Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

ADA rolstoelhellingsvereisten


Veel nieuwbouwprojecten moeten een handicaphelling of rolstoelhelling hebben die voldoet aan de minimumvereisten van de Americans with Disabilities Act (ADA). Deze opritten bieden veilige toegang aan gebruikers met rolstoelen of wandelaars en zijn ook nuttig voor mensen met kinderwagens. De primaire ADA-richtlijnen voor oprijplaten omvatten de helling en de lengte van de helling, de landingsmaat en plaatsing en de leuningconstructie. Naast de ADA-vereisten kan de lokale bouwcode aanvullende of vervangende vereisten opleggen die moeten worden opgevolgd in het betreffende rechtsgebied.

ADA Ramp-specificaties

Zoals gedefinieerd door de ADA, a oprit is een hellende route die is geconstrueerd met een helling groter dan 1:20 (1 inch verticale stijging voor elke 20 inch horizontale lengte of run) en die moet voldoen aan de standaard ADA-specificaties voor hellingen.

 • Oprijplaten mogen een maximale helling van 1:12 hebben.
 • Hellingbanen moeten minimaal 36 inch breed zijn. Sommige gebieden vereisen bredere hellingen.
 • Alle randen moeten worden beschermd om te voorkomen dat iemand wegglijdt.
 • Alle oprijplaten hebben boven- en onderaanbordessen zo breed als de oprit zelf en minimaal 60 centimeter lang.
 • De grootte van de aanlanding moet minstens 5 voet in het vierkant zijn.
 • Oprijplaten moeten aan beide zijden voorzien zijn van leuningen als hun opkomst groter is dan 6 inch of hun lengte groter is dan 72 inch.
 • Steile hellingen (gebieden waar een helling zijwaarts kantelt, loodrecht op de lengte van de oprit) moeten minder zijn dan 1:50, en oppervlakken moeten antislip en stabiel zijn.

 • Aan de onder- en bovenkant van de oprit is een vlakke landing vereist.
 • Maximale drempelhoogte (bij de ingang van het gebouw) is 3/4 inch (19 mm) voor buitenschuifdeuren en 1/2 inch (13 mm) voor andere soorten deuren zonder aanpassingen.

ADA Ramp-leuningen

Wanneer een handicaphelling groter is dan 6 inch of een horizontale projectie groter dan 72 inch, moet de helling aan beide zijden voorzien zijn van leuningen. Leuningen zijn echter niet vereist op opritten. Specifieke richtlijnen voor ADA-conforme ramps omvatten:

 • De oprijplaat moet aan beide zijden van alle oploopstukken leuningen hebben. De binnenste leuning op haarspelden moet altijd continu zijn. Wanneer een leuning niet continu is, moeten de leuningen minstens 12 inch buiten het bovenste en onderste segment uitsteken en moeten ze parallel lopen met de vloer en / of het grondoppervlak.
 • Een vrije ruimte van 1 1/2 inch moet worden voorzien tussen de leuning en de muur waar de handleuning is geïnstalleerd.
 • Wanneer de leuning zich in een uitsparing bevindt, moet deze ten minste 3 inch diep zijn en zich ten minste 18 inch boven de bovenkant van de rail uitstrekken.

 • Oppervlakken van de leuning moeten ononderbroken zijn zonder onderbreking of obstakels.
 • De bovenkant van het leuningoppervlak moet tussen 34 en 38 inch boven het afgewerkte vloeroppervlak van de helling worden geplaatst.
 • De diameter van het grijpoppervlak van de leuning moet 1 1/4 tot 1 1/2 inch zijn, of de vorm moet een gelijkwaardig oppervlak bieden.
 • De leuning moet vrij zijn van scherpe of schurende elementen. Randen moeten een straal hebben van minimaal 1/8 inch.

Aanbevolen ramphelling

Terwijl de maximale helling toegestaan ​​door ADA-richtlijnen 1:12 is, adviseert de ADA waar mogelijk een meer geleidelijke helling van 1:16 tot 1:20. Een 1:12 ratio is voor sommige mensen te steil om te navigeren, en voor sommige openbare gebouwen kan een lagere helling nodig zijn. Afhankelijk van de helling en het materiaal dat is gebruikt om de helling te bouwen, heeft het oppervlak mogelijk extra antislip textuur nodig om uitglijden te helpen voorkomen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Restaurant Wine Tasting- Hoe een restaurant wijnproeverij te organiseren

✔ - Meer informatie over Break Bulk en containerlading

✔ - Hoe een winkelplanogram te implementeren en te onderhouden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!