Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

AC-systemen in commerciële motorvoertuigen en brandstofeconomie


Wanneer u acht tot tien uur per dag in een vrachtwagen rijdt, is het hebben van een werkend en efficiënt airconditioning (AC) -systeem van groot belang. Een goed AC-systeem houdt je koel en comfortabel in de bestuurderscabine en heeft een goed effect op je prestaties en rijveiligheid. Maar hoewel het misschien een noodzaak is voor uw comfort, heeft u zich ooit afgevraagd hoe de constante run van een wisselstroomsysteem uw truck beïnvloedt?

Helaas beïnvloeden AC-eenheden niet alleen het brandstofverbruik in uw commerciële motorvoertuig door het brandstofverbruik met 10% te verhogen (voor sommige voertuigen), maar studies tonen aan dat wisselstroom de motor van uw truck kan beïnvloeden, waardoor uw voertuig langzamer loopt.

HowAC-systemen beïnvloeden het brandstofverbruik

Afhankelijk van het type voertuig dat u bestuurt, de omstandigheden waaronder zowel uw truck als het airconditioningsysteem moeten werken en het type airconditioningsysteem dat u gebruikt, kan het brandstofverbruik van uw voertuig met maximaal 10% worden verhoogd.

Sommige van de bedrijfsomstandigheden omvatten buitentemperatuur, vochtigheid, zonnestraling, cabinetemperaturen en comfortniveau, de grootte van de cabine, wegkwaliteit en aerodynamische weerstand, rijsnelheid en de tijdsduur dat AC in gebruik is, naast andere factoren.

Wat de toekomst in petto heeft

Historisch gezien is de last van het AC-gebruik in commerciële motorvoertuigen (CMV) behoorlijk groot geweest, dus veel autofabrikanten, wetenschappers en ingenieurs hebben de hele dag gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe en brandstofefficiëntere manieren en strategieën om comfortabel te kunnen rijden cabine. Sommige van deze ideeën omvatten:

  • Gebruik maken van de constante energie die vrijkomt bij uitlopen tot stilstand (in plaats van alleen te vertrouwen op brandstof)
  • Het airconditioningsysteem afstellen wanneer de auto start om de motor van volledige energie te voorzien.
  • Het ontwerpen en ontwikkelen van zuinige auto's die niet afhankelijk zijn van benzine om te functioneren

Besparen van brandstofverbruik

Naast aandachtig AC-gebruik zijn enkele manieren waarop de bestuurder van een CMV kan helpen het brandstofverbruik te verminderen, onder andere:

  • Vermijden van agressief rijden (d.w.z. harde acceleraties en hard remmen). Dit type rijden kan het brandstofverbruik met maar liefst 30% verhogen bij snelheden op de snelweg, volgens de officiële bron van de Amerikaanse overheid, een uitstekende website voor gedetailleerde informatie over het onderwerp
  • Overtollig gewicht van het voertuig verwijderen
  • Vermijden van aerodynamische weerstand op een semi-vrachtwagen of bus
  • De motor afstemmen
  • Zorgen dat de banden worden opgepompt tot de aanbevolen luchtdruk, wat het brandstofrendement met 3-4% verbetert
  • Routes plannen voor efficiëntie en het consolideren van reizen

  • Een zuinig voertuig besturen


Video Van De Auteur: Week 4

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u meer geld kunt besparen bij CVS

✔ - 6 Manieren om geld te besparen op schoolbenodigdheden

✔ - Hoe Thanksgiving diner van Scratch te koken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!