Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

9 Voorbeelden van fraude met werknemerscompensatie


Verzekeringsfraude is doordringend in de compensatie van werknemers. De daders kunnen werkgevers, werknemers, leveranciers of vrijwel alle anderen zijn die bij het systeem betrokken zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van verzekeringsfraude.

 • 01

  Het Shell-spel

  Achtermening van een veiligheidsagent die aan zijn hoofdtelefoon luistert

  Peopleimages / Getty Images

  Wanneer werkgevers schadevergoedingsfraude voor werknemers plegen, is hun bedoeling meestal om te voorkomen dat de compensatiepremies van werknemers worden betaald. Werkgevers gebruiken verschillende trucjes om dit doel te bereiken. Een daarvan betreft het gebruik van shell-bedrijven. Dit was de tactiek die werd gebruikt door een man uit Zuid-Californië.

  De dader was reserve-afgevaardigde van Sheriff's voor Los Angeles County. Hij creëerde verschillende beveiligingsbedrijven met dezelfde of vergelijkbaar klinkende namen. De firma's hadden ongeveer 2.700 beveiligingswerkers in Californië in dienst.

  De afgevaardigde creëerde een nepbedrijf. Hij verzekerde dit bedrijf vervolgens van een personeelsvergoedingsbeleid. Hij vertelde zijn verzekeraar dat zijn bedrijf slechts 35 werknemers in dienst had. Hij kocht geen dekking voor de bedrijven die de meeste van zijn werknemers in dienst hadden. De afgevaardigde diende vervolgens claims in op basis van een polis die het ene bedrijf dekt voor de werknemers in dienst van het andere. De verzekeraar van het bedrijf heeft zijn plan ontdekt toen het een audit van de werknemerscompensatie uitvoerde.

  De afgevaardigde was veroordeeld voor grootschalige diefstal van arbeid, verzekeringsfraude en illegaal bezit van aanvalswapens. Hij kreeg een voorwaardelijke straf van vijf jaar en werd bevolen ten minste 240 dagen in hechtenis te dienen. Zijn misleiding kostte zijn verzekeraar naar schatting $ 10,1 miljoen aan verloren premies.

 • 02

  Het zijn eigenaren, geen werknemers

  Modder toepassen op Sheetrock

  George Peters / Getty Images

  Sommige werkgevers proberen de premie voor hun werknemers te verminderen door werknemers verkeerd in te delen of de loonlijst te onderrapporteren. Een man uit Washington deed beide. Zoals hij later ontdekte, kunnen dergelijke acties zeer kostbare gevolgen hebben.

  De man en zijn vrouw hadden een drywall-bedrijf in Washington. Washington is een monopolistische staat en het beloningsbeleid van alle werknemers wordt uitgevaardigd door het ministerie van Arbeid en Industrie (L & I). De bedrijfseigenaar kocht een vergoedingsbeleid voor werknemers en classificeerde sommige werknemers als bedrijfseigenaars. Hij heeft ook zijn loonlijst ondergewaardeerd.

  De fraude van de ondernemer werd ontdekt nadat een vakbond van de timmerlieden zijn activiteiten aan de L & I meldde. De man kreeg de opdracht om meer dan $ 1 miljoen aan achterstallige premies, late vergoedingen en rente te betalen.

 • 03

  Verzekeringspolis voor huur

  Inlijsten timmerman werkt aan een nieuw huis

  Thomas Del Brase / Getty Images

  Sommige werkgevers zijn creatief en vinden nieuwe manieren om de compensatiefraude van werknemers te plegen. Een vrouw uit Florida heeft haar beleid "verhuurd" aan anderen.

  De vrouw creëerde een shell-bedrijf waarvoor ze een vergoedingsbeleid voor werknemers kocht. Ze vertelde haar verzekeraar dat ze tien jaar in de bouw had gewerkt en vijf werknemers in dienst had. In werkelijkheid had ze nooit in de bouwsector gewerkt en niemand in dienst gehad.

  De vrouw gaf verzekeringsattesten af ​​die haar polisnummer opsloten in de sectie over de vergoedingen voor werknemers. Ze verkocht de certificaten aan niet-verzekerde aannemers, zodat ze de compensatiepremies van werknemers niet konden betalen. Volgens het Florida Department of Financial Services heeft de vrouw meer dan 250 certificaten uitgegeven en contractanten geholpen om $ 2,1 miljoen aan compensatiepremies voor werknemers te vermijden. Ze werd gearresteerd en beschuldigd van meerdere misdaden.

 • 04

  Te gewond om te werken maar in staat om te parachutespringen

  Dual skydiving

  Oliver Furrer / Getty Images

  Medewerkers kunnen ook compensatiefraude voor werknemers plegen. Sommigen proberen invaliditeitsuitkeringen te verkrijgen door een claim in te dienen voor een niet-bestaand of overdreven letsel.

  Een Californische man werd tewerkgesteld als een betonsnijder door een bouwbedrijf in Santa Clara, Californië. Hij diende een claim in voor een vermeende on-the-job letsel aan zijn linkerhand. Hij beweerde dat de pijn van de verwonding zo ernstig was dat hij zijn linkerarm niet kon gebruiken. Hij zei dat hij niet kon rijden en niet kon terugkeren naar zijn werk.

  De man had drie maanden zonder werk gezeten toen een onderzoeker hem opnam. Niet alleen reed de "gewonde arbeider", hij gaf skydiving lessen. Hij leek helemaal geen moeite te hebben zijn linkerarm te gebruiken. De man was geobserveerd aan boord van een vliegtuig met parachutespringende uitrusting en landde een parachute met cliënten die aan zijn lichaam waren vastgebonden.

  De man werd beschuldigd van het bedriegen van de schadevergoedingsverzekeraar van zijn werkgever van ongeveer $ 52.000. Als hij wordt veroordeeld, kan hij meer dan vijf jaar worden vastgehouden en moet hij worden terugbetaald voor de voordelen die hij heeft gestolen.

 • 05

  Verijdeld door Facebook

  Vrouw met boodschappentassen kijken naar mobiele telefoon

  andres / Getty Images

  Als je een schadevergoeding claimt voor een valse werknemer, zend dan je misdrijf niet uit op sociale media. Een Ohio-vrouw leerde deze les op de harde manier. Ze had een claim ingediend waarin ze beweerde dat ze gewond was geraakt door een slip en op een bedrijfsparkeerterrein terechtkwam. In een Facebook-bericht zei ze echter dat de val plaatsvond in een nabijgelegen tankstation. Het Ohio Bureau of Workers 'Compensation hoorde over de post. De vrouw kreeg de opdracht om een ​​boete te betalen en alle voordelen terug te geven die ze had gekregen.

 • 06

  The Ultimate in Faked Injuries

  Close-up shot van golfclub en golfbal

  Jochen Tack / Getty Images

  Sommige werknemers zullen tot het uiterste gaan om een ​​blessure op te nemen. Een van de meest beruchte was een oplichter die zijn vrouw inschakelde om zijn plan uit te voeren.

  De dader was een buschauffeur voor de Sun Coast Transit Authority in Florida. Hij kreeg een slip-and-fall-blessure op het werk en werd volledig en permanent gehandicapt verklaard. In de loop van de volgende 10 jaar, verzamelde hij $ 750.000 in invaliditeitsvoordelen. Uiteindelijk werd de verzekeraar van de transitoverheid achterdochtig. Omdat hij geloofde dat de handicap van de man verzonnen was, stuurde hij een onderzoeker om hem te interviewen. Bij ondervraging deed de voormalige buschauffeur zich voor als iemand met een verstandelijke beperking en reageerde hij op kinderlijke toon. Zijn vrouw beweerde dat de verwonding haar man had teruggebracht tot de mentale leeftijd van een 5-jarige. Ze beweerde ook dat hij een beroerte had gehad.

  De onderzoeker observeerde later de man die golfde, jaagde en golfde zonder enig teken van een handicap. De man en zijn vrouw waren veroordeeld voor grootschalige diefstal en schadevergoedingsfraude voor werknemers. Ze kregen de opdracht om de verzekeraar $ 700.000 te vergoeden.

 • 07

  Operatie Spinal Cap

  Een arts verklaart de röntgenfoto van een vrouw aan haar.

  Sommige compensatiefraude voor werknemers wordt gepleegd door providers. Dit soort fraude kan erg duur zijn, vooral als het om meerdere daders gaat.

  Zes gezondheidswerkers in Californië waren betrokken bij een complex spel van compensatiefraude voor werknemers. De spelers omvatten een ziekenhuis-CEO, de CFO van een ander ziekenhuis, twee wervelkolom-chirurgen, een chiropractor en een marketer in de gezondheidszorg. De leidinggevenden van het ziekenhuis betaalden smeergeld voor de wervelkolomchirurgen en de chiropractor voor verwijzingen van patiënten. De artsen en chiropractor ontvingen een betaling voor elke operatie. Ze verborgen de smeergeldbetalingen door valse contracten te maken voor werk dat ze nooit hebben uitgevoerd. Ze verhoogden ook de kosten van medische implantaten die werden gebruikt in de operatiekamer.

  De ziekenhuizen factureerden vervolgens de schadevergoedingsverzekeraars van werknemers en het ministerie van arbeid (die een aantal compensatieprogramma's voor federale werknemers beheert). De fraude duurde 15 jaar. Gedurende die tijd ontving een chirurg meer dan $ 5 miljoen aan smeergeld. De andere chirurg en de chiropractor ontvingen elk meer dan $ 1 miljoen. De samenzwering werd ontdekt door FBI-onderzoekers, die het Operatie Spinal Cap noemden. Alle zes verdachten pleiten schuldig aan verschillende fraudekosten. Alle zinnen op de gevangenis en moeten het geld terugbetalen dat ze gestolen hebben.

 • 08

  Spaanse vertaling voor Spaanse sprekers

  Hoofdtelefoons en een microfoon, intercom, communicatiesysteem

  Henrik Sorensen / Getty Images

  Providersfraude kan worden gepleegd door andere personen dan medische professionals. Een man uit Californië en zijn zuster hadden een bedrijf dat vertaaldiensten verleende. Het bedrijf verleende diensten aan gewonde Latino-werknemers.

  Tussen 2008 en 2012 factureerde het bedrijf verzekeringsmaatschappijen meer dan $ 24,6 miljoen aan frauduleuze kosten. De broers en zussen werden gefactureerd voor diensten in klinieken waar artsen en personeel vloeiend Spaans spraken, dus er waren geen vertaaldiensten nodig. Volgens de California Insurance Department, factureerde het bedrijf $ 422.000 voor diensten geleverd door een tolk die in de gevangenis zat toen de diensten vermoedelijk werden uitgevoerd. Er werd ook gefactureerd voor service-evenementen die meer dan 12 uur per dag duurden. Dit was meer uren dan de kliniek in werking was. Het plan betrof negen mensen, die allemaal werden gearresteerd en beschuldigd van fraude.

 • 09

  Self-Enrichment Through Self-Insurance

  Mens die geld in een envelop toont

  GSO-afbeeldingen / Getty-afbeeldingen

  Werkgevers, werknemers en leveranciers zijn niet de enige mensen die compensatiefraude bij werknemers plegen. Een county in Pennsylvania verloor bijna $ 650.000 vanwege de daden van een corrupte externe claimbeheerder.

  Twee partners hadden een claimadministratiebedrijf. Het bedrijf werd ingehuurd om een ​​zelfverzekeringsfonds voor werknemersvergoeding te beheren dat werd beheerd door Lackawanna County. Als fondsbeheerder moest het bedrijf facturen van leveranciers beoordelen, claims betalen en verschillende rapporten afgeven. In plaats daarvan brachten de partners hun werkdagen door met roken van sigaren en het bekijken van porno op internet.

  De partners verduisterde geld uit het fonds en gebruikten het voor persoonlijke uitgaven. De twee namen zelfs een kromme county commissaris mee op reis (op kosten van het publiek) naar de Playboy Mansion in Californië. Beide mannen werden veroordeeld voor verschillende aanklachten, waaronder witwassen van geld, belastingontduiking en verzekeringsfraude. Eén werd veroordeeld tot 10 maanden gevangenis terwijl de andere 70 maanden kreeg.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Onderhouds-, reparatie- en bedieningsmaterialen (MRO)

  ✔ - Wat is het netto belastingtarief en hoe beïnvloedt dit bedrijfsbelastingen

  ✔ - Man-vrouw bedrijf als een gekwalificeerde joint venture


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!