Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voordelen van archiveren "Doing Business As" (DBA)


Een fictieve bedrijfsnaam, soms een zogenaamde naam of DBA genoemd, een afkorting van 'zakendoen als', biedt u de mogelijkheid om legaal zaken te doen met een bepaalde naam tegen minimale kosten en zonder een geheel nieuwe bedrijfsentiteit te hoeven maken. U kunt onder deze naam betalingen accepteren, adverteren en uzelf anderszins zakelijk presenteren.

In feite kan het als fraude worden beschouwd als u uw bedrijf presenteert onder een andere naam dan de juiste officiële naam zonder de juiste kennisgeving. Gelukkig is er echt niet veel excuus voor het niet indienen van een veronderstelde bedrijfsnaam, omdat het zo gemakkelijk en goedkoop is.

Moet u een DBA indienen?

Met een DBA kunt u als eenmanszaak een bedrijfsnaam gebruiken die niet uw persoonlijke naam is. Als uw bedrijfsnaam impliceert dat er meer dan één eigenaar of persoon bij betrokken is, bijvoorbeeld Shawad & Sons of The Anderson Group, of als u alleen uw voornaam wilt gebruiken, zoals Joe's Garage of Sam's Boat Rentals, moet u ook typ meestal een veronderstelde naam in.

In sommige rechtsgebieden kunt u uw volledige naam of een deel van uw naam gebruiken, plus een beschrijving van uw product of dienst, zonder een veronderstelde naam in te dienen. U kunt zaken doen als Elena Garza Interior Design of J. Washington Investigations. De exacte regels variëren van staat tot staat, dus neem contact op met de plaatselijke regelgevende instantie voor het bedrijfsleven.

U heeft misschien een aantal potentiële klanten die eisen dat u een DBA hebt voordat ze u een arbeidscontract gunnen.

Wanneer bestand?

Wanneer u uw DBA aanvraagt, kan het een tot vier weken duren voordat u uw naamsgoedkeuring hebt bevestigd. Dit verschilt per jurisdictie, maar het is verstandig om minimaal 30 tot 60 dagen voordat u van plan bent om de deuren van uw nieuwe bedrijf te openen.

Waarom een ​​veronderstelde naam gebruiken?

Met een veronderstelde naam kunt u een naam voor uw bedrijf gebruiken zonder een formele juridische entiteit zoals een bedrijf, partnerschap of LLC te maken. U hebt de DBA mogelijk nodig om een ​​zakelijke betaalrekening te openen en u kunt een zakelijke telefoonlijst voor uw gekozen bedrijfsnaam krijgen. Het is de goedkoopste manier om legaal zaken te doen onder een handelsnaam voor eenmanszaken.

Een veronderstelde naam staat ook een enkele rechtspersoon zoals een bedrijf of LLC toe om meerdere bedrijven te exploiteren zonder een nieuwe rechtspersoon voor elk bedrijf te creëren. U kunt bijvoorbeeld een moederbedrijf opzetten met een generieke naam zoals LVH Web Enterprises, Inc. of Neighborhood Bars, LLC, en vervolgens een veronderstelde naam voor elke website of bar indienen als u van plan bent een serie of keten van deze te gebruiken.

Er zijn vaak aanzienlijke kosten verbonden aan het archiveren en onderhouden van een bedrijf, dus dit helpt de kosten te beheersen terwijl u nog steeds uw bedrijf kunt uitbreiden.

U kunt ook DBA's gebruiken om uw bedrijf van elkaar te scheiden. Als uw bedrijf een nieuwe bedrijfslijn wil beginnen die niets te maken heeft met uw bestaande bedrijfs- en bedrijfsnaam, kunt u een andere, gepaste veronderstelde naam voor de nieuwe bedrijfslijn maken.

Als uw bedrijf dezelfde producten verkoopt, maar voor verschillende doelgroepen, kunt u ook verschillende veronderstelde namen gebruiken om alles recht te houden. Als u bijvoorbeeld dameskleding en tienerkleding verkoopt, kunt u twee verschillende veronderstelde namen instellen om u te helpen bij het targeten van elke specifieke groep.

Hoe vraagt ​​u een veronderstelde naam of een DBA aan?

Controleer om te zien of u uw veronderstelde naam kunt registreren bij de Secretary of State of een ander staatsagentschap, maar misschien vindt u de registratie op provinciaal niveau in de meeste staten. Elke provincie kan verschillende vormen en kosten hebben voor het registreren van een naam.

Het proces is meestal vrij eenvoudig en duidelijk. U voert een zoekopdracht uit via de verstrekte database om er zeker van te zijn dat de naam niet al in gebruik is, en stuurt vervolgens een eenvoudig formulier in, samen met de juiste indieningskosten, die gewoonlijk variëren tussen $ 25 en $ 100 vanaf 2017.

Sommige staten eisen ook dat u een kennisgeving publiceert in de lokale krant waarin uw nieuwe DBA-naam wordt aangekondigd en een verklaring wordt ingediend om aan te tonen dat u aan de publicatievereiste hebt voldaan. Neem contact op met het kantoor van uw provincie om erachter te komen wat de lokale kosten en procedures in uw regio zijn.

Correct gebruik van een fictieve bedrijfsnaam kan een krachtige merkhulpmiddel zijn tegen minimale kosten. Profiteer ervan: kies een geweldige bedrijfsnaam en gebruik deze bij elke gelegenheid.


Video Van De Auteur: Heart’s Medicine – Doctor’s Oath: The Movie (Cutscenes; Subtitles)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Filler-woorden gebruiken "Um" en "You Know"

✔ - Hoe een businessplan voor uw eigen bedrijf te schrijven

✔ - Het loont de moeite om uw Small Business-afbeelding PAKKEN


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!