Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Acid-Test Ratio voor Retail

Hoe gezond is uw bedrijf?


Een van de factoren die banken overwegen bij het beoordelen van een aanvraag voor een lening of kredietlijn voor kleine bedrijven, is een zuurtoetsratio. Dit is een maatstaf voor hoe goed uw bedrijf zijn kortlopende financiële verplichtingen kan nakomen zonder enige inventaris te verkopen. Met andere woorden, hoe gezond is uw detailhandel als de verkoop plotseling is gestopt? Dat klinkt misschien als een extreem voorbeeld, maar wat als grote straatreparaties de toegang tot uw bedrijf voor een paar maanden beperken? Wat als uw winkel wordt geraakt door een zware storm en u een paar dagen moet sluiten voor reparaties?

Deze test staat ook bekend als de snelle verhouding of vloeistofverhouding, maar dit zijn slechts verschillende labels voor dezelfde berekening op basis van welke industrie de term gebruikt. De berekening laat zien hoe gemakkelijk een bedrijf kan worden geliquideerd en helpt financiële instellingen om te bepalen hoe kredietwaardig het bedrijf is. Hoe eenvoudiger het is om te liquideren, hoe minder risico de bank of financiële instelling neemt bij het aanbieden van een lening. De term "zuur" komt van de praktijk van het gebruik van zuur om edele metalen te testen. Mijnwerkers plakten zuur op goud om te zien of het echt was.

Als het authentiek goud was, zou het bestand zijn tegen het zuur; als dat niet het geval was, zou het groen worden.

Een eenvoudige berekening

Bereken uw ratio met deze formule: Liquid Assets ÷ Total Current Liabilities

Dus, als u $ 20.000 contanten in de bank en $ 10.000 aan debiteuren heeft, zijn uw liquide middelen $ 30.000. (Voorraad of fysieke activa zoals tafels en stoelen zijn niet opgenomen in deze vergelijking.) Als uw kortlopende schulden (schulden) $ 20.000 zijn, dan is uw ratio 1,5: 1.

Een ratio groter dan 1: 1 is goed en geeft aan dat het bedrijf zijn kortlopende verplichtingen kan betalen zonder afhankelijk te zijn van de verkoop van voorraad. Financiële instellingen en beleggers willen dat deze ratio zo hoog mogelijk is om het risico van beleggen in u en uw winkel te verminderen. U kunt een familielid hebben die heeft geïnvesteerd in het bedrijf en die wil weten hoe goed zijn investering presteert. In de meeste gevallen zal hij u om uw winst- en verliesrekening (P & L) en balans vragen. Deze rapporten zijn echter een momentopname en illustreren niet hoe goed u een slechte periode zou kunnen overleven.

Gebruik de informatie

Sommige winkelbedrijven voeren deze test uit om de afbetalingen te bepalen. Een bedrijf in een slechte of ongezonde positie met zijn zuurtestverhouding kan een enorme verkoopgebeurtenis creëren om cashflow te genereren en voorraden te verlagen.

Cashflow is van essentieel belang om uw bedrijf van dag tot dag te runnen, maar een zure testratio helpt bij het analyseren van gezondheid op lange termijn of duurzaamheid. Veel winkeliers werken met een verhouding van minder dan 1: 1 en hebben moeite om geld te krijgen wanneer ze het nodig hebben. Voordat u naar uw bank gaat, voert u deze test zelf uit. Als u deze informatie met hen deelt tijdens het solliciteren, versoepelt u hun bezorgdheid over het risico, terwijl u ook aantoont dat u een slimme zakelijke professional bent. En dat is wat elke bank of belegger wil aan het roer van het bedrijf.


Video Van De Auteur: What Is The Acid Test Ratio?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Definitie van een bezwaring voor onroerend goed

✔ - Rechten van krakers en schadelijk bezit

✔ - Hoe verander je je eBay-gebruikersnaam?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!