Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordelen van e-commerce ten opzichte van traditionele retail


Wanneer u de volgende lijst met voordelen van e-commerce voor bedrijven en klanten leest, krijgt u het gevoel dat e-commerce de heilige graal van de detailhandel is.

 • 01

  Geografische beperkingen overwinnen

  Als u een fysieke winkel heeft, wordt u beperkt door het geografische gebied dat u kunt onderhouden. Met een e-commerce website is de hele wereld jouw speelterrein. Bovendien heeft de komst van m-commerce, d.w.z. e-commerce op mobiele apparaten, elke resterende beperking van geografie opgelost.

 • Fysieke retail wordt gedreven door branding en relaties. Naast deze twee drivers, wordt online retail ook aangestuurd door verkeer van zoekmachines. Het is niet ongebruikelijk voor klanten om een ​​link te volgen in de resultaten van zoekmachines en te landen op een e-commerce website waar ze nog nooit van hebben gehoord. Deze extra bron van verkeer kan het omslagpunt zijn voor sommige e-commercebedrijven.

 • 03

  Lagere kosten

  Een van de meest tastbare pluspunten van e-commerce is de verlaagde kosten. Een deel van deze lagere kosten kan aan klanten worden doorberekend in de vorm van gereduceerde prijzen. Hier zijn enkele manieren waarop kosten kunnen worden verlaagd met e-commerce:

  • Reclame en marketing: organische zoekmachine-verkeer, pay-per-click en sociale media-verkeer zijn enkele van de advertentiekanalen die kosteneffectief kunnen zijn.
  • Personeel: de automatisering van het afrekenen, facturatie, betalingen, voorraadbeheer en andere operationele processen verlaagt het aantal werknemers dat nodig is om een ​​e-commerce-installatie uit te voeren.
  • Onroerend goed: deze is een no-brainer. Een e-commerce-verkoper heeft geen prominente fysieke locatie nodig.

 • 04

  Zoek het product sneller

  Het gaat niet langer om het duwen van een winkelwagentje naar het juiste pad of het zoeken naar het gewenste product. Op een e-commercewebsite kunnen klanten door intuïtieve navigatie bladeren of een zoekvak gebruiken om hun productzoekactie onmiddellijk te verfijnen. Sommige websites onthouden klantvoorkeuren en boodschappenlijstjes om herhaalaankoop te vergemakkelijken.

 • 05

  Elimineer reistijd en kosten

  Het is niet ongebruikelijk dat klanten lange afstanden afleggen om hun favoriete fysieke winkel te bereiken. Met e-commerce kunnen ze virtueel dezelfde winkel bezoeken, met slechts een paar muisklikken.

 • 06

  Verstrek vergelijkend winkelen

  E-commerce vergemakkelijkt het vergelijken van boodschappen. Er zijn verschillende online services waarmee klanten door verschillende e-commerce-verkopers kunnen bladeren en de beste prijzen kunnen vinden.

 • 07

  Schakel deals, koopjes, kortingsbonnen en groepskopen in

  Hoewel er fysieke equivalenten zijn voor deals, koopjes, coupons en groepskopen, maakt online winkelen het veel handiger. Als een klant bijvoorbeeld een diepe kortingsbon voor kalkoen heeft bij een fysieke winkel en toiletpapier bij een andere, kan het voor hen onhaalbaar zijn om beide kortingen te gebruiken. Maar de klant zou dat online kunnen doen met een paar muisklikken.

 • 08

  Verstrek overvloedige informatie

  Er zijn beperkingen aan de hoeveelheid informatie die in een fysieke winkel kan worden weergegeven. Het is moeilijk om medewerkers uit te rusten om te reageren op klanten die informatie nodig hebben over verschillende productlijnen. E-commerce websites kunnen aanvullende informatie gemakkelijk beschikbaar maken voor klanten. Het grootste deel van deze informatie wordt verstrekt door leveranciers en kost niets om te creëren of te onderhouden.

 • 09

  Creëer gerichte communicatie

  Met behulp van de informatie die een klant op het registratieformulier verstrekt en door cookies op de computer van de klant te plaatsen, heeft een handelaar in e-commerce toegang tot veel informatie over zijn klanten. Het kan op zijn beurt worden gebruikt om relevante berichten te communiceren. Een voorbeeld: als u op Amazon.com naar een bepaald product zoekt, krijgt u automatisch aanbiedingen van andere soortgelijke producten te zien. Amazon.com kan u ook e-mailen over aanverwante producten.

 • 10

  Blijf de hele tijd open

  De winkeltijden zijn nu 24/7/365. E-commerce websites kunnen altijd worden uitgevoerd. Vanuit het oogpunt van de verkoper verhoogt dit het aantal bestellingen dat ze ontvangen. Vanuit het oogpunt van de klant is een "altijd open" winkel handiger.

 • 11

  Creëer markten voor nicheproducten

  Kopers en verkopers van nicheproducten kunnen het moeilijk vinden om elkaar in de fysieke wereld te vinden. Online is het alleen een kwestie van de klant die zoekt naar het product in een zoekmachine. Een voorbeeld kan de aankoop van verouderde onderdelen zijn. In plaats van oudere apparatuur te laten weggooien vanwege een gebrek aan reserveonderdelen, kunnen we vandaag gemakkelijk onderdelen online vinden.

  Overtuigd dat uw zakelijke e-commerce baat zou hebben bij de wonderen van e-commerce? Bekijk de beste e-commerce marketingplatforms voor uw bedrijf.


 • Video Van De Auteur: #AskGaryVee Episode 45: Retail, Super Bowl Ads, & Telemarketing

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Voordelen en nadelen van outsourcing van een eBay-bedrijf

  ✔ - Houd donors veilig door online creditcardfraude te voorkomen

  ✔ - The Biography of Red Lobster Founder Bill Darden


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!