Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Airborne Express - Geschiedenis en beschrijving

Wist je dat Airborne Express een ongewoon begin had?


Airborne Express had een ongewoon begin. Het werd in 1946 opgericht als de Airborne Flower Traffic Association of California om verse bloemen van de staat Hawaï naar het Amerikaanse vasteland te vliegen. Tot 1968 was de koerier in de eerste plaats bezig met het vervoer van bloemen.

Om kosten te besparen heeft de vervoerder speciale smalle containers ontwikkeld die het gebruik van passagiersvliegtuigen toelaten zonder dat een grote wijziging van de vrachtdeur nodig is.

Dit was een unieke benadering van luchtvracht toen andere maatschappijen speciale vrachtvliegtuigen gebruikten. In 1968 fuseerde Airborne met Pacific Air Freight en de focus van het bedrijf verschoof naar regelmatige vrachtbewegingen. Het bedrijf ging nog vijfendertig jaar mee toen het uiteindelijk door Deutsche Post werd gekocht en in DHL werd opgenomen.

Airborne Express worden

Na de fusie met Pacific Air Freight veranderde het bedrijf haar naam in Airborne Freight Corporation. Dit ging door tot 1980, toen de koerier belangrijke wijzigingen aanbracht.

Allereerst kocht de Airborne Freight Corporation een ander luchtvrachtbedrijf genaamd Midwest Air Charter en gaf het de naam Airborne Express.

Ten tweede werd het bedrijf de eerste luchtvaartmaatschappij die een eigen luchthaven kocht. Het bedrijf kocht de Clinton County Air Force Base in Wilmington, Ohio en exploiteerde het uitsluitend voor het gebruik van Airborne Express. Het vliegveld kostte oorspronkelijk slechts $ 850.000, maar het bedrijf besteedde naar schatting $ 100 miljoen om het voor hun doeleinden te ontwikkelen.

Het feit dat het bedrijf een eigen luchthaven had kwam met voordelen en een aantal nadelen. Uiteraard hoefde de luchtvaartmaatschappij geen landingsrechten te betalen op hun luchthaven en kon ze de luchthaven aanpassen aan de behoeften van de luchtvaartmaatschappij. Dit betekende natuurlijk dat de kosten voor het onderhouden van een luchthaven uitsluitend de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij waren. Naar schatting heeft Airborne meer dan $ 250 miljoen uitgegeven aan onderhouds-, sorteercentra, vliegtuighangars, machinewerkplaatsen en vluchtsimulators, gedurende de jaren dat zij de luchthaven exploiteerden.

De andere uniciteit van de luchtvaartmaatschappij was dat zij passagiersvliegtuigen gebruikte in plaats van vliegtuigen die waren aangepast voor vrachtvervoer. Hierdoor kon de luchtvaartmaatschappij commerciële passagiersvliegtuigen kopen en kleine wijzigingen in de passagiersdeuren aanbrengen om rekening te houden met de smalle laadcontainers die door Airborne worden gebruikt. Er was geen aanpassing nodig om de laaddeuren te vergroten.

strategieën

Airborne Express was altijd de strijd om binnenlandse zaken achter de twee toonaangevende luchtvaartmaatschappijen, UPS en FedEx. De strategie van Airborne was om zich te concentreren op bedrijven die regelmatig grote hoeveelheden urgente artikelen verzenden en hun diensten afstemmen op de specifieke behoeften van de klant. Dit betekende dat zij opzettelijk die bedrijven en consumenten genegeerd die niet regelmatig express mail en pakketdiensten gebruikten.

Vanwege de behoeften van sommige klanten moest Airborne items vóór of na de verzending opslaan, wat leidde tot het bedrijf dat het Airborne Logistics System creëerde, dat opslag- en distributiediensten aanbood.

Zakelijke voordelen

Airborne Express beschikte over een aantal sterke punten die als een voordeel ten opzichte van hun concurrenten konden worden beschouwd. Door zakelijke gebruikers die grote volumes hebben verzonden, was het aantal items dat per stop werd opgehaald aanzienlijk hoger dan dat van FedEx of UPS. Hun vliegtuigen waren vaak voor meer dan tachtig procent vol en door het gebruik van onafhankelijke aannemers voor meer dan zestig procent van de leveringen kon het bedrijf lage tarieven bedingen en de omzet verhogen.

Business Zwakke punten

Airborne kon geen wegen maken naar de marktaandelen van UPS en FedEx omdat ze een aantal zwakke punten hadden die ze niet konden overwinnen. Het bedrijf begon wel met het aanbieden van 's nachts koeriersdiensten, maar in eerste instantie bood het bedrijf een middagleveringsgarantie in plaats van 10:30 uur, aangeboden door zijn concurrenten.

Airborne heeft dit in 2001 gewijzigd om dezelfde garantie te bieden. De tijdige leveringsgegevens van Airborne waren echter niet zo gunstig als die van haar concurrenten; Airborne liep op 96 procent op tijd, terwijl FedEx en UPS meer dan 99 procent waren. Airborne leed ook onder een gebrek aan geavanceerde software en een zeer zwakke marketingfocus.

Overname door DHL

Na zevenenvijftig jaar als onafhankelijk bedrijf te hebben gewerkt, kwam het einde voor Airborne Express toen op 14 augustus 2003 de aandeelhouders van het bedrijf de overname door DHL goedkeurden.

Het eigendom van de grondoperaties werd overgenomen door DHL, maar de luchtoperaties werden afgedwongen als een afzonderlijk bedrijf met de naam ABX Air. Vijf jaar later werden de grondoperaties van DHL stopgezet om de meerderheid van de oude Airborne Express-hubs te sluiten.


Video Van De Auteur: Ginkelse heide Airborne luchtlandingen Slag om Arnhem en Race to the Bridge 22 September 2012

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe je advocaat te ontslaan

✔ - De redenen voor Business Budget Planning

✔ - 5 Eenvoudige stappen voor het maken van een break-even-analyse


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!