Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

8 Effectieve manieren om oplichters te stoppen door ze aan autoriteiten te melden


Het besef dat je wordt opgelicht, is een beangstigend gevoel. Of je nu geld hebt verloren of de zwendel hebt weten te omzeilen, je voelt je misschien onrustig, boos of beschaamd. Bovendien kun je kwetsbaarder zijn om opnieuw te worden getarget. Zodra oplichters doelen identificeren, proberen ze ze vaak opnieuw te misleiden. Dus wat doe je? Rapportage van sweepstakes oplichters en identiteitsdieven aan de autoriteiten is uw eerste stap om ze af te sluiten.

Hier zijn acht betrouwbare plaatsen waar je terecht kunt voor hulp. Als je geld hebt verloren door fraude met sweepstakes, is het misschien moeilijk om het te herstellen. Als iemand echter uw geld terugkrijgt, zijn het deze agentschappen. Bovendien kan het maken van een rapport u helpen verdere verliezen te voorkomen.

Waarom Sweepstakes Scams rapporteren?

Het kennen van de waarschuwingssignalen van sweepstakes scams kan je beschermen tegen oplichters die niets liever willen dan je van je geld te scheiden. Maar oplichters ontwikkelen altijd nieuwe manieren om het vertrouwen van mensen opnieuw te gebruiken. Wetende dat dit soort tactieken die oplichters op dit moment gebruiken, helpt de autoriteiten effectief tegen hen te handelen. En het verspreiden van het woord kan potentiële slachtoffers helpen precies te weten waar ze op moeten letten.

Plus, moeten oplichters niet betalen voor hun misdaden? Rustig blijven helpt oplichters wegkomen met diefstal van geld, identiteiten en meer.

Als u het slachtoffer of slachtoffer bent van sweepstakes-fraude, kan het melden van de zwendel aan de juiste autoriteiten helpen de criminelen te vangen voordat ze een ander onschuldig slachtoffer kunnen aanvallen. Hier zijn enkele van de officiële instanties die werken om oplichting tegen sweepstakes te stoppen en hoe ze contact met hen kunnen opnemen:

 • 01

  De postdienst van de Verenigde Staten

  USPS Mail Carrier levert pakketten af

  Als u een staatsburger bent van de Verenigde Staten en u een oplichtingsbrief per post hebt ontvangen, of als u inwoner bent van een ander land dat een frauduleuze brief of een nepcheck heeft ontvangen die afkomstig is uit de VS, kunt u de melding oplichting naar de postdienst van de Verenigde Staten.

  U kunt uw zwendelrapport starten door dit klachtenformulier voor e-mailfraude te downloaden en terug te sturen. U kunt ook online e-mailfraude, telefonisch of persoonlijk melden. Ga naar de website van de USPS-klantenservice voor hulp bij het vinden van iemand om rechtstreeks met hem of haar te praten voor meer informatie.

 • 02

  Het Internet Crime Complaint Center (IC3)

  Internet Crime Complaint Center (IC3) -logo

  Als je sweepstakes-scam online werd gepleegd, via een e-mail of een website, kun je dit melden bij het Internet Crime Complaint Center (IC3). De IC3 is een website van verschillende instanties, gerund door het National White Collar Crime Centre en de FBI, en ze hebben een online formulier dat rapportage snel en pijnloos maakt. Zodra u uw rapport hebt gemaakt, zal de IC3 het verwerken en naar de juiste juridische organisatie leiden.

  U kunt alleen een klacht indienen bij IC3 als het slachtoffer of de oplichter zich in de Verenigde Staten bevindt.

 • 03

  De Federal Trade Commission

  FTC zegel

  De Federal Trade Commission verzamelt informatie over actuele zwendelpraktijken en fraude en stuurt deze door naar wetshandhavingsfunctionarissen. U kunt dit formulier gebruiken om ongewenste telemarketingcontacten, sweepstakes scam-telefoontjes, spam en soortgelijke problemen te melden. Hun website kan ook helpen bij het melden van identiteitsdiefstal, het aanvragen van restituties voor ongeautoriseerde aankopen en meer.

 • 04

  Uw procureur-generaal

  Het glimlachen van het dossier van de advocaatholding in rechtszaal

  De bureaus voor consumentenbescherming van de procureur-generaal van uw staat zijn bevoegd om zwendelclaims op te sporen en te onderzoeken. Ze kunnen je misschien ook helpen als je geen beloofde prijs ontvangt of als je denkt dat een wedstrijd valsspeelt met de selectie van de winnaar.

  Als je ten prooi bent gevallen aan oplichterij, is het een goed idee om het kantoor van je procureur-generaal te bellen om te zien welke diensten ze kunnen aanbieden om te helpen.

 • 05

  Roep uw lokale media op

  Newswoman zit aan Bureau

  Als er sprake is van oplichterij in uw regio, is uw lokale media een bron die u aan uw zijde wilt hebben. Lokale kranten of nieuwszenders kunnen je misschien helpen je oplichters te achtervolgen, restitutie te ontvangen of op zijn minst anderen te waarschuwen zodat ze ook geen slachtoffers worden.

  Sommige nieuwszenders hebben zelfs toegewijde voorstanders van consumenten, zoals ABC 15 in Let Joe Know in Arizona. Bel of google uw lokale nieuwszenders om te zien welke soorten services beschikbaar zijn in uw regio.

 • 06

  Phonebusters

  Foto van een Canadese vlag tegen een blauwe hemel, ter illustratie About.com's Canadian Sweepstakes List.

  Als uw zwendel gepaard gaat met een Canadees bedrijf of als u een Canadees staatsburger bent, kunt u de oplichters bij Phonebusters melden op hun website voor het online melden van economische criminaliteit. Phonebusters onderzoekt actief fraude met sweepstakes en is een goede bron van informatie over de huidige oplichtingspraktijken die plaatsvinden in Canada en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een van hen.

 • 07

  Dien een politieverslag in

  Jonge politieagente en jonge politieagent in bureau, portret

  Als u een rapport indient bij uw lokale politie, kunt u de informatie krijgen die u nodig hebt om verloren geld terug te vorderen. Als u slachtoffer bent van identiteitsdiefstal, kan een politierapport u ook helpen af ​​te zien van de verantwoordelijkheid voor kosten die u niet hebt gemaakt.

  De politie kan u helpen contact op te nemen met andere autoriteiten die soortgelijke misdaden onderzoeken.

  U kunt persoonlijk of per telefoon een melding doen. Gebruik uw lokale telefoongids om een ​​niet-alarmnummer te vinden om te bellen om uw zwendel te melden.

 • 08

  Publishers Clearing House's Abuse Team

  Onderneemster die hoofdtelefoon in bureau draagt

  De goede naam van Clearing House voor uitgevers wordt vaak misbruikt in scams op sweepstakes. PCH werkt nauw samen met juridische autoriteiten om oplichting te voorkomen die claimt afkomstig te zijn van Publishers Clearing House, en het melden van de zwendel aan hen helpt hen om effectievere actie te ondernemen.

  Vanzelfsprekend wil je geen legitieme prijswinnaars melden. Als je niet zeker weet of je een scam of een legitieme prijsmelding hebt ontvangen, lees je 'Did I Really Win from PCH'?

  Als je een e-mail, een bulkbrief of een telefoontje hebt ontvangen waarin staat dat je hebt gewonnen van PCH, kun je een melding sturen naar [email protected] of een van deze andere manieren gebruiken om contact op te nemen met PCH.

 • Samen kunnen we sweepstakes scams stoppen

  Een paar minuten van je tijd nemen om een ​​zwendel te melden, een poging tot identiteitsdiefstal of andere cybercriminaliteit kan de autoriteiten helpen criminaliteit op te sporen, potentiële slachtoffers te beschermen en criminelen te arresteren. De mensen die oplichterij en fraude plegen, zijn moeilijk vast te pinnen en uw melding is misschien precies wat de autoriteiten nodig hebben om een ​​arrestatie te plegen.


  Video Van De Auteur: How to spot a liar | Pamela Meyer

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Wat u moet weten over Sweepstakes Entry Frequency

  ✔ - Voer Sweepstakes in zonder uw thuistelefoonnummer

  ✔ - Sweet Baby Ray's - Double Down Vegas Sweepstakes


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!