bedrijfsbelastingen zijn niet toegestaan ​​door IRS

  ✔ - Wat kan ik doen als een klant niet wil betalen?

  ✔ - Behandel dubbele boekhouding bij verkopen op krediet


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!