Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

8 Wise Things Doen voordat je een Big Powerball-prijs claimt


De meesten van ons dromen over het winnen van een grote Powerball-jackpot, maar weet je wat je zou moeten doen als je winnende nummer daadwerkelijk opkomt? Als je je eerste instinct is om snel naar buiten te vliegen en je ticket meteen in te wisselen, denk dan nog eens goed na. Zodra je je jackpot claimt, zullen er heel wat dingen snel gaan veranderen en wil je voorbereid zijn. Hier zijn 8 verstandige dingen om te doen voordat u een Powerball-prijs claimt.

1. Bescherm uw winnende loterijticket

Als je er net achter bent gekomen dat je een Powerball-jackpot hebt gewonnen, is het allereerste dat je moet doen om de achterkant te ondertekenen. Waarom? Omdat niemand bijhoudt wie de eigenaar is van welke Powerball-kaartjes. Het enige dat u hoeft te doen om een ​​Powerball-prijs te claimen, is door een identificatie te tonen die overeenkomt met de handtekening op de achterkant. Dus als je jackpot-winnende ticket verloren raakt of wordt gestolen, kan iedereen je contant geld claimen als je ticket niet is ondertekend. Het is een goed idee om foto's te maken van de voorkant en de achterkant van het lot van de loterij, om u een juridische status te geven als het kaartje verloren is.

Als dat eenmaal is gebeurd, zoek dan een veilige plek op waar je je ticket kunt bewaren terwijl je al het andere weer op orde krijgt. Omdat je het niet direct gaat verzilveren, wil je de gemoedsrust van het precies weten waar het is en dat niemand het kan bereiken. Een huiskluis, een lockbox of een kluisje bij een bank zijn allemaal goede opties.

2. Controleer hoeveel tijd u uw Powerball-prijs moet claimen

Je leven gaat beginnen te veranderen zodra je je ticket verzilvert en je wilt ervoor zorgen dat je alles in orde hebt voordat dat gebeurt. Het is dus belangrijk om te weten hoe lang je moet uitzoeken voordat je je prijs claimt.

Elk rechtsgebied dat Powerball-tickets verkoopt heeft zijn eigen regels over hoe lang je je prijs moet claimen. Zelfs de prijswaarde beïnvloedt hoeveel tijd je hebt; jackpot winnaars hebben soms meer tijd dan winnaars van andere prijzen.

Om te weten hoeveel tijd je moet plannen voordat je je Powerball-prijs claimt, kijk je op je ticket. Er moet een datum op het ticket staan. Als dat niet het geval is, neem dan contact op met uw plaatselijke loterij om hun beleid voor prijsaanvragen te kennen. Breng dan die tijd goed in gebruik; wacht tot bijna het einde van uw termijn voordat u uw winnende ticket verzilvert.

3. Ontdek of je anoniem kunt blijven

Veel winnaars willen anoniem blijven na het winnen van de loterij, maar het is niet altijd mogelijk. De meeste rechtsgebieden willen de winnaars kunnen aankondigen om aan te tonen dat de prijzen op rechtmatige wijze worden toegekend. Dus voordat je iemand vertelt over je loterijwinst, moet je weten wat je opties voor anonimiteit zijn.

In sommige rechtsgebieden moet u uw naam, woonplaats en foto bekendmaken wanneer u een Powerball-jackpot wint en de loterij moet die informatie aan elke derde partij die daarom vraagt, overhandigen. In andere gebieden kun je de prijs claimen onder een trust die je echte naam kan beschermen. Soms mogen winnaars hun eerste initiaal gebruiken in plaats van hun volledige voornaam, wat enige bescherming kan bieden.

Als je dicht genoeg bij een staat woont die de anonimiteit van de Powerball-winnaars beschermt (zoals Delaware, Kansas, Maryland, North Dakota, Ohio en South Carolina), is het misschien de moeite waard om naar die staten te reizen om je kaartjes te kopen. Privacywetten zijn afhankelijk van waar u uw ticket hebt gekocht, niet waar u woont.

4. Maak jezelf harder voor contact

Veel van de slachtoffers van de loterijvloek zeiden dat voortdurend gestreeld worden door mensen die iets wilden vragen, van interviews tot optredens op reality-tv-shows tot handouts, van een droomwinst een nachtmerrie maakten. Voordat je met dat soort druk te maken krijgt, moet je jezelf moeilijker maken voor de paparazzi om in contact te komen.

Wijzig uw telefoonnummer en geef het nieuwe nummer alleen aan mensen die u vertrouwt. Stel een P.O. doos voor uw postadres. Verwijder uw sociale media-accounts (of start nieuwe, anonieme accounts en volg alleen uw beste echte vrienden).

Hoewel het nemen van deze stappen misschien overdreven lijkt, bent u dankbaar voor de mogelijkheid om te bepalen wie contact met u kan opnemen zodra u veel vraag hebt.

5. Huur een team van ervaren professionals in om u te helpen uw winsten te beheren

Voordat u uw Powerball-prijs claimt, wilt u een team hebben dat u kan beschermen tegen juridische problemen en u kan helpen uw geld te beheren. U heeft op zijn minst een advocaat, een accountant en een financieel adviseur nodig. Je hebt hulp nodig bij het opzetten van trusts, jezelf beschermen tegen lichtzinnige rechtszaken en meer.

Het is een goed idee om professionals te zoeken die ervaring hebben met het beheren van meevallers. Forbes heeft een lijst met vragen die u moet stellen om ervoor te zorgen dat u de juiste professional voor u vindt.

Afgezien van professionals om met uw geld om te gaan, wilt u misschien ook een therapeut inhuren. Je zult misschien verrast zijn door de emoties die gepaard gaan met het winnen van een grote loterijprijs. Je zou je gestresst, overweldigd of zelfs schuldig voelen als je wint, misschien heeft iemand anders het misschien meer verdiend. Je zou je misschien verraden voelen door zogenaamde vrienden die je geld hun gevoelens naar jou laten veranderen. Een therapeut kan je helpen om op een gezonde manier met deze emoties om te gaan, voordat ze je beginnen neer te halen.

6. Denk na over uw opties bij het claimen van uw Powerball-jackpot

Wanneer u een Powerball-jackpot wint, moet u beslissen of u ervoor kiest om een ​​forfaitaire som of een lijfrente-uitbetaling te ontvangen. Er is niemand een juist antwoord; de juiste beslissing hangt af van uw persoonlijkheid en financiële situatie. Raadpleeg uw financiële adviseurs om u te helpen bij het bepalen van de juiste handelswijze.

7. Schrijf je doelen en dromen op

Dromen over wat je zou doen met een enorme Powerball-uitbetaling is een van de meest opwindende aspecten van het spelen van de loterij. Als je die jackpot wint, krijg je de kans om die dromen waar te maken. Maar zelfs een schijnbaar eindeloze hoeveelheid geld kan snel verdwijnen als je er geen plan voor hebt.

Dus neem de tijd om een ​​paar concrete doelen te stellen die u met uw meevaller kunt bereiken. Op die lijst zou zeker elke schuld moeten worden terugbetaald die je zelf hebt. Daarna denk je misschien aan doelen zoals het helpen van je vrienden en familie, bijdragen aan specifieke goede doelen, grote items voor jezelf, zoals een nieuw huis, een nieuwe auto en een droomvakantie, of misschien zelfs het opzetten van een erfenis als een trust om je gemeenschap of een vleugel in een lokaal ziekenhuis te helpen.

Als je wat inspiratie nodig hebt, bekijk dan deze succesverhalen van de loterij om te zien wat andere grote loterijwinnaars met hun miljoenen hebben bereikt.

Zodra u uw doelen hebt genoteerd, kunt u ze meenemen naar uw financiële adviseurs om u te helpen de beste manier te vinden om ze te bereiken.

8. Denk na over wat u wilt hetzelfde blijven

Veel dingen in je leven gaan veranderen als je eenmaal een grote jackpot hebt gewonnen, maar er zijn waarschijnlijk enkele dingen die je hetzelfde wilt laten. Als je al van tevoren over die dingen nadenkt, kun je ze beter beschermen als dingen gek worden.

Bijvoorbeeld, terwijl sommige mensen niet kunnen wachten om hun baan op te zeggen, willen anderen hen vasthouden. Je relaties kunnen heel belangrijk zijn om te behouden. Misschien wilt u ervoor zorgen dat uw kinderen geaard blijven of dat u in een gemeenschap blijft waar u om geeft. Als u over deze dingen nadenkt voordat u aanspraak maakt op uw Powerball-prijs, heeft u vaste doelen om naartoe te werken.

Dingen die je NIET moet doen voordat je je Powerball-prijs claimt

Er zijn veel verstandige dingen te doen voordat je je Powerball-prijs claimt, maar er zijn een paar dingen die je zeker niet zo goed zou moeten doen. U moet bijvoorbeeld niet meteen grote veranderingen aanbrengen, zoals uw baan opzeggen, uw huis verkopen of een relatie beginnen of eindigen. De tijd direct nadat je de loterij hebt gewonnen, is heel emotioneel en je maakt misschien geen goede beslissingen.

Er zijn nog andere goede redenen om je baan te behouden na het winnen van de loterij. Misschien ontdek je dat je niet zo rijk bent (of in ieder geval als cashflow-positief) als je meteen verwacht. En door je baan te behouden, blijf je misschien geaard.

Je wilt ook niet meteen beginnen met het gooien van je geld. Het kan even duren voordat het geld op uw bankrekening verschijnt en u een degelijk plan en een strikt budget wilt hebben voordat u aan uw uitgaven begint. Maak je geen zorgen, er zal voldoende tijd zijn voor het goede leven, je wilt gewoon dat je verantwoordelijk blijft en geen keuzes maakt waar je later spijt van zult krijgen.


Video Van De Auteur: 7-Time Lotto Winner Offers Powerball Tips: Powerball Jackpot Hits Million

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Dingen die we allemaal haten over sweepstakes en wedstrijden

✔ - Babywise - Babywise Life-sweepstakes

✔ - Radio Disney - I Love My NBT Sweepstakes (Verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!