Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Advertentie Definitie - Wat is adverteren?

Hoe bedrijven zichzelf op de markt brengen


Adverteren is de poging om het koopgedrag van klanten of klanten te beïnvloeden met een overtuigende verkoopboodschap over producten en / of diensten. In het bedrijfsleven is het doel van adverteren het aantrekken van nieuwe klanten door de doelmarkt te definiëren en hen te bereiken met een effectieve advertentiecampagne.

Doelmarkt

Het instellen van de doelmarkt is de eerste cruciale stap in elke advertentiecampagne - u moet weten wie uw doelgroep is voordat u ze kunt bereiken. Als uw doelgroep bijvoorbeeld senioren is, is een reclamemedium zoals Facebook een slechte keuze. Evenzo zullen millennials veel minder snel kranten lezen of de Gouden Gids gebruiken.

Het definiëren van de doelmarkt omvat het opbouwen van een demografisch profiel van de potentiële klant door rekening te houden met criteria zoals leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, levensstijl, winkelgewoonten, enz.

Het is ook belangrijk om het concurrentieniveau van uw product of dienst bij uw doelgroep te bekijken, aangezien u wellicht moet concurreren op prijs en / of service.

Algemene advertentiemethoden

Er zijn veel verschillende soorten advertenties die meestal worden gebruikt door kleine bedrijven.

Online advertentie: Online marketing omvat een groot aantal advertentiemogelijkheden, zoals:

  • Plaatselijke website-advertenties: veel gemeenten en hoofdstukken van de Kamer van Koophandel hebben websites met lijsten van lokale bedrijven.
  • Bedrijfswebpagina's: een professionele website maken en onderhouden met duidelijk omlijnde beschrijvingen van zakelijke aanbiedingen, geoptimaliseerd voor zoekverkeer.
  • E-mail: vereist een e-maillijst van klanten en naleving van anti-spamregelgeving. E-mailnieuwsbrieven kunnen handig zijn om contact te houden met bestaande klanten en informatie over nieuwe producten of diensten door te geven.
  • Facebook: gebruik maken van sociale media door een zakelijke Facebook-pagina te maken en deze te gebruiken om regelmatig producten en services te promoten. Een gemeenschappelijke advertentieplaats voor bedrijven zoals restaurants die Facebook-fanpagina's gebruiken om nieuwe menu-items of specials te promoten en om feedback van klanten te ontvangen. Er zijn ook een aantal beschikbare 3 voor zakendoen op Facebook.
  • Twitter: ervan uitgaande dat het bedrijf Twitter-volgers heeft, kunnen tweets worden gebruikt om korte promotieberichten te verzenden.

Krantenreclame: Hoewel de advertentie-inkomsten in de Amerikaanse kranten tussen 2006 en 2015 met meer dan 50% zijn gedaald, kunnen krantenadvertenties nog steeds een effectieve manier zijn om klanten te bereiken. Veel gemeenten hebben kranten met speciale interesses die door bedrijven kunnen worden gebruikt voor lokale reclame.

Gele pagina's: Het gebruik van de afgedrukte pagina's is ook in verval. Er is echter een online versie.

Directe post: Kan erg handig zijn. Dit kan kostbaar zijn als het via de post wordt verstuurd, maar zelfs zonder een mailinglijst kunnen brochures, flyers, enz. Nog steeds rechtstreeks aan woningen en / of bedrijven in doelgerichte geografische gebieden worden afgeleverd. Helaas laten statistieken zien dat bijna de helft van de e-mailadvertenties ongelezen zijn voor geadresseerden en weggegooid worden als 'ongewenste e-mail'.

Kabel-tv en radio - Kabelbedrijven hebben vaak lokale infokanalen die betaalbare reclame voor kleine bedrijven bieden.

Koud bellen - Telefonisch of persoonlijk kan nog steeds verrassend effectief zijn. Tijdens een gesprek kan een servicebedrijf bijvoorbeeld de gelegenheid nemen om naburige woningen / bedrijven te bezoeken en hun diensten te vermelden (of flyers of brochures af te leveren). Telefonische verzoeken zijn nu in Canada illegaal voor nummers die zijn geregistreerd in de nationale Do Not Call-lijst, tenzij het bedrijf een bestaande relatie heeft met de klant.

Voertuig (wrap) reclame - Een voertuig veranderen in een "mobiel billboard" is een uitstekende manier om de bedrijfsbeleving te maximaliseren. Voertuigadvertenties zijn opvallend en kunnen in een groot metrogebied meer dan een miljoen keer per maand worden bekeken.

Overname van online adverteren

Online adverteren blijft snel groeien, met meer dan $ 229 miljard wereldwijd geïnvesteerd in online adverteren in 2017. Volgens statista zal dit naar verwachting stijgen tot $ 335 miljard in 2020.

Met meer dan 2 miljard gebruikers van sociale netwerken zijn de uitgaven voor advertenties op sociale media in 2017 uitgegroeid van meer dan 35 miljard dollar, vrijwel niets meer in 2010 (uitgaven verdubbeld van 2014 tot 2016). Sociale media zijn vooral populair bij adverteerders, waar gemakkelijke toegang tot demografische gebruikersgegevens (zoals leeftijd, interesses, bestedingsgewoonten, enz.) Bedrijven fijn kunnen adverteren voor het publiek.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Doelmarkt

 • Algemene advertentiemethoden

 • Overname van online adverteren


Video Van De Auteur: verbaasd | online adverteren | kansen op internet voor ondernemingen | SEA

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Internetmarketing 101 voor kleine bedrijven

✔ - Stappen om uw zakelijke identiteit te creëren

✔ - Hoe productief te zijn met een Bullet Journal


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!