Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

8 Manieren om erosie op bouwplaatsen te beheersen


Erosiebestrijding is een van de grootste zorgen voor veel grote bouwprojecten. Meerdere factoren kunnen erosie veroorzaken en elke situatie vereist specifieke oplossingen op basis van de site en de ernst van het probleem. Het beheersen van erosie is niet alleen belangrijk voor het behoud van de bouwplaats en de bescherming van de nieuwe structuur, maar ook voor het minimaliseren van de milieu-impact die het project heeft op de omgeving. Erosiebestrijdingsmaatregelen kunnen de projectkosten aanzienlijk verhogen en fabrikanten ontwikkelen voortdurend innovatieve producten om zowel de kosten als de milieueffecten te minimaliseren.

 • 01

  Gearticuleerde betonblokken

  gearticuleerd betonblok

  Gearticuleerde betonblokken zijn bekledingssystemen die in een grote verscheidenheid van vormen en dikten kunnen worden geconstrueerd. De blokken vormen een raster van met elkaar verbonden eenheden die worden gebruikt voor erosiebeheersing op taluds van waterwegen en kunstmatige afwateringskanalen.

 • 02

  MSE Walls

  dot.ca.gov

  Mechanisch gestabiliseerde aardem (MSE) -wanden hebben de afgelopen decennia veel traditionele betonnen keermuren vervangen. MSE-wanden bieden verschillende voordelen ten opzichte van conventionele wanden van gewapend beton, inclusief het gemak en de snelheid van installatie. Dit systeem is ook aanpasbaar aan verschillende sites.

 • 03

  Troebelheidbarrières

  Troebelheidsbarrières worden gebruikt om bodemerosie en migratie van verontreinigingen in water te voorkomen. Ze zijn meestal gemaakt van een geotextiel membraan dat drijft en is verankerd aan de bodem van het waterlichaam met gewichten. Soms worden troebelheidsbarrières gebruikt voor aanvullende sedimentcontrole.

 • 04

  geotextiel

  Geotextielen worden vaak gebruikt om erosie te beheersen en bodems te verbeteren waarover wegen, dijken, pijpleidingen en grondkerende constructies worden aangelegd. Afhankelijk van de toepassing kunnen geotextielen een open maaswijdte hebben, een kettinggebreide structuur of een gesloten weefsel of niet-geweven oppervlak. Het specifieke type geotextiel dat wordt gebruikt, is gebaseerd op verschillende criteria, waaronder scheiding, filtratie, drainage, versterking, afdichting en bescherming.

 • 05

  Franse riolering

  Een Franse afvoer is een systeem van ondergrondse leidingen - afvoerpannen genoemd - dat oppervlakte- en grondwater naar een exitpunt leidt. De drain-tegel kan ook geperforeerd zijn om water in de grond onder de tegel te laten sijpelen, terwijl overtollig water naar het uitgangspunt reist. Franse afvoeren worden geïnstalleerd met een helling van ongeveer 1 inch neerval per 10 voet horizontale loop.

 • 06

  Bodemnagels

  Bodemspijkeren biedt een weerstandskracht tegen hellingsfouten en biedt een relatief snelle installatie. De basisinstallatieprocedure omvat het boren in de grond en het plaatsen van een reeks stalen staven - de nagels - diep in de aarde. De spijkers zijn afgedekt aan het oppervlak met een bekleding om een ​​barrière te creëren die vergelijkbaar is met een keermuur. Grondnagels kunnen ook in de grond worden gedreven en kunnen na installatie al dan niet na het aanbrengen worden vastgesmeerd.

 • 07

  riprap

  Riprap is een veel gebruikte methode om de bodem te beschermen tegen erosie in gebieden met een geconcentreerde afvloeiing. Riprap is een laag van zeer grote stenen die met elkaar zijn vergrendeld om te fungeren als een barrière op hellingen die onstabiel zijn vanwege kwelproblemen of gebieden die een grote, geconcentreerde stroom krijgen. Deze methode wordt vaak gebruikt om erosie van oevers aan het meer en rivierbeddingen te minimaliseren. Riprap wordt vaak geïnstalleerd over een synthetisch geotextielmembraan om te voorkomen dat de grond door de riprap beweegt.

 • 08

  Methoden voor stofbeheersing

  Stofbeheersingsmaatregelen zijn van toepassing op elke bouwplaats waar lucht- en watervervuiling door stof door het landschap of door de lucht kan komen. Stof vertegenwoordigt ook het potentieel voor winderosie. Gebruikelijke methoden voor stofbeheersing in de bodem zijn misted water, slibhekken (en soortgelijke barrières) en polymeeradditieven.


 • Video Van De Auteur: HOME (Nederlands / Dutch) - Yann Arthus-Bertrand

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Goede doelen voor vrouwen en meisjes

  ✔ - Navigeren op de eBay-website

  ✔ - Mobiele cadeaubonnen, portemonnees en apps


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!