Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordelen en nadelen van e-commerce bedrijven

Look Beyond the Hype: Analyseer de voors en tegens van uw bedrijf


E-commerce, oftewel het online verkopen van goederen of diensten in tegenstelling tot verkopen in fysieke vestigingen, heeft de moderne markt de afgelopen jaren een nieuwe vorm gegeven, maar deze nieuwe vorm van handel heeft zijn eigen voordelen en nadelen ten opzichte van traditionele methoden..

Het is dan belangrijk voor bedrijven om verder te kijken dan de hype en hun eigen perspectieven te ontwikkelen op de echte waarde van e-commerce - voor bedrijven en consumenten - omdat het interessant is dat consumenten veel voordelen hebben die in feite een nadeel kunnen zijn voor e-commerce. handelsbedrijven.

Een van de belangrijkste voordelen voor het starten van een e-commerce bedrijf is het elimineren van geografische beperkingen, het verkrijgen van nieuwe klanten met zichtbaarheid van zoekmachines, lagere kosten voor onderhoud en huur en hogere capaciteit voor goederen en leveringen, terwijl de belangrijkste nadelen van het starten van een e-commerce bedrijf zijn: het persoonlijke contact van fysieke detailhandelaren verliezen, leveringen van goederen of diensten vertragen en de beschikbaarheid van goederen beperken, aangezien sommige goederen niet online kunnen worden verkocht.

Verken het volgende artikel om te ontdekken of het werven van e-commerce wel of niet geschikt is voor uw bedrijf.

 • 01

  Voors Over fysieke winkels

  Vrouwelijke kleine bedrijfseigenaar die koopwaar verpakken bij laptop in workshop

  Het internet is misschien wel het belangrijkste facet van de moderne samenleving en bestuurt alles, van politiek vertoog en hoger onderwijs tot de manier waarop we onszelf en onze bedrijven leiden. Het is geen wonder dat het overstappen van uw bedrijf naar een e-commerce-model enorme voordelen met zich meebrengt.

  Naast het elimineren van de noodzaak van lange rijen in fysieke winkels, bieden e-commercesites mensen die niet in grote stedelijke gebieden zijn gevestigd, toegang tot winkels op afstand. E-commerce opent daardoor nieuwe markten voor uw bedrijf, waardoor u een nieuw bedrijfsmodel kunt ontwikkelen dat is afgestemd op uw groeiende consumentenbestand, vooral een dat gebaseerd is op een goede zoekmachineoptimalisatie voor meer verkeer naar de site. door gebruik van zoekmachines door consumenten.

  Aangezien u ook de behoefte aan een fysieke winkel elimineert, kan uw bedrijf geld besparen op huur en onderhoud, zoals hulpprogramma's en onderhoud. Omdat er geen limiet is voor het aantal artikelen dat online kan worden verkocht, kan de voorraad van uw winkel exponentieel groeien door over te stappen naar een e-commercemodel, en de winkel kan 24/7 open blijven zodat consumenten uw waren kunnen doorbladeren op hun vrijetijdsbesteding.

  Dankzij e-commerce kunnen consumenten nu ook digitale goederen zoals muziekalbums, video's of boeken kopen en kunnen winkels nu onbeperkte exemplaren van deze digitale items verkopen. Dit vermindert ook de kosten van personeelsbeloningen, omdat u niet langer tientallen werknemers per week ter plaatse nodig hebt om albums, boeken of films te verkopen.

  Met e-commerce kan uw bedrijf ook eenvoudiger opschalen dan fysieke winkeliers, omdat zij niet gebonden zijn door fysieke beperkingen, zoals opslagruimte voor voorraad. Uiteraard wordt de logistiek zwaarder naarmate een bedrijf groeit, maar men kan ook zijn logistiek opschalen met de keuze voor de juiste externe logistieke dienstverlener.

  Omdat de e-commerce-verkoper contactinformatie opneemt in de vorm van e-mail, is het verzenden van geautomatiseerde en aangepaste e-mails vrij eenvoudig. Bovendien zorgen deze bedrijven en statistieken voor een superieure winkelaanpassing door cookies en andere methoden te gebruiken om het gedrag van een consument te volgen.

  Omdat de hele supply chain kan worden gekoppeld aan business-to-business e-commerce systemen, wordt inkoop sneller, transparanter en goedkoper, en is het niet nodig om bankbiljetten of contant geld af te handelen, wat de kosten en kansen op boekhoudfouten verder vermindert.

  Ten slotte stelt e-commerce uw bedrijf in staat om de logistiek bij te houden, wat van cruciaal belang is voor een succesvol e-commercebedrijf, evenals voor het verkopen van goederen met een laag volume. Hoewel conventionele detailhandel zich richt op het opslaan van snel bewegende goederen, maakt de e-commerce economie het mogelijk dat langzaam bewegende en zelfs verouderde producten in de catalogus worden opgenomen.

 • 02

  Tegens over baksteen en mortel winkels

  Hoewel het kan lijken dat e-commerce de perfecte keuze is om uw zakelijke problemen op te lossen, zijn er nog steeds een aantal nadelen om over te schakelen van verkopen op een fysieke locatie naar het gebruik van online retail.

  Veel consumenten geven nog steeds de voorkeur aan bakstenen- en mortelwinkels vanwege hun persoonlijke benadering en de relatie die klanten krijgen met een winkellocatie. Bovendien willen veel klanten het product vóór aankoop ervaren, vooral als het gaat om kleding, maar e-commerce elimineert die luxe.

  Beveiliging en creditcardfraude zijn ook enorme risico's bij het online winkelen - consumenten lopen het risico van identiteitsfraude en andere gevaren, aangezien hun persoonlijke gegevens door e-commercebedrijven worden vastgelegd terwijl bedrijven het risico lopen op phishing-aanvallen en andere vormen van beveiligingsfraude ; beide kunnen lijden aan creditcardfraude.

  Als gevolg hiervan vrezen consumenten ook dat ze niet in staat zijn om oplichting en oplichters te identificeren, wat betekent dat uw website buitengewoon moet worden beschermd en geverifieerd zodat de meeste consumenten erop kunnen vertrouwen het te gebruiken.

  Als winkelen om onmiddellijke bevrediging gaat, blijven consumenten na een aankoop op een e-commercewebsite enige tijd met lege handen staan ​​omdat ze vaak meer moeten betalen voor versnelde verzending of een aantal dagen moeten wachten terwijl de postdienst zijn werk doet. Bovendien moeten veel e-commerce retailers, als ze niet tevreden zijn met hun bestelling, een teruggave afgeven, wat betekent dat uw bedrijf zijn omgekeerde logistieke functies moet uitbreiden, namelijk het terugzenden van goederen en het terugbetalen van kosten.

  Over kosten gesproken, er is een veelvoud aan regelgeving en belasting die gepaard gaat met het openen van een e-commerce-winkel, en regelgevers zijn nog steeds niet duidelijk over de fiscale gevolgen van e-commerce transacties, wat met name waar is wanneer de verkoper en de koper zich in verschillende territoria.

 • 03

  Goed voor consumenten, slecht voor bedrijven

  Sommige zorgen passen niet noodzakelijkerwijs alleen in de voor-of nadelen van het argument - deze unieke kwesties bieden consumenten en consumenten een voordeel terwijl ze de moeilijkheid voor bedrijven vergroten, wat betekent dat terwijl meer klanten naar de winkel komen, het bedrijf lijdt op een andere manier.

  Hoewel het voor consumenten eenvoudiger is om prijzen te vergelijken vanwege verschillende winkelzoekmachines en websites, kunnen verkopers het te beperkend vinden voor hun bedrijfsinkomsten, omdat velen worden gefilterd op de considerans van de consument.

  Hoewel er niets is aan e-commerce waardoor het intrinsiek op kortingen is gericht, heeft de manier waarop online zaken zijn geëvolueerd, geleid tot lagere prijzen online, wat als een voordeel voor de koper fungeert, maar een nadeel voor de verkoper.

  De consument ervaart het gemak van thuislevering van goederen, maar de logistiek die is betrokken bij het leveren van elk afzonderlijk item, voegt een aanzienlijke belasting toe aan de e-commerce bedrijfsoperatie, waardoor het goed is voor winst en klantenbehoud, maar vreselijk voor logistiek en management.


 • Video Van De Auteur: Reportage e-commerce.mpg

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Hoe u uw vastgoedmakelaar kunt vinden Niche

  ✔ - Non-Conformance Report: een probleem met de kwaliteit melden

  ✔ - Hoe te schrijven voor een tijdschrift


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!