Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Affiliate Marketing Programma

Ontwerp een effectief programma voor uw e-commerce website


Je hebt al die tijd en moeite besteed aan het maken van de perfecte e-commerce website. U hebt de beste afbeeldingen en beschrijvingen gebruikt. U geeft geld uit aan e-commerce SEO, om nog maar te zwijgen van pay-per-click-advertenties. Zou het niet mooi zijn als iemand uw waardevoorstel aan prospects zou communiceren en u zou helpen verkopen?

Bestaan ​​zulke engelen echt? Ja, dat doen ze, en zij worden gelieerde ondernemingen genoemd.

Zoals verwacht is affiliate marketing geen rozenras. Maar als u het goed begrijpt en een goed affiliate marketingprogramma ontwerpt, kunt u uiteindelijk uw verkopen omhoogschieten. Dit artikel is een beginnersartikel voor het begrijpen van de verschillende dimensies van een affiliate marketingprogramma voor e-commerce websites.

Wat is een gelieerd marketingprogramma?

De eigenaar van een e-commercesite benoemt partners die over een of andere manier beschikken om een ​​relevante doelgroep te bereiken. Partners kunnen website-eigenaren zijn, eigenaren van e-mailmarketinglijsten of specialisten in de arbitrage tussen pay-per-click-advertenties en affiliate-commissies.

Eerste principe: Help gelieerde partijen om meer te verdienen

Wanneer nieuwe partners uw programma evalueren, zullen deze in een mum van tijd verdwijnen als de conversieratio's slecht zijn op uw website.

Help de klanten van de partners

Uw gelieerde ondernemingen zullen vaak hun reputatie op het spel zetten bij het promoten van uw product. Het is belangrijk dat u dit feit respecteert. Drie belangrijke methoden waarmee u dit kunt doen zijn:

  • Zorg voor een eerlijk en transparant retourbeleid
  • Verkoop een goed product of dienst
  • Zorg voor een betrouwbare uitvoering.

Geef krediet waar krediet verschuldigd is

Dus iemand klikt op een link op de website van uw gelieerde onderneming en bereikt product A op uw website. Maar deze bezoeker koopt niet onmiddellijk. In plaats daarvan keert ze twee dagen later terug en koopt product B. Een redelijk persoon zal het ermee eens zijn dat het vrij waarschijnlijk het eerste bezoek was dat leidde tot de verkoop tijdens het tweede bezoek. Het is het soort verkoop dat u aan uw gelieerde onderneming moet crediteren. En zij moeten daarvoor een commissie verdienen.

Help uw gelieerde bedrijven verkopen

Wat zou meer voor de hand kunnen liggen? Maar ik ben bijna nooit overtuigd van de oprechtheid van een e-commerce bedrijf als het gaat om het helpen van de affiliate te verkopen. Verschillende partners benaderen hun publiek anders. Zorg er dus voor dat je ze afbeeldingen, animaties, video's, artikelen en meer geeft, zodat ze je aanbod effectief kunnen promoten.

Voorzie ze van Analytics

Online zakendoen is zeer bevorderlijk voor bedrijfsanalyses. U zou op zijn minst uw gelieerde ondernemingen moeten kunnen vertellen:

  • Welke van hun URL's sturen hoeveel verkeer
  • Hoeveel unieke bezoekers en pageviews er door hen worden gegenereerd
  • Hoeveel verkopen en terugboekingen hebben plaatsgevonden door hun verwijzing.

Help gelieerde partijen toegang te krijgen tot hun geld

Zorg ervoor dat partners eenvoudig hun huidige commissies en historische rapporten kunnen controleren. Zorg er daarnaast voor dat het voor hen eenvoudig is om hun geld op verschillende manieren te ontvangen. Bankcheque, PayPal, directe aanbetaling, bankoverschrijvingen en cadeaubonnen zijn enkele van de methoden.

Beloning voor het verkrijgen van meer partners om je aan te melden

Het is niet gesneden en droog, maar sommige verkopers van e-commerce melden succes met tweevoudige affiliate-programma's, of trouwens multi-tier affiliate-programma's. In dit arrangement worden partners aangemoedigd om meer aangeslotenen aan te melden. Vervolgens verdienen ze extra geld uit de verkopen aan de klanten van die nieuwe gelieerde ondernemingen.

Train de aangeslotenen

Sommige gelieerde ondernemingen zijn misschien zo goed in affiliate marketing dat ze u iets kunnen leren. Anderen kunnen nieuwbakken zijn. Zonder hierover te praten met gelieerde ondernemingen, moet u handleidingen, artikelen, video's, webcasts en andere tools hebben die u zich kunt veroorloven om uw gelieerde ondernemingen te trainen. Je moet ze trainen en ook overtuigen dat je denkt dat ze waardevol genoeg zijn om je middelen te investeren in hun ontwikkeling.

Communiceer regelmatig - Communiceer effectief

Online relaties zijn wispelturig. De helft van de mensen met wie ik heb gesproken, herinnert zich niet de meeste van de partnerprogramma's waarvoor ze zich hebben aangemeld. Het verzenden van een periodieke e-mail is daarom een ​​goed idee. Maar laat het niet klinken alsof u een e-mail stuurt omwille van het. Er moet iets waardevols zijn dat je te zeggen hebt elke keer dat je een e-mail verzendt.

Laatste woorden

Het geïmplementeerde recht, een affiliate programma zou het beste kunnen zijn dat je ooit hebt gedaan voor je e-commerce website. Meteen van het one-man-show type e-commerce bedrijf tot Amazon.coms van de wereld, kan iedereen profiteren van effectieve implementatie van affiliate programma's. Maar zorg ervoor dat u niet aan uw gelieerde ondernemingen begint te denken als een pijn achterin. En zeker, gedraag je niet alsof ze een bedreiging voor je zijn.


Video Van De Auteur: Best Affiliate Marketing Programs For Beginners - Top 3 Affiliate Marketing Programs

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Off-premise catering starten in een restaurant

✔ - Moeten kleine bouwbedrijven BIM gebruiken?

✔ - Voorbereiden op piekverkoopperiodes en vakantie winkelen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!