Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De 8 beste Microsoft Office-alternatieven die u in 2019 kunt kopen

Van Mac-vriendelijke pagina's tot portemonnee-vriendelijk Google Docs


Microsoft Office is de oude leider in software voor kantoorproductiviteit. Als u op zoek bent naar een alternatief vanwege kosten, prestaties of alleen maar een afkeer van Microsoft-producten, heeft u veel alternatieven beschikbaar. Niet alle kantoorsuites zijn gelijk gemaakt, dus hebben we meer dan een dozijn concurrenten doorzocht om het beste Microsoft Office-alternatief voor uw behoeften te vinden. Volg mee voor meer informatie.

 • 01

  Beste algemeen: Google / G Suite

  Google Drive

  Met dank aan Google

  Het beste Microsoft Office-alternatief is de suite met kantoorhulpmiddelen van Google. Bekend als G Suite voor zakelijke gebruikers en gratis beschikbaar voor consumenten, komt de combinatie van Google Documenten, Google Spreadsheets, Google Presentaties en Google Formulieren samen in de online opslagoplossing Google Drive als een eersteklas productiviteitsaanbod.

  Deze gratis apps worden geïntegreerd met een gratis Google Drive-account, dat ook wordt geïntegreerd met een gratis Gmail-account. Het werkt prima op Windows, Mac, Linux en elke andere computer met een moderne webbrowser. U kunt eenvoudig samenwerken en delen zonder iets te downloaden, ontbrekende functies toevoegen met plugin-integraties en werken met bestanden uit verschillende indelingen, waaronder Microsoft Office-bestanden.

  Het grootste nadeel is offline gebruik. Hoewel Google offline versies aanbiedt via plug-ins met de Chrome-browser, zijn deze niet altijd consistent of betrouwbaar. Maar als u een verbinding heeft, zult u blij zijn te weten dat het ook goed werkt op Android-apparaten met native apps voor het mobiele besturingssysteem van Google.

  Voor zakelijke gebruikers begint G Suite bij $ 5 per gebruiker per maand. Voor niet-zakelijke gebruikers kunt u alles doen met een gratis Google-account. U hoeft niet te betalen, tenzij u meer opslagruimte nodig heeft in uw online Google Drive. Hoewel het niet echt alles doet waar gebruikers naar op zoek zijn in programma's als Excel, en er is geen alternatief voor toegang tot het databaseprogramma, er is veel meer te zien als niet leuk en de prijs klopt.

 • 02

  Beste voor Mac: Apple Office Suite / iWork

  Met dank aan Apple App Store

  Als u een Mac bezit, krijgt u een kantoorpakket bij uw aankoop. Hoewel ze niet zo populair zijn als de Microsoft- en Google-suites, zijn Pages, Numbers en Keynote ideaal voor incidenteel gebruik en individuele behoeften, vooral als je je verankert in het ecosysteem van Apple, inclusief iCloud en apparaten zoals de iPad.

  Apple biedt ook een webversie die compatibel is met de nieuwste versies van Safari, Chrome en Internet Explorer die volledig met iCloud worden geïntegreerd. Net als anderen in deze lijst, werkt het met zijn eigen bestandsindelingen en kan het eenvoudig bestanden importeren en exporteren in de populaire Microsoft Office-indelingen like.docx,.xlsx en.pptx. Mac-gebruikers hoeven niet te betalen; de enige kosten zijn voor extra iCloud-opslagruimte als u geen ruimte meer heeft en uw bestanden daar wilt opslaan.

  Het enige echte grote nadeel is dat het niet veel wordt gebruikt, dus ondersteuning en online tutorials zijn veel minder. U kunt ook boze collega's tegenkomen als u een Keynote-bestand verzendt wanneer ze PowerPowerpoint verwachten, omdat compatibiliteit niet altijd even goed is tussen indelingen, met name als het gaat om zaken als lettertypen, lay-outs en afbeeldingsafmetingen. Maar als u iets wilt dat "gewoon werkt" en u een toegewijde Mac-gebruiker bent, moet u alles vinden wat u nodig hebt met iWork.

 • 03

  Beste gratis software: Apache Open Office

  Met dank aan Apache

  Als uw primaire klacht over Office de kosten zijn, moet u Open Office overwegen. Hoewel deze open source software niet zo volledig is en ook niet zo mooi gepolijst als de apps van Microsoft, kun je niet verslaan.

  Als een open source softwaresuite komen nieuwe functies meestal van ontwikkelaars van vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van het programma voor het gebruik van de brede community. Maar met de apps van Google die voor dezelfde prijs als een aantrekkelijk alternatief werken, worstelt het om de concurrentie van de legioenen professionele ontwikkelaars bij Microsoft en Google bij te houden. Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is om te overwegen. Schrijver, Calc, Impress, Draw, Base en Math zijn uitstekende hulpmiddelen die regelmatig worden ondersteund.

 • 04

  Beste door reclame ondersteunde gratis software: WPS Office

  Met dank aan WPS

  Met zoveel gratis alternatieven voor Microsoft Office, is het geen wonder dat u door uw opties bladert. WPS is een andere software met versies voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Deze kantoorsuite is gratis, maar wordt ondersteund door advertenties. U kunt $ 30 per jaar betalen om de advertenties te verwijderen.

  Deze suite is afkomstig van Kingsoft, een in China gevestigde ontwikkelaar. Toepassingen zijn onder andere WPS Writers, WPS Spreadsheet en WPS Presentation. WPS Office wordt over het algemeen goed beoordeeld. Het heeft aanpasbare interfaces, zodat u kunt beslissen welke menustijl u het leukst vindt. Het ondersteunt ook het bewerken van tabbladen, net als bij een webbrowser. Het heeft ook een geïntegreerde cloud met 1 GB opslagruimte inbegrepen. Het is een lichte en snelle app om te gebruiken. Het is geweldig dat u het een gratis testrun kunt geven en later kunt beslissen of het geld het waard is om vrij van advertenties te gaan.

 • 05

  Beste voor het delen van tekstbestanden: Dropbox-papier

  Met dank aan Dropbox

  Dropbox staat niet bekend om zijn kantoorprogramma's, maar dit bestandsdelingsplatform biedt een competitieve toepassing die uitsluitend is toegespitst op tekstverwerking. Dropbox Paper is nauw geïntegreerd in Dropbox, wat het delen van bestanden een fluitje van een cent maakt.

  Met Dropbox Paper kunnen meerdere gelijktijdige bijdragers werken, kunt u bestanden exporteren in de bestandsindelingen popular.docx en.pdf. Een bestand toevoegen is net zo eenvoudig als het naar je Dropbox-map slepen of het in een actief Dropbox-venster laten vallen.

  Dropbox Paper biedt u een eenvoudige gebruikersinterface die gebruiksvriendelijk is, maar die Word-veteranen niet kennen. Het is gratis als je een Dropbox-account hebt. Dropbox-accounts zijn gratis voor personen tot 2 GB opslagruimte. Zakelijke gebruikers en mensen met grotere opslagbehoeften moeten een maandelijks of jaarlijks abonnement betalen vanaf $ 8,25 per maand voor individuele gebruikers.

 • 06

  Beste gebruiksgemak: FreeOffice

  Met dank aan FreeOffice

  FreeOffice biedt een relatief eenvoudige overgang van de Microsoft-versie, omdat het lijkt en lijkt op Microsoft Office. Zoals de naam al aangeeft, is het gratis. Het werkt op Windows-, Mac- en Linux-pc's en is afkomstig van ontwikkelaar SoftMaker.

  Kern-apps in FreeOffice 2018 zijn onder andere TextMaker, PlanMaker en Presentaties, die respectievelijk Word, Excel en PowerPoint vervangen. U kunt kiezen voor klassieke Windows-stijlmenu's of de modernere lintweergave.

  FreeOffice is ook beschikbaar voor Android. Als u een Android-tablet heeft, kunt u de bijgewerkte (nog steeds gratis) SoftMaker Office HD downloaden. Voor sommige functies van die versie is een in-app-aankoop vereist om te ontgrendelen. Als u deze suite gebruikt en een Windows-gebruiker bent, kunt u ook genieten van de gratis FlexiPDF Basic, een goede aanvulling die u veel van de functies van Adobe's PDF-editor geeft.

 • 07

  Beste lichtgewicht: LibreOffice

  Met dank aan LibreOffice

  LibreOffice is een ander gratis en open source office-pakket dat werkt met alle Microsoft Office-bestandsindelingen. Het is gebaseerd op OpenOffice, hierboven besproken, en vertrok met zijn eigen vork in 2010. Ondersteund door The Document Foundation, moedigt deze app gebruikers ook aan mee te doen en te helpen verbeteren en nieuwe functies toe te voegen.

  LibreOffice is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-computers en biedt een mobiele versie voor Android. Het wordt actief ondersteund met kleine versies en updates die ongeveer op maandelijkse basis verschijnen.

  Hoewel het geen klap reviews krijgt, heeft het een zeer sterke en toegewijde gebruikersgroep die enthousiast zijn over de Writer, Calc en Impress-applicaties. Het heeft een flexibele interface die veel op Office lijkt, maar geen geïntegreerde cloudopslag- of samenwerkingstools.

 • 08

  Beste online alter-ego: Office 365 online

  Met dank aan Office

  Als u op zoek bent naar een alternatief voor Microsoft Office, bent u mogelijk niet geïnteresseerd in een andere versie van Microsoft Office-programma's. Met al dit gepraat over cloud-gebaseerde kantoorsuites is het echter belangrijk om de online kantoorversie van Microsoft, bekend als Office 365, te beschouwen.

  Office 365 geeft u een browsergebaseerde versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Het abonnement geeft je ook mobiele versies van dezelfde apps op Android-, iOS- en Windows-telefoons. Dit is allemaal inbegrepen in het Office 365 Business Essential-abonnement van $ 5 per gebruiker per maand. Dit abonnement bevat ook 1 TB aan OneDrive-opslag. Het premium abonnement van $ 12,50 per gebruiker per maand omvat de desktopversies die u probeert te vermijden, evenals andere functies. Grotere bedrijven willen mogelijk de volledige beveiligingsfuncties die zijn inbegrepen in het Microsoft 365 Business-abonnement van $ 20,00 per gebruiker per maand.

 • Ons proces

  Onze schrijvers hebben uitgegeven 5 uren onderzoek naar de populairste Microsoft Office-alternatieven op de markt. Alvorens hun definitieve aanbevelingen te doen, overwogen zij 15 verschillende producten in het algemeen, read-over 35 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief) en getest 6 van de software zelf. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

  Video Van De Auteur: Any.DO Task + Calendar Manager: Revisited

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Verbluffende manieren om uw bedrijf te laten opstarten

  ✔ - Wat is een DBA - Fictieve naam?

  ✔ - OASDI verklaard voor werkgevers en eigenaren van kleine ondernemingen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!