Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Adam Osborne Biography: Entrepreneurs


Adam Osborne was een ondernemer die het meest bekendst was voor de eerste draagbare computer, maar hij was ook een auteur die een succesvolle stap zette in het publiceren van computerboeken en -software.

Vroege leven

Osborne werd geboren in Thailand op 6 maart 1939, aan Britse ouders en bracht het grootste deel van zijn jeugd door in India. Hij ging naar school en studeerde in 1961 af aan de universiteit van Birmingham, waar hij later zijn Ph.D. van de Universiteit van Delaware. Hij begon zijn carrière als chemisch ingenieur bij Shell Oil en vertrok vervolgens in het begin van de jaren zeventig om interesse te hebben in computers en technisch schrijven.

Hij richtte in 1972 Osborne Publishing op, gespecialiseerd in eenvoudig te volgen computerhandleidingen. Zijn eerste en misschien meest invloedrijke boek was "An Introduction to Microcomputers." Naar verluidt trok een deel van het vroegste werk van Bill Gates en Paul Allen zwaar uit deze handleiding. Afgewezen door andere uitgevers, verkocht het boek uiteindelijk 300.000 exemplaren en was de ruggengraat van Osborne Publishing.

Tegen 1977 had Osborne Publishing meer dan 40 titels in zijn catalogus en in 1979 verkocht Osborne het bedrijf aan McGraw-Hill voor een gerucht van $ 3 miljoen, waarbij het geld werd gebruikt om de Osborne Computer Corporation te lanceren.

Osborne Computer Corporation

In 1981 introduceerde hij de eerste draagbare computer, de Osborne 1. Hij woog ongeveer 23 pond, kon onder een vliegtuigstoel passen en kostte $ 1.795, of ongeveer de helft van de kosten van computers van andere fabrikanten met vergelijkbare functies. De computer had het CP / M-besturingssysteem - een populaire standaard voor de introductie van MS-DOS - en had een volledig toetsenbord en een ingebouwde monochrome monitor van 5 inch. Het bedrijf verscheepte meer dan 10.000 computers per maand, en het werd als een enorm succes beschouwd, verdiende $ 6 miljoen in 1981 en $ 68 miljoen het volgende jaar.

De val van Osborne Computer

Een van de factoren die bijdroeg aan de instorting van Osborne Computers was toen Osborne opschepte naar de nieuwsmedia over twee geavanceerde computers waaraan het bedrijf werkte. De verkoop van de Osborne 1 verdroogde naar verluidt doordat klanten zich inspanden voor de nieuwe machines. Het resultaat was voorraadgroei en het bedrijf moest faillissement aanvragen. Concurrentie van IBM en anderen in de groeiende personal computerindustrie heeft ook bijgedragen aan de strijd van Osborne Computer.

Boeken

Na de val van zijn computerbedrijf schreef en publiceerde Osborne een aantal bestsellers over zijn ervaring, waaronder 'Hypergrowth: The Rise and Fall of Osborne Computer Corporation'.

Softwarepublicatie

In 1984 richtte Osborne Paperback Software International op, gespecialiseerd in goedkope computersoftware. In de advertenties van het bedrijf werd Osborne zelf genoemd met het argument dat als telefoonbedrijven dezelfde logica zouden toepassen op hun prijzen als softwarebedrijven, een telefoon $ 600 zou kosten.

Lotus Corporation daagde Paperback in 1987 voor de rechter, omdat een programma van Paperback inbreuk maakte op het Lotus 1-2-3-programma. Dit duwde het vertrouwen van consumenten en investeerders naar beneden voor Paperback, en Lotus won het pak in 1990. Osborne stapte kort daarna van het bedrijf af.

Dood

In 1992 keerde Osborne terug naar zijn huis in India nadat hij leed aan meerdere beroertes, veroorzaakt door een ongeneeslijke hersenstoornis. Hij stierf op de leeftijd van 64 in 2003 in betrekkelijke onbekendheid in Kodaikanal, India.


Video Van De Auteur: Adam Osborne - Biography

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Betaalbare manieren om uw kleine bedrijf te promoten

✔ - Speech Skills and Speech Terminology for Speech Lessons

✔ - GST / HST-informatie voor Canadese bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!