Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Akoestische emissie testen Voordelen in beton

Deze niet-destructieve tests kunnen u helpen veel problemen te voorkomen


Het basisconcept van akoestische emissiestimulatie is om plaats een vloeigrens van het materiaal waar het kan leiden tot lekkage of soortgelijke problemen. Akoestische emissie testen is normaal geoefend op gelaste buizen en hoog energetische stoomleidingen in fossiele energiecentrales en het is nu een van de meest gebruikte niet-destructieve soorten testen. Het vloeipunt veroorzaakt een spanningsgolf die zich elastisch voortplant door de structuur. Op een bepaald punt bereikt het de oppervlakte en stimuleert een piëzo-elektrische sensor. Deze sensor zet mechanische energie om in een elektrisch signaal, versterkt om het analyseproces uit te kunnen voeren.

Akoestische emissie toepassingen

Deze niet-destructieve test kan worden gebruikt in de volgende industrieën of toepassingen:

 • Drukvat testen
 • Testen van structurele integriteit
 • Materiaal testen
 • Concrete corrosiemonitoring
 • Pijplijnmonitoring
 • Brugbewaking
 • Windturbine monitoring
 • Lek detectie

Er zijn andere toepassingen maar ze bevinden zich nog in het ontwikkelingsproces en voor deze nieuwere toepassingen zijn er nog steeds bepaalde gebieden voor verbeteringen en de resultaten zijn vanaf vandaag niet helemaal juist.

Waarom is dit testen anders dan bij anderen?

De inspectie door akoestische emissie verschilt van andere niet-destructieve inspecties op de volgende punten:

 1. Het gedetecteerde signaal wordt gegenereerd door hetzelfde materiaal
 2. De evaluatie is uitgebreid en niet beperkt door de geometrie
 3. Niet-intrusieve
 4. De methode evalueert de reactie van het materiaal op de inspanningstoepassing; daarom is het een dynamische techniek

Deze factoren bieden het basisconcept van akoestische emissie zoals toegepast op een druktank of andere structuren, waaronder pijpleidingen en zelfs beton.

Voordelen van akoestische emissie testen

Akoestische emissie-inspectie wordt op drie manieren toegepast op drukvaten:

 1. Tijdens de inspectiefase van hydrostatische testen na te zijn vervaardigd
 2. Wanneer de apparatuur is opnieuw gecertificeerd voor een alternatief gebruik
 3. Inspectie tijdens gebruik

Biedt zeer gevoelige analyses

Akoestische emissie kan beoordeling van de structurele integriteit van een drukvat in productie, onder gecontroleerde gebruiksomstandigheden en hun gedrag tijdens gebruik. Deze informatie over hoe de ontvanger in gebruik is en waar degradatie optreedt wanneer deze in gebruik is, kan helpen bepalen wanneer en waar andere niet-destructieve inspecties moeten worden uitgevoerd. Het gebruik ervan kan de tijd tussen inspecties of andere waarschuwingen voor de aanwezigheid van een potentiële zwakte voor evaluatie vergroten.

Akoestische emissieresultaten

Akoestische emissietesten zullen u de volgende informatie verschaffen, afhankelijk van de methode of ontvanger die u aan het testen bent.

 1. Inspectie van de gehele structuur - Na zorgvuldige bepaling van het gebied waar de sensor moet worden bevestigd, kan de inspectie worden uitgevoerd met een klein aantal sensoren. Dit vermogen van de toepassing van akoestische emissie is tamelijk aantrekkelijk voor grote structuren (worsten), bollen, warmtewisselaars waar toegangs- en inspectiegebieden moeilijk zijn en te lang duren.
 2. Vind belangrijke tekortkomingen - indien akoestische emissie wordt gebruikt onder de feitelijke belasting van de constructie, dit kan afwijkingen onderscheiden die groeien en andere die structureel onbetekenend zijn. Met andere technieken is het mogelijk om de aanwezigheid van een anomalie vast te stellen, maar het is moeilijk om het effect op de constructie te beoordelen wanneer deze in gebruik is.

 1. Structurele ernstmeting - Met behulp van de procedures voor inspectie en analyse van vandaag, is het mogelijk om een ​​maat te geven voor een actieve hulpbron van een structuur. De gegevens worden gegeven met aanbevelingen voor periodieke follow-upinspecties.
 2. Niet-intrusieve, met behulp van akoestische emissie sensoren die zijn geïnstalleerd op de buitenkant van de vaatwand. Dit vereist geen toegang in het vat wanneer de inspectie wordt uitgevoerd. In geïsoleerde containers is slechts een klein mangat nodig voor de installatie van sensoren en de rest van de isolatie blijft ongewijzigd.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - HTML gebruiken om eBay te verkopen

✔ - Verkoop je eBay in minder tijd

✔ - Hoe Bridal shows en Expos organiseren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!