Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Advies over het maken van een goed logo


Het kan zo simpel zijn als de swoosh van Nike of zo letterlijk als Apple's appel met een hap eruit. Een logo wordt een beeld van uw bedrijfsidentiteit in beeldvorm. Het is het pictogram van uw merk. Zodra u een logo uitrolt en uw klanten beginnen het te associëren met uw bedrijf, moet dit een constante blijven binnen uw bedrijf voor de komende jaren en jaren. Om voor de eerste keer het juiste logo te maken, volgt hier een eenvoudig advies over logotypes, tips over wat een goed logo is en hoe je een logo kunt maken.

De drie typen logo's

 • Font-gebaseerde: Dit type logo is in feite letters in een aangepaste tekenstijl. Enkele voorbeelden van dit type logo zijn Facebook, Twitter en Sony.
 • Letterlijke illustratie: Dit neemt wat een bepaald bedrijf doet, en neemt het op in het logo. Als je bijvoorbeeld een balletleraar bent, zou je een eenvoudige illustratie van balletschoenen naast je bedrijfsnaam kunnen hebben.
 • Abstracte afbeelding: Dit is een afbeelding of symbool zonder bestaande betekenis. Nike's swoosh is het perfecte voorbeeld van dit type logo.

 • Eenvoudig en schoon:Minder is meer als het gaat om logo-ontwerp. Een te gecompliceerd ontwerp of een symbool vol lagen zal moeilijk te dupliceren zijn en is misschien niet zo gedenkwaardig. Goede logo's zien er fris en eenvoudig uit. Een ander ding om te overwegen bij het maken van een logo is het aantal kleuren inbegrepen. Hoe meer kleuren u in uw logo hebt, des te duurder het wordt om te printen. Een goede vuistregel is om een ​​logo in twee of drie kleuren te houden (inclusief zwart als een van de kleuren).
 • Makkelijk te onthouden:Klanten hebben niet veel tijd. U wilt hen voorzien van een gemakkelijk te onthouden, uniek symbool om hen snel te helpen associëren met uw bedrijf.

 • Niet trendy:Als je eenmaal een logo hebt gekozen, zou je het niet moeten veranderen. Het moet in staat zijn om de tand des tijds te doorstaan ​​voor de duur van uw bedrijf. Het is dus een goed idee om uit de buurt te blijven van die ontwerpkeuzes die misschien vluchtig zijn - zoals de neongekte van de jaren tachtig.
 • Veelzijdig:Je hebt een logo nodig dat er goed uitziet in zwart-wit en kleur. Bovendien wilt u een logo dat eenvoudig op alles kan worden afgedrukt - t-shirts, mokken, voertuigen, trofeeën, visitekaartjes - noem maar op. Natuurlijk hebt u die dingen misschien niet nodig voor uw bedrijf, maar het is beter om uw opties open te laten. Vermijd langdurige horizontale logo's, die moeilijk kunnen worden aangepast aan verschillende projecten. Dit type logo kan je constant gefrustreerd maken.

 • Passend en geschikt:Denk aan uw bedrijfstype en bedrijfstak. Maak een logo dat geschikt is in die gebieden. Als u bijvoorbeeld in de financiële wereld zit, wilt u een conservatief en professioneel gevoel voor uw logo. Als je een professionele clown bent, kun je natuurlijk een meer speelse richting uitgaan. Een leuke manier om te bepalen wat geschikt is voor uw bedrijf, is onderzoeken wat de logo's van uw concurrenten zijn.
 • Vermijd illustraties waar mogelijk:Het lijkt misschien het juiste ding om te doen, maar clipart is zelden de juiste richting om te nemen bij het maken van een logo. Waarom? Het kan er hopeloos, goedkoop en zorgeloos uitzien. U wilt dat uw bedrijf precies het tegenovergestelde van die dingen overbrengt. Dit is belangrijk om in gedachten te houden als u een gratis logo-provider gebruikt. U wilt de opties van de online serviceproviders doornemen en proberen iets te vinden dat zo ver verwijderd is van een generieke afbeelding als mogelijk.

 1. Huur een creatieve ontwerper in om een ​​aangepast logo te maken: Dit kan variëren van $ 50 - $ 150 per uur, en omdat het aanvankelijk brandingwerk is, hebben firma's of creatieven doorgaans de neiging om hogere tarieven in rekening te brengen. Een bedrijf met wie ik werkte, rekende een vast bedrag van $ 750 bovenop de projecturen bij het maken van een logo. Dit is typisch omdat logo-creatie veel meer tijd en creatieve ontdekking vereist voor de ontwerper. Wanneer heeft deze optie de voorkeur? Als u een eigenaar van een klein bedrijf bent met de ambitie om uit te groeien tot een duurzame en duurzame onderneming, zou ik aanraden om deze route te gaan gebruiken. Een andere reden om over deze optie na te denken, zou zijn als u van plan bent veel te adverteren met borden of voertuigstickers, d.w.z. voor een hoveniersbedrijf. Logo's zijn het symbool van uw bedrijf en u wilt iets eenvoudigs en unieks. U wilt niet dat uw klanten een logo op de weg tegenkomen dat lijkt op het uwe.

 1. Gebruik een goedkope of gratis online tool voor het maken van logo's: Er zijn veel online services die u in een paar eenvoudige stappen de tools geven om een ​​eenvoudig logo te maken. Wanneer heeft deze optie de voorkeur boven een op maat gemaakt logo? De belangrijkste reden zou een gebrek aan contant geld zijn. Aangepaste logo's kunnen duizenden dollars kosten. Een andere indicator zou zijn als u "dabbelen" in een bedrijf met een beperkt aantal transacties of klanten, en geen plan voor een agressieve groeistrategie. Er is geen reden om heel wat contant geld op een aangepast logo te gooien totdat u echt serieus bent over het bevorderen van uw bedrijf. Sommige bedrijven die in dit profiel passen, kunnen een bedrijf voor kinderopvang voor thuis zijn, iemand die handwerk op Etsy ontwerpt en verkoopt of iemand die lesgeeft of les geeft.

 1. Ontwerp zelf iets: Dit zou natuurlijk afhangen van het feit of u al dan niet iets weet over ontwerpsoftware. Als je niet veel weet over Adobe Illustrator of Photoshop of niets weet over woorden als hoge resolutie,.jpg, vectorbestanden of.eps - zou ik bij optie één of twee blijven. De reden? Uw logo moet niet alleen qua stijl voldoen aan de bovenstaande criteria, maar het moet ook in de juiste formaten en bestandstypen worden gemaakt, zodat het kan worden gereproduceerd zonder er wazig uit te zien.


Video Van De Auteur: Het ontwerp van je nieuwe logo beoordelen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat u moet weten over zakelijke licenties voor thuisgebruik

✔ - Veelgestelde vragen over belastingen voor zelfstandigen

✔ - Quick-Start Business Plan - Is uw bedrijfsidee haalbaar?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!